LinkedIn obećava da poslodavac neće znati tražite li novi posao

LinkedIn je odličan alat za traženje poslova, osobito za one koji su trenutno nezaposleni. Njima nije problem i direktno napisati da traže posao, pa čak i na svom profilu objaviti otvorenu molbu za posao. No, za one koji žele promijeniti posao, to dosad i nije bilo sasvim jednostavno.

Naime, jedini način je da objave na svom profilu kako traže novi posao, a to su mogli vidjeti i poslodavac i ostale kolege.

LinkedIn vam omogućava da potiho tražite posao

No, LinkedIn sada uvodi novu značajku pod nazivom “Open Candidates” u kojoj se možete označiti ako tražite novi posao, a da vaš poslodavac to ne vidi. Također, možete dodati i pojedinosti o tome kakvi vas poslovi zanimaju i u kojim gradovima želite raditi.

Ako ćete staviti da ste “Open Candidate”, ostali vas poslodavci mogu pronaći čak i ako na vašem profilu nemate naznačeno da tražite novi posao. Zapravo, mogu vas vidjeti samo oni poslodavci koji koriste “LinkedIn Premium” i koji to plaćaju, a traže kandidate poput vas. I nakon toga vas mogu kontaktirati vezano za mogućnosti zaposlenja.

Osim za osobe koje traže posao, ovo je odlično i za poslodavce koji traže zaposlenike, jer će ih sad moći lakše identificirati. Kako piše Recode,  dosad se na profilima moglo vidjeti samo gdje ljudi trenutno rade, ali ne i nužno u kom smjeru žele ići, rekao je Eddie Vivas, direktor zadužen za razvoj proizvoda u LinkedIn Talent Solutionsu.

Osim ove značajke, uvode se i “Apply Starters” koja će vam omogućiti da dijelite svoj LinkedIn profil s poslodavcima prilikom prijave za posao te “Career Pages” koja će dopustiti da poduzeća istaknu koje su mogućnosti napredovanja kandidatima za određenu poziciju na poslu te ih tako potaknuti da se prijave.

Sve tri značajke bile su službeno predstavljene na godišnjem događanju Talent Connect, piše portal TechCrunch.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -