Gordana Kadoić povodom rođendana otkriva: Što sam naučila kroz svojih 49 godina?

Godine nose iskustvo pa se sa svakom svjećicom više nakupi novih zrnaca mudrosti koje čovjek ne iskoristi uvijek onako kako bi sam želio. Nisam to shvaćala ranije pa svoju kćer učim kroz vlastito iskustvo.

Povezano:

Trebalo je proći dovoljno godina života i radnog iskustva kako bih naučila nekoliko vrijednih stvari koje me zadnjih godina vode kroz život:

Prihvaćam

Sve što se događa oko mene pažljivo promatram, ne jurim kao ranije jer sam shvatila da imam vremena i da se ništa neće dogoditi ako odluku donesem sat vremena kasnije dok razmislim kako bilo što utječe na mene. Najveća blagodat koju sam iskusila je što sam odlučila PRIHVATITI ljude i situacije, osobito one koji su drugačiji od mene i na koje ne mogu utjecati.

Zahvalna sam

Na svemu što mi se dogodi i svakome tko stane na moj poslovni i privatni put. Od svakog imam ponešto naučiti i svakome imam ponešto dati. Primam i dajem s osmjehom i to je nekako izgradilo moj karkater, utjecalo na moju osobnost i na kraju osmijeh je ono po čemu me ljudi prepoznaju. Osobitu zahvalnost nosim u srcu što sam dobila novu priliku za život nakon što sam preboljela plućnu emboliju prošle godine… bio je to ogoljeni susret same sa sobom.

Za sve postoji razlog

Samo mi uvijek ne razumijemo zašto i vrlo smo nestrpljivi da saznamo svaki sljedeći korak. Prestala sam se okretati za prošlošću jer je ne mogu promijeniti, ali sam na njoj zahvalna jer sam jako puno naučila. Gledaj u budućnost, ali ne brzaj i prilagodi se ako nije po tvom.

Ne traži izgovore i ne pretpostavljaj

Onog trenutka kada sam se naučila riješiti pretpostavki i kako one utječu na moje ponašanje doživjela sam neku vrstu osobnog oslobođenja. Shvatila sam kako pretpostavke uglavnom negativno utječu na moj poslovni i privatni svijet. Najljepši dar koji sam iz toga razvila je što sam naučila prestati sa svim mogućim izgovorima koje sam do tada vrlo rječito koristila. Jedino mi je bilo dosta teško naučiti reći NE. Još uvijek se razvijam u tom svijetu.

Traži i gledaj u drugima dobro

Kako očekuješ da te drugi gledaju u dobrom svjetlu kada sam ne nosiš takve naočale?! Mnogi me poznaju po neugasivom optimizmu i od kada znam za sebe moja osobna misija je pružiti drugima dobro….kroz lijepu riječ, motivaciju, pozitivne misli, ohrabrujuću poruku, vrijeme koje darujem, znanje koje nesebično podijelim i energiju koju kreiram. Znam da sam uspjela kad mi sin kaže da me ne bi mijenjao za milijun drugih mama na svijetu i kada svaki moj klijent kaže da uvijek rado sa mnom surađuje.

Sretna i zahvalna čekam svoju prvu polovicu stoljeća! U zdravlje!

Autor: Gordana Kadoić, Adria Corporate

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -