Nagrađivani poduzetnik i dizajner otkrio tehnike prodaje kojima ćete osvojiti i najteže klijente!

Zanima vas kako pripremiti dobar pitch i predstaviti jasnu sliku o vlastitom poduzetničkom projektu? Iskoristite ove tehnike prodaje i oduševite potencijalne klijente.

Poslovna je ideja prvi korak prema ostvarenju vaših poduzetničkih snova zbog čega je iznimno važno na koji je način predstavite potencijalnim klijentima. No jeste li znali da pri tome možete iskoristiti određene tehnike prodaje? Prezentacijske vještine igraju glavnu ulogu u tome hoćete li uspjeti “prodati” svoju ideju ili ne.

Budite prvi koji kažu ono što vaši potencijalni klijenti misle

Svaki potencijalni klijent traži drugačiji pristup i potrebno je “spustiti” se na njihovu razinu. Međutim, tehnike prodaje uključuju i to da uvijek budete korak ispred onih kojima predstavljate svoju poduzetničku ideju. Na taj ih način ostavljate bez teksta te im je mnogo teže odbiti vašu ideju. Kako u YouTube videu na ovu temu govori poduzetnik i izvršni direktor Chris Do, potrebno je da budete prvi koji će reći upravo ono što vaši potencijalni klijenti misle. U nekim slučajevima to je čak “nagovaranje” da izaberu vašu konkurenciju.

“Recite to ovako: Ako želite sigurniji odabir, nemojte odabrati nas. Međutim, ako želite pravi odabir, odaberite nas. U tome je cijela mudrost. S obzirom na to da već znate da vjerojatno niste najsigurniji izbor, važno je da to kažete prvi. Na taj ćete način steći poštovanje vaših potencijalnih klijenata, ali će im i vaša poduzetnička ideja odmah djelovati zanimljivije”, savjetuje Chris Do.


Pročitajte više: Poduzetnice su nam otkrile koji je bio prijelomni trenutak u kojem su se odlučile na ulazak u poduzetništvo


Naglasite prednosti svoje poduzetničke ideje

Važno je da svoju poduzetničku ideju predstavite kao najbolju, bez obzira na to o kakvoj se ideji radi. Pokušajte pomalo “provocirati” potencijalnog klijenta, to je odličan način da kod njega izazovete reakciju. Nijedan klijent neće odabrati ideju koja ga nije barem malo zaintrigirala ili zainteresirala, na koju je ostao ravnodušan.

Neka se vaš klijent osjeća posebno

Idealan način da svoju poduzetničku ideju predstavite kao idealnu jest da ju predstavite kao posebnu. Da, dobro ste pročitali. Vaš klijent trebao bi se osjećati posebno, kao da je upravo vaša ideja namijenjena isključivo njemu. Nitko ne želi ono što imaju drugi, barem ne kada je riječ o nekoj novini na tržištu. Ako vaš potencijalni klijent osjeti da je vaša usluga ili proizvod namijenjen samo njemu, odmah će se osjećati posebnije i biti zainteresiran za suradnju. Velike tvrtke ne žele ono što može dobiti bilo tko, žele nešto što je napravljeno samo za njih.


Pročitajte više: Svjesno poduzetništvo i liderstvo – je li jedini smisao biznisa profit?


Nemojte se dati isprovocirati

Klijent će vas u jednom trenutku prilikom predstavljanja vaše ideje vjerojatno testirati i pokušati isprovocirati, ali vi ostanite hladne glave. Naime, ni u kojem slučaju ne biste smjeli reagirati ni odgovarati na negativne konstatacije ili bilo kakve provokacije. Pokažite da imate veliko samopouzdanje i vjeru u svoju poslovnu ideju jer ako vi u nešto ne vjerujete, teško da će u to povjerovati vaš potencijalni klijent.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -