Irena Weber preuzima kormilo u oluji – nova je glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca

Na ovotjednoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber izabrana je za novu glavnu direktoricu Udruge. Odluka Izvršnog odbora o izboru glavne direktorice stupa na snagu danas, 1. rujna.

Irena Weber preuzima kormilo u oluji

U ovim izazovnim vremenima hrvatsko je gospodarstvo pod pritiskom, a ključni izazov, stoji na HUP-ovim mrežnim stranicama, je „…u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, što hitnije osmisliti model kojim će se umanjiti pritisak na poduzetnike i osigurati stabilna poslovna budućnost, kako velikih proizvodnih sustava tako i malih i srednjih poduzetnika.“

Weber je neosporno kvalificirana za poziciju na koju je izabrana. Radila je s kompanijama iz gotovo svih poslovnih sektora, što joj je dalo detaljan uvid u izazove s kojima se suočavaju poduzetnici u hrvatskom gospodarstvu. Uz bogato iskustvo u financijskoj industriji, bila je i izvršna direktorica Fortanova grupe.


Pročitajte više: Prva žena na čelu podružnice – Helena Budiša nova je predsjednica Izvršnog odbora HUP-a Dalmacije


Kratak rok za dogovor oko cijena plina i struje

“Pred nama je vrlo izazovna jesen. Fokus Hrvatske udruge poslodavaca bit će u vrlo kratkom roku iznaći dogovor o cijenama plina i električne energije za poduzetnike. U ovom trenutku tvrtke plaćaju i do pet puta veće račune za energente nego u istom periodu prošle godine, što nijedan poduzetnik ne može izdržati bez teških posljedica. Poslovni sektor više nije u mogućnosti samostalno iznijeti poskupljenje energenata i predstojeću energetsku i digitalnu tranziciju, koja im je nužna za opstanak. Poduzetnici su ti koji osiguravaju plaće svim zaposlenicima i mirovine građanima, investicije, razvoj i rast standarda. Ovo je trenutak kada im moramo pomoći da prevladaju ovu rastuću krizu“, poručila je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber. 

Na poziciju stiže u zamjenu dr. sc. Damiru Zoriću, čiji je dvogodišnji mandat obilježila kriza uzrokovana koronavirusom. „U mandatu gospodina Damira Zorića započeti su pregovori o novom Zakonu o radu, a kao veliki HUP-ov projekt možemo istaknuti i prijedlog porezne reforme kojeg je Udruga uputila Vladi RH“, poručuju iz HUP-a.

Bivši regionalni direktor zlostavljao djelatnice

Weber se tako od danas nalazi na čelu udruge koja ima 4 regionalna ureda. Predsjednica izvršnog odbora splitskog ureda je Helena Budiša, u Rijeci tu titulu nosi Maša Smokrović, dok osječkim i varaždinskim uredom predsjedaju muškarci. Hrvatska udruga poslodavaca je na dobrom putu da snažnim ženskim vodskom dovede svoju misiju na novu, višu razinu i ostavi iza sebe ljagu prošlih direktora.

Podsjećamo, 2020. je zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek, Bernard Jakelić, bio prisiljen napustiti radno mjesto nakon što ga je više od 10 djelatnica HUP-a prijavilo za seksualno uznemiravanje. „Hrvatska udruga poslodavaca snažno zagovara odgovorno poslovanje koje uključuje nultu stopu tolerancije prema svakom obliku mogućeg nekorektnog ponašanja ili komunikacije na radnom mjestu,“ izjavili su tad iz HUP-a.

Foto: HUP

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -