Kako do posla- rezultatima, ali i odgovorom na pitanje zašto

Kako do posla,  novog klijenta ili projekta? Put je dug i mukotrpan. Znamo koliko su važni rezultati u životopisu i priče o uspješnim projektima i zadovoljnim klijentima.

Kako do posla – morate znati zašto nešto radite

Simon Sinek, profesor strateških komunikacija na sveučilištu Columbia  otkrio je razloge zašto su neki pojedinci i kompanije uspješni, a drugi nisu.

Kad nešto radimo, imamo tri pitanja na koja više ili manje znamo odgovor: zašto, kako i što? Neuspješne kompanije i pojedinci se uglavnom koncentriraju na odgovor na pitanje Što? U životopisu prodajemo svoje vještine i postignuća, kompanije prodaju svoje proizvode.

Odgovor na pitanje Kako? je također više-manje jednostavan. Ako prodajete kompjutere (Što?) oni imaju dobar dizajn i jednostavni su za upotrebu (Kako?). Women in Adria vam pomaže da pokrenete svoj biznis kroz e-learning program Od ideje do biznisa, na primjer:-). To je jedan od naših Kako?

Najuspješniji pojedinci i kompanije znaju odgovor na pitanje Zašto? nešto rade i to je prvo pitanje na koje sami sebi daju odgovor, a onda kreću razvijati proizvode i usluge ili tražiti određeni posao. “Da bi ostvarili profit” nije dobar odgovor na ovo pitanje jer je profit samo posljedica. Ako vam je profit glavni motivator nikada nećete biti uspješni. To je razlog zašto projekti i pojedinci koji na početku nemaju nikakve preduvjete za uspjeh, na kraju uspijevaju. I obrnuto, oni koji imaju sve preduvjete za uspjeh: novac, savršeno tržište, medijsku potporu često ne uspiju jer je glavni motivator bio profit, a ne nešto dublje.

Sinek priča o liderima koji su se jednostavno našli na određenoj poziciji moći i liderima koji vode. Lideri koji vode kreću od pitanja Zašto, što im daje mogućnost da inspiriraju ljude oko sebe  da ih slijede.

Stoga u svoju pripremu za razgovor za posao, prodajni razgovor, uključite i pripremu odgovora na pitanje Zašto i krenite od njega. Vaše vrijednosti zbog kojih ste tu je ono zbog čega će vas klijent ili poslodavac “kupiti”.

Simon Sinek je održao Ted govor na ovu temu koji se isplati pogledati.

 

 

Foto: Dreamstime/Raywoo

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Nedostatak radne snage: Hrvatske tvrtke žele zaposliti 50 tisuća stranaca

Nedostatak radne snage sve je veći problem hrvatskog turizma, ugostiteljstva, metalske industrije i građevinskog sektora. Mnoge tvrtke zato radnike sve više...