U Osijeku ‘iz prve ruke’ učimo o poduzetništvu od ovih sjajnih žena

Naša Konferencija za poduzetnice već uvelike putuje Hrvatskom. Ovog puta na redu je Osijek. Družimo se 5. travnja 2024. u Poduzetničkom inkubatoru BIOS. Okupljamo dvije ključne skupine žena poduzetnica. Prvo, to su iskusne poduzetnice, one koje već imaju bogato iskustvo u svijetu poslovanja, ali uvijek su otvorene za nova znanja i prilike za rast. Drugo, tu su i žene koje su na početku poslovanja, one koje tek ulaze u svijet poduzetništva i suočavaju se s uobičajenim izazovima.

Sudjelovanje je besplatno, ali broj sudionika je ograničen. Stoga je važno osigurati svoje mjesto. Prijave su otvorene.

Tek zagazila u dvadesete, a već je poduzetnica s višegodišnjim iskustvom

Ena Pavelić, CEO u Enibo, održat će predavanje „Konji i poduzetništvo“ i podijeliti svoje poduzetničko iskustvo. Kako kaže, „ništa nije nemoguće, nezamislivo ili neostvarivo ako smo mi sami dovoljno uvjereni u ono što radimo. Ako mi sami vjerujemo u svoje snove, drugi će nam se samo pridružiti“.

Ena je tek zagazila u dvadesete, a već je poduzetnica s višegodišnjim iskustvom. Ova mlada poduzetnica bila je još tinejdžerica kad je razvila svoju poslovnu ideju. Tako je nastao Enibo, prvi i jedinstveni brend konjičke opreme na hrvatskom tržištu, ali i šire.

O svom poslovnom putu govorit će nam i Branka Hinter, Predsjednica uprave Carta d.o.o. za proizvodnju i promet vreća. Branka je direktorica ove slavonske tvrtke – jedne od najuspješnijih hrvatskih tvrtki koje su usmjerene na proizvodnju i tisak papirnatih industrijskih vreća. Ova uspješna poduzetnica, majka dviju kćeri i baka, vlastitu je tvrtku pokrenula krizne 2010. godine. Pokazala je da za uspješan posao nije presudno ni vrijeme ni lokacija, nego kvalitetna ideja i svakodnevni predani rad.


Pročitajte više: I Balašević je volio oči boje Drave… Ovo su razlozi zašto smo se zaljubili u Osijek!


Predrasude o ženama u poslovnom svijetu u odnosu na muškarce?

Da „Svi putevi vode u poduzetništvo“ objasnit će nam Laura Gergelj, Direktorica i vlasnica tvrtke D – Invoice d.o.o. Osijek. Poslovnu karijeru započela je kao profesorica informatike u Ekonomskoj školi u Požegi. U poduzetništvo se upustila otvaranjem vlastite tvrtke Dom računala d.o.o., u kojoj je radila kao programerka, knjigovotkinja i direktorica. Položila je i tečaj za samostalnu knjigovotkinju i voditeljicu projekata i projektnog ciklusa. Svoju tvrtku Dom računala d.o.o preimenovala je u D-invoice d.o.o., obogaćujući poduzetničku ponudu i za knjigovodstvo i računovodstvo.

Laura će podijeliti kako su poslovni izazovi oblikovali njezin privatni život. Razotkrit će kako su s rastom njezine tvrtke došli novi izazovi i kako je morala donositi važne odluke. Dotaknut će se i društvenih predrasuda o ženama u poslovnom svijetu naspram muškaraca, pružajući dublji uvid u razlike i sličnosti u percepciji i izazovima s kojima se suočavaju obje skupine.

A1 rješenja za male i velike poslovne korisnike predstavit će nam Dalija Jelić, SME Account Manager u A1. Riječ je o ženi bogatog poslovnog iskustva na prodajnim i upravljačkim pozicijama u različitim industrijama, visoke osobne energije i fokusa. Iza sebe ima 10-godišnje angažmane u telekomunikacijskom sektoru.

Kada su u pitanju mobilne usluge, na Konferenciji će istaknuti mogućnosti zadovoljavanja svih korisničkih potreba, od minimalnih do neograničenih prometa. Što se tiče fiksnih usluga, A1 nudi širok spektar rješenja, od jednostavnih plug&play opcija poput officeboxa, pa sve do izrazito kompleksnih usluga koje povezuju brojne lokacije. U području informacijsko-komunikacijske tehnologije, A1 se ističe svojom paletom od preko 100 proizvoda. Poseban naglasak stavljen je na sigurnosna rješenja, s ciljem zaštite korisnika od sve većeg broja napada na njihove podatke i sustave.


Pročitajte više: Koliko ih je! Poduzetnički duh ovih žena inspirirao nas je u 2023. godini


Panel-rasprava o Upravljanju poslovnim izazovima

Održat ćemo i panel-raspravu o Upravljanju poslovnim izazovima. U panelu će sudjelovati Anamarija Čabaj, Jasmina Rukavina, Tanja Kučinić i Jasenka Crnković.

Anamarija Čabaj je vlasnica kozmetičkog salona ESTERA. U poslovnom životu vodi se entuzijazmom i strašću. Strast u otkrivanju nečeg novog potiče ju da konstantno širi svoja znanja koja ju dovode do poboljšanja kvalitete u radu i životu općenito. Smatra da kvaliteta nastaje ako se uvijek pitamo bi li moglo bolje, jesmo li se dovoljno potrudili… Sve iz želje da naš rad i trud koristi svima, a ne samo nama. Jako voli kozmetiku i sve povezano s njom. „Kad nešto jako voliš, onda nastojiš to raditi najbolje što možeš. A da bi to tako radio, osim ljubavi potrebna su znanja i stečene vještine“, kaže.

Jasmina Rukavina osnivačica je i direktorica tvrtke Runa d.o.o., sa sjedištem u Osijeku. Njihova glavna djelatnost je pružanje računovodstvenih usluga, uz dodatno savjetovanje u poslovanju, kontroling i konzalting te izradu poslovnih planova. U Runi radi sedmero zaposlenika, a fokus je na podršci mikro i malim IT tvrtkama. Jasmina ima stručno znanje iz područja ekonomije te trenutno pohađa diplomski studij. Također je predsjednica koordinacije računovođa u Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Osječko-baranjskoj županiji.

Tanja Kučinić je vlasnica digitalne agencije GLOW EMPIRE. Živi u Osijeku, poznatom kao Software City. Core biznis joj je SEO odnosno optimizacija web stranica za tražilice. Ovisno o projektu radi i web dizajn te surađuje s učilištem iz Zagreba na projektu digitalnog opismenjavanja pojedinaca kroz program koji je kreirala njezina agencija. U slobodno vrijeme aktivno prati poduzetničku scenu žena iz Osijeka i okolice te kreira IN-HOUSE projekt.

Jasenka Crnković je zamjenica gradonačelnika Osijeka. Odmah nakon završetka diplomskog studija, Jasenka započinje svoju karijeru u sektoru gospodarstva, u financijama. Unutar Erste banke susrela se s raznim voditeljskim pozicijama i sektorima, a također je obavljala i poziciju internog edukatora unutar banke. 2019. postaje direktorica poslovnice banke te taj posao obavlja i danas.


Pročitajte više: Nagrađene su najbolje poduzetnice 2023. godine!


Kako do povoljnijih izvora financiranja? Financijski ili operativni leasing?

Kako do povoljnijih izvora financiranja otkrit će nam Gordana Poljak i Venera Matoš iz Raiffeisenbank Austria d.d. Gordana Poljak je SME Premium Relationship Manager. Poslovnu karijeru započela je u Raiffeisenbank Austria d.d. u odjelu za poslovanje s pravnim osobama kao kreditni referent. Specijalizirana je za kreditiranje malih i srednjih poduzetnika. Komunikativna je, proaktivna i uvijek dostupna za pružiti savjet svojim klijentima, a i poduzetnicima s kojima tek počinje suradnju. Vjeruje da uspjeh uvijek dolazi kad se posao voli i kad postanete kvalitetni u onome što radite.

Venera Matoš je Regionalna direktorica u RBA. Ima 16 godina iskustva u bankarstvu te je trenutno na poziciji regionalne direktorice. U bankarstvu je od završetka fakulteta te je promijenila devet radnih mjesta, od mlađeg referenta brzih transakcija do trenutne pozicije. Karijerni put duguje timskom radu i empatiji, nikada ne odustaje i radi najbolje što može te rezultat ne izostaje.

Mnoge poduzetnice osjećaju zabrinutost oko pronalaženja povoljnih kredita i financijskih sredstava za svoje poslovanje. U skladu s tim, RBA je u suradnji s Women in Adria osmislila program „Ona zna za RBA“, koji pruža konkretne financijske podrške poduzetnicama. Na konferenciji će poduzetnice imati priliku pitati iskusne bankarice o paketima računa, kreditnim karticama, financiranju te direktnom kontaktu s bankom.

Konferencija za poduzetnice u Osijeku donosi odgovore na brojna važna pitanja. Pridružite nam se na poveznici.

Suorganizator konferencije je Grad Osijek. Sponzori i partneri konferencije su Raiffeisenbank Austria d.d., A1 Hrvatska, UniCredit Leasing Croatia d.o.o. i Avis Budget Zagreb.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -