Iskusna CEO objasnila četiri ključne stvari kod odabira kandidata za posao

Traženje novog posla stresno je za svakog pojedinca. Ali i poslodavcima je jednako tako teško pronaći osobu koja će odgovarati određenom radnom mjestu. Bez obzira na odlične kvalifikacije i talente prikazane u životopisu i molbi za posao, to se tijekom razgovora itekako može promijeniti.

Neki se pri traženju novih zaposlenika oslanjaju na vanjske agencije za zapošljavanje, ili pak koriste različite testove, procjene…

Kakva osoba se traži?

Ako pitate suosnivačicu i CEO Fairygodbossa (kompanije koja pomaže ženama da pronađu idealnu karijeru za sebe) Georgene Huang, idealnog kandidata možete pronaći i uz pomoć četiri stvari.

Georgene ima velikog iskustva u traženju idealnih kandidata za Bloomberg Ventures, i to za široku lepezu poslova, zbog čega je kompaniji omogućila brzi rast.

1. Dobro pripremljena osoba

To je kandidat koji zna sve najvažnije informacije o tvrtki i koji ima spremna pitanja za poslodavca. Takva osoba ne odaje dojam kako se prijavila samo zato što treba neki posao, već kao osoba koja želi taj posao.

2. Točna

Ako osoba zakasni na razgovor za posao teško da će ostaviti dobar prvi dojam.

Stoga ako niste sigurni koliko vam treba do određene lokacije, osigurajte si dovoljno vremena da pronađete to mjesto. Nemojte se dovoditi u neugodnu situaciju i stvarati nepotrebni stres prije testiranja.

3. Pokazuje visoku razinu energije

Ono što poslodavci uz kvalifikacije i talent cijene su entuzijazam i energija ljudi koji im dolaze na razgovor.

Budite vedri, pozitivni i nemojte pokazivati strah.

4. Šalje e-mail zahvale

Nakon odrađenog intervjua, šalje e-mail zahvale za priliku koju je dobila. Obično je to zajednička navika većine osoba koje se brzo zapošljavaju.

Preporučuje se da to učinite isti dan kad ste imali intervju, kako bi poslodavca podsjetili na vaš razgovor.

Ovo je preporuka CEO Fairygodbossa koja njoj pomaže kod odabira kandidata, no vjerujemo da se i drugi poslodavci slažu s time.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ivana Blažoti Mijoč

Ivana Blažoti Mijoč: “Nakon burnouta konačno mi je dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj!”

Mama poduzetnica, blogerica i influencerica s preko 100 tisuća pratitelja na YouTubeu Ivana Blažoti Mijoč svoje predavanje na konferenciji Mame poduzetnici...