Supergirl Workout – Hrvačica Iva Gerić: “Krenite realizirati svoje snove”

Zovem se Iva Gerić i bavim se hrvanjem. Klub u kojem treniram je hrvački klub Ludbreg te sam predstavnica ženske Hrvatske hrvačke reprezentacije. Ljubav prema hrvanju rodila se u osnovnoj školi kada sam u 5. razredu otišla na prvi trening. Sve se dogodilo jako spontano.

Jedini razlog zašto sam krenula trenirati je bio višak vremena i energije koju nisam imala gdje usmjeriti. Kako je vrijeme prolazilo, shvatila sam da sam sve što sam u tom trenutku imala podredila sportu. Jako brzo su krenuli dolaziti rezultati.

S hrvanjem se naučiš boriti s problemima

Kao svoj najveći uspjeh izdvojila bih svoju prvu povijesnu kadetsku brončanu medalju osvojenu u ženskom hrvanju u Italiji. Nakon nje počela sam redovito osvajati medalje na velikim natjecanjima, ali smatram kako je ova prva bila pokretač svih mojih sadašnjih uspjeha.

Kao najveću problematiku u ovom sportu izdvojila bih to što zbog priprema van države nemam priliku provoditi meni bitne trenutke s obitelji i prijateljima. No isto tako smatram da koliko god nam je teško živjeti razdvojeno u ovom trenutku, to nas je i dodatno zbližilo jer svi živimo za isti cilj. Benefit ovog sporta je taj da te stalno uči primati udarce. Kad te to jednom nauči, mislim da se sa svakim problemom iz svakodnevnog života znaš izboriti sam.


Pročitajte više: Supergirl Workout: Nika košarkaški san ostvaruje u Americi pred milijunima gledatelja


Sport koji te gradi i fizički i mentalno

Mladima koji žele odabrati neki sport preporučila bih hrvanje jer je najbolji bazni sport koji te gradi i fizički i mentalno. Moja poruka mladima je da ne čekaju da se stvari dogode, krenite realizirati svoje snove i radite nešto što vas ispunjava bez obzira na to koliko vas okolina uvjeravala da nećete uspjeti.

Moj plan za budućnost je krenuti u trenerske vode. Uz obaveze reprezentacije studiram na Kineziološkom fakultetu. Želja mi je da znanje koje sakupljam kroz svoju karijeru prenosim na mlađe generacije.

Iva Gerić je u Sport Vision trgovinama pronašla savršenu UNDER ARMOUR UA Rival Fleece Big Logo Hdy majicu i UNDER ARMOUR Rival Terry hlače koja joj pruža udobnost i poboljšava performanse tijekom treninga. Tijekom treninga obožava nositi nove UNDER ARMOUR UA W HOVR Turbulence 2 tenisice, ali i u svoje slobodno vrijeme ova kombinacija se uklapa u svaki njezin outfit.

O projektu

Cilj projekta Supergirl workout X Woman in Adria je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojke upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. U sportu nerijetko dominiraju muškarci, a žene – sportašice su u vrlo malom postotku zastupljene u medijima i vidljivosti na javnoj sceni. Na vodećim pozicijama u sportu uglavnom se nalaze muškarci, a u vodećim strukturama žena gotovo da i nema.

Tekst preuzet sa Sportvision.hr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

idealna temperatura klime za hlađenje

Ovo je idealna temperatura klima uređaja ako želite ostati zdravi

Na klima uređaj ljeti gledamo kao na nekog superheroja. Vanjske temperature penju se i do 40 Celzijevih stupnjeva i jedva se...
- Advertisment -