Carlsberg Croatia predstavio novu liniju limenki koja će proširiti izvoz Somersbyja

Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, danas je u koprivničkom pogonu svečano otvorila modernu liniju za punjenje limenki. Uvođenjem nove linije, u koju je uloženo gotovo 3.5 milijuna eura, otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za procijenjenih 46 posto. Linija će također omogućiti proširenje izvoza Somersbyja, popularnog cidera koji se već sada izvozi u više od 20 zemalja.

Prilike za rast i razvoj

Svečanom otvorenju prisustvovali su Njegova Ekselencija Ole Frijs-Madsen, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, državni tajnik ispred Ministarstva poljoprivrede, Šime Mršić, župan Koprivničko- križevačke županije Darko Koren, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu te Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia.

„Hrvatska je važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza. Grupacija kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo kako nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj“, kazao je Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu.

Najmoderniji pogon u ovom dijelu Europe

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom. Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i značajan je za uspješno poslovanje cjelokupne Grupacije. Somersby se u Hrvatskoj proizvodi već više od desetljeća, odakle se izvozi na atraktivna tržišta kao što su Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti i brojna druga. Puštanjem u rad nove linije dodatno će se proširiti izvoz ovog cidera na još više svjetskih tržišta


Pročitajte više: Idemo u tropske krajeve – Novim Somersby mango & limeta okusom


Zapošljavanje 20 novih djelatnika

„Uvođenje nove linije limenki direktan je odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su limenke pakiranje koje je sve traženije na tržištu i bilježi kontinuirani rast. Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija limenki pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja, tako i izvoza. Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija. Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama“, izjavio je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia, dodavši kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.

Foto: PR

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Oprah Winfrey i Melinda Gates ponudile su isti karijerni savjet: Kada...

Često se nalazite u poslovnom okruženju gdje se osjećate prisiljenom uklopiti se u uredske kalupe? Pritom nerijetko gubite dio sebe ili...
- Advertisment -