HURA za svijet jednakih mogućnosti

Pokretanjem teme Equality&Diversity, HURA je otvorila novo poglavlje i započela priču sa željom educiranja industrije, angažiranja tvrtki, lidera i ljudi da naprave korak prema svijetu jednakih mogućnosti.

Raznolikost – ključ kreativnosti i učinkovitosti

Akcije govore glasnije od riječi kada je u pitanju jednakost i raznolikost. Redefiniranje naizgled jednakog i raznolikog vodstva danas bi trebalo biti ključni imperativ industrije koja želi angažirati talente, potaknuti inovacije i napredovati u budućnosti. Upravo stoga Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA), u suradnji sa 42 agencije članice i poslovnim partnerima, radi na isticanju vrijednosti raznolikosti za kreativnost i učinkovitost.

HURA

Fokus je na budućnosti

Equality&Diversity, priča fokusirana na budućnost, zamišljena je kao platforma za učenje i unaprjeđenje poslovnog svijeta. S ciljem pružanja pozitivnog primjera unutar kreativne industrije i pokretanja priče o raznolikosti i jednakosti. Organizirani su razgovor i diskusija u A most unusual gardenu, kojima su prisustvovali HURA-ine članice i partneri.

Kroz dijalog s uzvanicima, razgovor su vodile Andrea Štimac (HURA), Anđela Buljan Šiber (Izone) i Anita Letica (Philip Morris International).

„U HURA-i smo predani poboljšanju raznolikosti u industriji oglašavanja i marketinških komunikacija te smo upravo s tim ciljem s našim članovima počeli aktivno razgovarati o koracima koje možemo poduzeti da bi osigurali inkluzivnost te ujedno i drugima poslužili kao dobar primjer.“, istaknula je Andrea Štimac, članica Uprave HURA-e i voditeljica radne skupine koja se bavi tematikom raznolikosti i jednakosti.

HURA

Anita Letica, generalna direktorica Philip Morris Internationala za tržišta Hrvatske i Slovenije, naglasila je važnost raznolikosti u poslovanju velike kompanije: „Prema našem iskustvu, raznolikost mišljenja i perspektiva dovodi do najboljih ideja, potiče kreativnost i inovativnost te rezultira uspješnim poslovanjem.“

Anđela Buljan Šiber, direktorica agencije Izone, osvrnula se i na važnost istih uvjeta: “Inkluzija znači osigurati iste uvjete. A mi smo kao kreativna industrija odgovorni za postavljanje dobrih praksi te stoga trebamo povesti pozitivnim primjerima.“

Equality&Diversity prvi je u nizu evenata kojima se nastoji ukazati na načine na koje kreativna industrija može motivirati društvo i stvarati bolji svijet s jednakom zastupljenošću, jednakim ulogama, jednakom plaćom i jednakim poštovanjem.

HURA

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...