Zhou Qunfei proglašena najbogatijom poduzetnicom u tehnološkoj industriji

Zhou Qunfei, osnivačica tvrtke Lens Technology, proglašena je najbogatijom poduzetnicom u tehnološkoj industriji, a njeno bogatstvo doseže nevjerojatnih 10 milijardi dolara.

Iz siromaštva u bogatstvo

Zhou Qunfei je rođena u siromašnoj obitelji. Otac joj je ostao slijep prije njena rođenja, a majka preminula kada je Zhou imala 15 godina. Nakon toga Zhou Qunfei napušta školu i zapošljava se u tvornici u jednoj kineskoj ekonomskoj zoni. Mijenjala je razne poslove i pritom se dalje školovala. Tako je završila razne tečajeve za računovodstvo, informatiku i odnose s kupcima.

Nakon što je tvornica u kojoj je radila propala, 1993. godine je osnovala svoju prvu tvrtku s vlastitom ušteđevinom. Uz potporu prijatelja i obitelji vodila je vlastiti biznis. Tijekom godina je osnovala čak 11 kompanija, a 2001. godine je dobila prvu veliku priliku kada je njena kompanija dobila ugovor za proizvodnju ekrana mobilnih telefona za kinesku korporaciju TCL Corporation.

2003. godine je osnovala svoju najprofitabilniju kompaniju Lens Technology koja se bavi proizvodnjom zaslona na dodir i s kojom je stekla današnje bogatstvo. Kompanija Lens Technology proizvodi zaslone na dodir za vodeće proizvođače elektroničkih uređaja, kao što su Apple, Samsung Electronics i Huawei.

Najveći je rast njena kompanija doživjela nakon što je debitirala na burzi ChiNext i doživjela porast prihoda za više od 300%. Trenutno njena tvrtka čeka dopuštenje da uđe na Shenzhensku burzu.

Trenutno ova 45-godišnjakinja ‘vrijedi’ više od 10 milijardi dolara te je svojim bogatstvom prešla dosadašnju kinesku rekorderku, trgovkinju nekretninama Chan Laiwu, s bogatstvom od ‘samo’ 8 milijardi dolara.

Njena priča ‘od siromaštva do bogatstva’ inspirirala je milijune ljudi u Kini da vjeruju kako i oni mogu uspjeti vrijednim i napornim radom.

Kina je dom gotovo polovice najbogatijih poduzetnica svijeta, a neke od najbogatijih poduzetnica svijeta su i Elizabeth Holmes s 4.7 milijarde, Wu Yujun s 4 milijarde, Diane Handricks s 3.6 milijarde, Zhang Xin i njen suprug Pan Shiyi s 3.5 milijarde, Doris Fisher s 3.2 milijarde, Pollyanna Chu s 3.1 milijarde, Oprah Winfrey s 3 milijarde i Giuliana Benetton s bogatstvom od 2.9 milijarde dolara.

Foto: Pixybay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...