Iza svake uspješne žene stoji muškarac

Dave Goldberg, direktor kompanije SurveyMonkey i suprug glavne operativne direktorice Facebooka Sheryl Sandberg, preminuo je iznenada u 47. godini života, a vijest o njegovoj smrti šokirala je obitelj, prijatelje i cijelu Silicijsku dolinu.

Dave i Sheryl su uvijek tražili ravnotežu između privatnog i poslovnog života

Dave Goldberg se 2009. godine pridružio današnjem anketnom gigantu SurveyMonkey. Kada je Goldberg prihvatio posao u kompaniji, SurveyMonkey je imao samo 14 zaposlenika, a danas je globalna kompanija za internetske ankete s oko 500 zaposlenika i milijunskim prihodima.

Prije prelaska u SurveyMonkey, Dave Goldberg je sa samo 26 godina osnovao glazbeni startup Launch Media kojeg je za 12 milijuna dolara prodao Yahoou i postao glavni menadžer za Yahoo Music.

Dave i njegova supruga Sheryl živjeli su u Kaliforniji te imaju dvoje djece, a u javnosti su često nazivani „power couple“. Sheryl Sandberg, jedna od najmoćnijih osoba u Facebooku, uvijek je isticala kako joj je suprug bio velika potpora u karijeri te da je upravo njegova potpora najviše utjecala na njezin poslovni uspjeh.

Oboje su radili na visokim pozicijama u kompanijama, ali su uvijek tražili ravnotežu između privatnog i poslovnog života. U svijetu gdje se ne radi samo 8 sati dnevno i gdje se život posvećuje poslu, oboje su odlazili kući najkasnije u 17:30 kako bi mogli večeri provesti sa svojom djecom. Ako su morali, nosili bi posao kući te zadatke dovršavali u noći, kada su djeca već otišla na spavanje, no večeri su obavezno bile rezervirane za obitelj.

Bili su partneri u braku i u karijeri

Daveu suprugina karijera nije nikada smetala, čak naprotiv, bio joj je velika potpora u svemu. Kada je Sheryl objavila knjigu „Lean In: Women, Work and the Will to Lead“, Dave je postao ‘junak’ njezine knjige. U knjizi je Sheryl tako navela brojne primjere kako joj je suprug bio potpora i oslonac u životu te kako bez njega danas vjerojatno ne bi imala karijeru kakvu ima.

Tako Sheryl u svojoj knjizi piše da su „bili partneri i kod kuće i u karijerama“. Dave ju je, između ostalog, potaknuo da prihvati posao u Facebooku kada im je kćer imala samo 6 mjeseci te joj savjetovao kako da pregovara za veću plaću s Markom Zuckerbergom.

Kada je bila trudna s njihovim prvim djetetom, Sheryl se potužila suprugu da joj je teško hodati od auta do ureda u Googleu. Dave joj je savjetovao da traži posebna parkirna mjesta za trudnice, što je i učinila. Nakon rođenja sina, Dave je bio taj koji je ostao doma i brinuo se za dijete, tako da je on, na kraju, učio Sheryl kako se mijenjaju pelene.

Sheryl i Dave vjerovali su u jednakost u braku i u jednakost u karijeri. Dave Goldberg je bio izuzetan suprug, otac i poslovni čovjek koji je vjerovao u svoju suprugu i koji nikada nije tražio od nje da se odrekne nečega čega se ni on sam ne bi odrekao –suprug kakvog svaka žena zaslužuje.

Foto: Flickr/ Web Summit

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više