Dječji ljetni kampovi za edukativan i aktivan odmor

Kada dođe ljeto i uslijede školski praznici, djeci je potreban kvalitetan i aktivan odmor o kojemu će rado pričati prijateljima u školi. Nema ništa loše u tome da dijete svoje praznike provede odmarajući, no još je bolje kada uče nove vještine i stječu nova prijateljstva koje omogućavaju dječji ljetni kampovi.

Kampovi za djecu popularni su već desetljećima i to s jako dobrim razlogom. Djeci pružaju spektar aktivnosti uz stručni nadzor i sigurnost, a velik broj oduševljene djece svake godine raste.

Donosimo pregled nekih zanimljivih kampova prilagođenih različitim interesima djece.

Dječji ljetni kampovi Šimuni & Straško

U pitanju su popularni kampovi za djecu smješteni na otoku Pagu. Ovi kampovi redovito ugošćuju obitelji, školske grupe i maturante, a godinama su popularna destinacija za dječji kamp avanturističkog tipa uz smještaj u šatorima ili mobilnim kućicama.

Programi su podijeljeni u četiri grupe, prilagođeni potrebama djece različite dobi i interesa. Aktivnosti su dostupne za djecu od šest godina i starije.

Tijekom sedam dana, djeca će uživati u timskim igrama, jedrenju, utrkama, vožnji kajakom i drugim aktivnostima, te će naučiti gasiti požar, vezati čvor i pružiti prvu pomoć. Starijim je polaznicima omogućen i tečaj yoge.

Početna cijena smještaja koju nude ovi dječji ljetni kampovi je 3.050,00kn, a dalje se prilagođava dobi i interesima djeteta.


Pročitajte više: Kako kontrolirati koliko vremena djeca provode pred ekranom?


#Nezaboravnapriča s Nazorom

Ljetovanje s Nazorom tradicija je duga 60 godina, a dostupno je djeci školske dobi, odnosno djeci od 7 do 17 godina.

Moguće je organizirati boravak od 7, 10 i 14 dana, a ponuđene lokacije su Veli Lošinj, Crikvenica, Savudrija, Duga Uvala i Skradin.

Djeci su osigurani redoviti obroci, stručan nadzor i animatori, kao i medicinsko osoblje, a smještena su u višekrevetnim spavaonicama.

U mnoštvu kreativnih i sportskih aktivnosti, svako će se dijete pronaći i dobro provesti, a posebno su popularni tečjevi ronjenja i odbojka, kao i Kamp preživljavanja u kojemu će naučiti kako postaviti šator, zapaliti vatru, izraditi luk i strijelu, kao i orijentirati se u prirodi.

Početna cijena kampa je 2.600kn, te se prilagođava željenoj lokaciji.


Pročitajte više: Zašto ovaj vikend ne biste ‘zaronili’ u svijet vodenih životinja?


Ljetni surf kamp – Žuti mačak

Ovaj ljetni dječji kamp lociran je na Bolu na Braču, a pristupiti mu mogu djeca od 6 do 14 godina. Kamp je aktivan u lipnju i srpnju, a trajanje programa je sedam dana.

Primarni cilj Ljetnog surf kampa jest u djecu usaditi važnost sporta i zdravog života, a stručni animatori brinu o sigurnosti djece tijekom cijelog boravka.

Od aktivnosti su dostupni jedrenje na daski, veslanje, kayak, kiteboarding, različite igre u moru, izleti, planinarenje i mnogo drugih aktivnosti po želji i mogućnostima polaznika.

Osim toga, dostupne su i kreativne radionice, kao i tečajevi engleskog jezika, a djecu će se upoznati i s kulturnom baštinom Brača, kao i njegovim prirodnim ljepotama.

Cijena kampa je 4.840,00kn.

Foto: Nazor.hr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -