Kako je glumica Diane Keaton iskoristila Pinterest kao inspiraciju za svoj poduzetnički pothvat

Diane Keaton nam je svima poznata kao američka glumica s dugogodišnjom i vrlo plodnom karijerom. Prvu veću zapaženu ulogu imala je kao  Kay Adams u „Kumu“, nekoliko godina kasnije dobila je Oscara za ulogu u filmu „Annie Hall“, a uslijedile su brojne uloge, nominacije i, naravno, nagrade. Posljednju ulogu odigrala je u filmu „Smother“ 2008. godine.

Kuće iz snova po uzoru na kuće s Pinteresta

No, koliko vas zna da je ova 71-godišnja glumica ujedno i vrlo uspješna poduzetnica? Naime, Diane Keaton posljednjih 15 godina kupuje zapuštene kuće, renovira ih te ih potom prodaje za vrtoglavo visoke iznose.

Unazad nekoliko godina, posebnost njezinog pristupa preuređivanju kuća jest činjenica da se inspirira na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu – Pinterestu. Ovu društvenu mrežu aktivno koristi više od 150 milijuna ljudi, ali je Keaton bila jedna od prvih koja je došla na ideju da je na ovaj način iskoristi u poslovne svrhe.

Ukoliko koristite Pinterest, vjerojatno s oduševljenjem pregledavate beskrajne fotografije savršeno uređenih interijera i divite se nečijem dizajnerskom umijeću, želeći da i vaš dom jednoga dana izgleda tako.

No, Diane nije stala samo na tome. Uzimala je fotografije s Pinteresta i sobu po sobu uređivala točno prema njima. Tako je dobila idealno uređene kuće koje su san svih onih kojima je estetika na jednom od prvih mjesta kada je riječ o uređenju doma.  Svoju je strast i hobi pretvorila u izuzetno unosan posao u kojem uživa cijelo posljednje desetljeće.

Knjiga kao inspiracija drugima

Na isti je način uredila i vlastitu kuću iz snova, a cijeli proces je trajao više od tri godine.  Naravno, to je ovoj  poduzetnici bila dobra prilika za još jedan projekt, a to je pisanje knjige na temu adaptiranja kuća na ovaj zanimljiv način.

Knjiga se zove „The House That Pinterest Built“, prodaje se po cijeni od 60-ak dolara i služi kao bogata dizajnerska inspiracija drugima.

Poslovna priča Diane Keaton je pravi primjer da je dobra ideja od krucijalne važnosti za započinjanje posla. Imala jednostavnu ideju koje se prva dosjetila i koju je prva realizirala. Danas njezin primjer slijede i drugi dizajneri interijera, ali malo tko može reći da je sagradio dizajnersku karijeru inspirirajući se gotovim primjerima s društvenih mreža.

Foto: Instagram /Flickr – celebrityabc

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -