Direktorica Vise za Hrvatsku Renata Vujasinović: Pandemija je poslužila za ubrzavanje trenda beskontantnog plaćanja!

Visa je objavila da je obradila više od pola milijarde dodatnih beskontaktnih plaćanja u kojima je do nedavno transakciju bilo potrebno autorizirati PIN brojem. Razlog povećanja je rast iznosa koji je moguće platiti bez autorizacije PIN-om, a limiti su povećani u više od 29 zemalja diljem Europe.

Beskontaktno plaćanje postala je potreba, a ne pogodnost!

COVID-19 transformirao je beskontaktno plaćanje iz ugodnog u nezaobilazno. Mogućnost digitalnog plaćanja u trgovinama više nije samo pogodnost, već potreba potrošača i trgovaca i omogućuje kupnju bez kontakta na terminalima za plaćanje. Važno je napomenuti da je Visa obradila znatno više transakcija bez PIN-a u mnogim europskim zemljama otkako su povećani limiti za beskontaktna ograničenja.

Rastuća potražnja za beskontaktnim plaćanjem primjetna je u cijeloj Europi, gdje je preko 75 posto plaćanja putem Visa kartica sada beskontaktno. U nekim se europskim zemljama udio beskontaktnih transakcija putem Visa kartica više nego udvostručio na godišnjoj razini, a u mnogim najvećim europskim zemljama udio beskontaktnih transakcija povećao se za najmanje 20% u proteklih godinu dana.


Pročitajte više: Direktorica MasterCarda Hrvatska Sanja Žigić: „Predrasuda je da žene više „peglaju“kartice“


Želimo olakšati potrošačima sigurnije plaćanje!

U Hrvatskoj je broj beskontaktnih transakcija porastao za 20 posto, a zabilježen je i rast u e-commerce transakcijama od čak 40 posto u odnosu na 2019.

Renata Vujasinović, menadžerica Vise za Hrvatsku, rekla je: „Rastuća popularnost beskontaktnih plaćanja u Europi nije novost – pandemija je poslužila za ubrzavanje postojećeg trenda, samo što plaćanja bez dodira više nisu pogodnost, već potreba. Čim je počela globalna pandemija, odmah smo se dodatno fokusirali na suradnju s našim partnerima širom Europe kako bismo podigli ograničenja beskontaktnog plaćanja i tako pomogli potrošačima da lakše i sigurnije plaćaju i smanje potrebu za unosom svog PIN-a.

“Povećanje limita vrijednosti transakcija kod beskontaktnog plaćanja samo je jedan od pristupa kojim Visa podržava gospodarski oporavak u Europi. Cilj nam je omogućiti napredak i razvoj pojedincima i tvrtkama te pomoći malim poduzećima da se prilagode promjenjivom okruženju. Istovremeno želimo olakšati potrošačima sigurnije plaćanje osobno i putem interneta što je važnije nego ikada do sad.”


Pročitajte više: Zašto je krajnje vrijeme da uvedete kartično plaćanje u svoje poslovanje?


Najniže stope prevara

Kroz podršku vodeće Visa tehnologije plaćanja i postojeću sigurnost, europski potrošači sve više mogu koristiti ​​svoje kartice i mobilne uređaje kako bi plaćali bez dodira i dok su u pokretu. Najnovija tranzitna inovacija tvrtke Visa znači da se beskontaktno plaćanje sada može koristiti i za putovanja u više od 50 europskih gradova.


Pročitajte više: Koje su koristi kartičnog plaćanja za potrošače i trgovce?


Štoviše, beskontaktne kartice imaju među najnižim stopama prijevara u usporedbi s bilo kojom vrstom plaćanja, a ta je prijevara na fizičkom prodajnom mjestu ostala na povijesnim najnižim razinama u zemljama u kojima se beskontaktna plaćanja naširoko koriste.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

školski ruksaci

Ovi školski ruksaci i pernice će oduševiti vaše školarce!

Uskoro kreće nova školska godina. Slijedi nabavka novih školskih potrepština, a među najbitnijima su školski ruksaci i pernice. Činjenica je da...
- Advertisment -