Ciklopea je dobila certifikat Poslodavac Partner: “Zaposlenik je ključ za uspješnost kompanije”

Vodeća hrvatska agencija za lokalizaciju i prevođenje, Ciklopea, već sedmu godinu za redom dobila je certifikat Poslodavac Partner. Certifikat dodjeljuje grupacija SELECTIO tvrtkama koje prepoznaje kao usmjerene na kvalitetno upravljanje ljudskim resursima. Izvršna direktorica Sandra Boljkovac Stojak i voditeljica ljudskih resursa Ivana Barišić Oharek s nama su podijelile što je ključno za kvalitetno upravljanje zaposlenicima.

Interne edukacije i kvalitetan plan zapošljavanja bili su vrednovani za Certifikat

Kvalitetan plan zapošljavanja i edukacija postojećih zaposlenika imali su značajnu ulogu u razvoju tvrtke. To je prepoznala i grupa SELECTIO koja je visokokvalitetan plan zapošljavanja, sam postupak zapošljavanja i usvajanje novih oblika znanja ocijenila iznimno uspješnima. Unutarnje edukacije koje slijede zahtjeve tržišta rada bile su ključne za razvoj organizacije. Za certifikat Poslodavac Partner, također je bilo važno dokazati da provedene edukacije vrijede te da su usklađene s poslovnim ciljevima tvrtke.

“Za dobivanje Certifikata čini mi se da je važno savjesno i pošteno obavljanje svih HR procesa unutar kompanije, dobro planirana strategija zapošljavanja, praćenje i evidencija razvoja zaposlenika te pokazati da kao kompanija podržavate i cijenite rad svojih zaposlenika,” istaknula je Oharek.


Pročitajte više: Sandra Stojak u 19 godina Ciklopeu izgradila u jednu od vodećih prevoditeljskih tvrtki u jugoistočnoj Europi


“Vrlo nam je važno da se svaki naš zaposlenik osjeća dobro na svojem radnom mjestu”

Ulaganjem u zaposlenike edukacijama i usavršavanjima, tvrtka se kontinuirano razvija, ali i motivira svoje zaposlenike. “Vrlo nam je važno da se svaki naš zaposlenik osjeća dobro na svojem radnom mjestu, da se razvija na osobnoj i profesionalnoj razini te da je motiviran za daljnji uspjeh u radu. Trudimo se slušati i, što je važnije, čuti njihova mišljenja te usvojiti njihove ideje,” naglasila je Sandra Stojak, izvršna direktorica tvrtke Ciklopea.

Osim stvaranja mjesta za profesionalni razvoj zaposlenika, važno je i pružiti im potporu. “Zaposlenik je ključ za uspješnost kompanije. Briga o zaposlenicima u smislu razumijevanja i potpore pojedinim skupinama zaposlenika – primjerice, majkama s djecom, zaposlenicima koji su se uslijed pandemije vratili u mjesta prebivališta, zaposlenicima na dodatnim edukacijama i sl. Nagrade i pohvale uvijek su dobar način stimuliranja zadovoljstva zaposlenika, ali ni u pandemiji nismo zapostavili timski duh. Bilo online ili uživo, neformalna druženja, domjenci i zajednički događaji također potiču zadovoljstvo i uspješnost zaposlenika.”


Pročitajte više: Što nesretni parovi i zaposlenici imaju zajedničko?


Raskorak između jezičnog i tehničkog znanja zbog zahtjeva na tržištu

Suradnjom s akademskom zajednicom, Ciklopea nastoji premostiti raskorak između jezičnog i tehničkog znanja s kojima se susreću novi talenti koji nakon završenog visokog obrazovanja grade karijeru u jezičnoj industriji. To je rezultat neusklađenih zahtjeva akademskog obrazovanja i zahtjeva na tržištu rada.

Kako bi se smanjio jaz između kompetencija koje traže industrija i akademija, osim internih edukacija, Ciklopea organizira različite webinare i radionice, ali i Dane otvorenih vrata za stručnjake i mlade koji još nemaju radnog iskustva. 

Pripreme za daljnji rast i razvoj

Nakon Certifikata i povratka u ured, u Ciklopei se planiraju nove promjene i budući rast i razvoj. “Od promjena je možda najvažnija polagani početak povratka u ured nakon razdoblja pandemije, barem dva dana u tjednu. Već je započela reorganizacija kompanije uslijed rasta i povećanja broja zaposlenika, što se očituje u podjeli na više timova. Samim time, određeni zaposlenici postali su voditelji timova, što se zasad pokazuje kao dobra odluka. U planu su još neke promjene, ali to neka ostane tajna do ostvarenja,” navodi Stojak.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -