Ivana Marković – kako uskladiti dva posla i privatni život

Ivana Marković sredinom studenog 2013. preuzela je zahtjevnu poziciju kao članica Uprave za privatne korisnike u Iskonu, dok je istovremeno zadržala poziciju operativne direktorice Sektora upravljanja prodajom privatnim korisnicima u Hrvatskom Telekomu. Iako su obje tvrtke srodne i zapravo su dio iste grupe, radi se o dva različita posla. Za Ivanu Marković koja je u telekomunikacijskom sektoru od 2001. godine to ne bi trebao biti problem. Zato smo s njom razgovarali i o telekomunikacijskoj industriji, ali i o tome kako je uskladila svoj poslovni i privatni život.

Ivana Marković – ne vjerujem u tezu da je sve stvar dobre organizacije

Iza Vas je bogata karijera. Što je, po vašem mišljenju, bilo presudno za rast Vaše karijere?

Prvenstveno to što sam uvijek ostala u dodiru sa stvarnošću. Trudim se nikada ne dovesti u  situaciju da ne znam kako operativno funkcionira koncept koji smo zamislili u idealnim, ‘laboratorijskim’ uvjetima. Također, u svojoj sam karijeri prelazila na slijedeću razinu tek nakon što sam završila sve što sam si zacrtala na prethodnoj. U komercijalnom dijelu poslovanja iznimno je važno i nikada ne zaboraviti da je krajnji korisnik ključni donositelj odluka, a prodavači oni o čijim vještinama ovisi i uspješnost kompanije. Zato se trudim odvojiti dovoljno vremena za direktan kontakt i s jednima i s drugima.

Od početka karijere radili ste u telekomunikacijskoj industriji.  Koliko se ona od Vaših početaka do danas promijenila?

Telekomunikacijska industrija me osvojila zbog svoje dinamičnosti i nužnosti brzog prilagođavanja potrebama tržišta kako bi se zadržali na vrhu. Tu karakteristiku je zadržala i dan danas. Ipak, dok su na početku moje karijere potrebe korisnika, koje na kraju krajeva potiču promjene u industriji, bile vezane uz pružanje osnovne glasovne usluge, danas je situacija drugačija.

Što se točno promijenilo?

I HT i Iskon su svoje poslovanje prilagodili na način da proaktivno nude odabrana rješenja za sve složenije korisničke potrebe, od temeljnih telekomunikacijskih usluga poput telefoniranja, surfanja i gledanja televizije, do dodatnih usluga kao što su multimedijalni paketi za zabavu, ICT rješenja ili opskrba električnom energijom s kojom je HT upravo krenuo. Sve navedeno ponuđeno je uz vrhunske mobilne telefone, tablete i druge uređaje bez kojih rijetki mogu svakodnevno funkcionirati. Paralelno se brinemo i da unaprijedimo korisničko iskustvo na svim dodirnim točkama s našom kompanijom. Svjesni smo da je korisnicima njihovo vrijeme sve dragocjenije.

U kom smjeru će se dalje razvijati?

Očekujem da će se u budućnosti cijeli proces još više ubrzati i pred nas postaviti nove izazove. Kako biti ispred vremena, kako postati i ostati relevantan igrač na tržištima koja će u budućnosti biti relevantna našim korisnicima.

Gdje vidite Iskon u toj priči?

Iskon se odlično uklapa u tu priču s obzirom da se radi o fleksibilnoj organizaciji u kojoj se odluke brzo donose i implementiraju, pa kao takav ima i bolju startnu poziciju u odnosu na druge operatere na tržištu.

Ima li u Hrvatskoj telekomunikacijski sektor još mjesta za rast? U kojim segmentima? Hoće li u budućnosti biti važniji širokopojasni ili mobilni internet?

Segmenti u kojima telekomunikacijski sektor još raste su vezani uz internet i televiziju. Kada kažem internet, mislim prvenstveno na mobilni internet. Sve ostalo vezano je uz agilnost prilagodbe telekom igrača drugim tržištima.

Koliko je žena zaposlenih u HT-u a koliko ih je na srednjem i visokom managementu? Da li postoje neke posebne inicijative unutar tvrtke za povećanje broja žena na vodećim pozicijama?

37% zaposlenika HT-a su žene. Postotak direktorica iznosi 45%, dok je operativnih direktorica (visoki menadžment) 50%. To su ipak samo brojke, važno je naglasiti da u HT-u na svim razinama radi visokokvalificirani menadžment, bez obzira na spol.

S obzirom da su telekomunikacije tehnička znanost, koliko je važan tehnički fakultet za uspješnu karijeru u ovoj branši? Kako ste Vi svladali nedostatak tehničkih vještina?

Radim u komercijalnom dijelu poslovanja gdje su vještine koje se stječu na ekonomskom fakultetu izuzetno važne. Poznavanje tehničke pozadine proizvoda i usluga, u mjeri koja mi je potrebna za posao, savladala sam s godinama rada u samoj industriji.

Većina se telekomunikacijskih tvrtki, u svojim se marketinškim kampanjama fokusira na mušku populaciju, dok su žene nekako stavljene po strani. No, i one koriste internet. Kako Vi i Iskon gledate na žene kao kupce?

Sve naše aktivnosti vidim kao orijentirane prema korisnicima, bez obzira tko to bio. Opažaj iz pitanja ne mogu potkrijepiti primjerima iz HT-a i Iskona.

Smatrate da li da je potreban drugačiji pristup ženama?

Osobno mi ne bi bilo drago da netko prema meni kao ženi ima poseban/drugačiji pristup.

Koliko Vi osobno vremena provedete na internetu? Koliko od toga nije vezano za posao, odnosno koristite li internet u privatne svrhe?

Preko interneta radim sve što mogu, da si olakšam život. Jedva čekam trenutak kada će sve dosadne i repetitivne aktivnosti biti „one-click- away“.

S obzirom na to da nastavljate s radom i u HT-u, kako će Vaše imenovanje na poziciju u Iskonu utjecati na Vaš osobni i obiteljski život?

U početku vjerojatno lošije, no samo dok se ne uigram sa svojim novim timom.

Kako uopće usklađujete poslovni i privatni segment? Naše čitateljice su većinom poslovne žene koje na različite načine pokušavaju uskladiti obitelj i posao pa nas zanima kako to vama uspijeva?

Bez pomoći sa strane ne bih nikada uspjela riješiti logistiku vezanu uz svog sina prvašića i zato sam zahvalna svima onima koji su dio te pomoći. Jednostavno ne vjerujem u tezu da je sve stvar dobre organizacije. Kada imate svega par sati vremena dnevno za obitelj i samu sebe, nema te organizacije s ovakvim ritmom života koja vam omogućava da ih iskoristite kvalitetno.

Foto: Promo Iskon

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više