L’Oreal grupa predstavila tehnološke inovacije u službi ljepote

Na nedavno održanom sajmu potrošačke elektronike CES-u, L’Oréal Grupa je predstavila dva prototipa tehnoloških uređaja koja imaju za cilj korisnicima pružiti nova, jednostavnija i praktičnija iskustva ljepote: ručni, ultra-precizan kompjutorizirani aplikator dizajniran za osobe s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku HAPTA i prvi kućni elektronski aplikator za šminkanje obrva koji korisnicima pruža personalizirani izgled obrva u nekoliko sekundi L’Oréal BROW MAGIC.

“Za L’Oréal, budućnost ljepote je uključiva. A ta budućnost će biti dostupnija zahvaljujući tehnologiji. Ove dvije tehnološke inovacije održavaju pravu svrhu naše tvrtke: stvaranje ljepote koja pokreće svijet.” poručuje Nicolas Hieronimus, izvršni direktor L’Oréal Grupe.

HAPTA uređaj za šminkanje osoba s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku

Procjenjuje se da 50 milijuna ljudi diljem svijeta živi s ograničenim finim motoričkim sposobnostima. Zbog toga neke svakodnevne radnje, poput nanošenja šminke, predstavljaju izazov.

HAPTA je ručni, ultra-precizan pametni aplikator za šminkanje koji je razvijen u suradnji znanstvenika i inženjera tvrtke L’Oréal, a namijenjen je osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku. Inovativni aplikator omogućuje postojano nanošenje ruža za usne kod kuće. HAPTA koristi tehnologiju koju je izvorno stvorio Verily za stabilizaciju i izravnavanje pribora za jelo kako bi se osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku omogućilo da samostalno jedu.

Aplikator HAPTA je opremljen magnetnim dodatkom koji omogućava jednostavnu i ergonomsku upotrebu uz rotaciju od 360 stupnjeva i 180 stupnjeva fleksije. “Klik” značajka omogućava korisniku intuitivno postavljanje uređaja u željeni položaj, fiksiranje u željeni položaj tijekom korištenja te omogućuje korisniku zaključavanje prilagođenih postavki za buduću upotrebu.

HAPTA dolazi s ugrađenom baterijom (tri sata do potpunog punjenja) i punjenjem uređaja što rezultira jednosatnom kontinuiranom upotrebom (otprilike 10+ aplikacija).


Pročitajte više: Održiva kozmetika – budućnost beauty industrije


L’Oréal Brow Magic – ručni, lagani, elektronski aplikator za šminkanje obrva

Razvijen u partnerstvu tvrtke L’Oréal i tehnološke tvrtke Pinker poznate po privremenim tetovažama, uređaj L’Oréal Brow Magic koristi 2400 sićušnih mlaznica i tehnologiju ispisa s rezolucijom do 1200 kapi po inču (dpi) pružajući najprecizniji oblik obrva u nekoliko sekundi. Koristeći L’Oréal Modiface AR tehnologiju, L’Oréal Brow Magic skenira lice korisnika i daje preporuke za mikroblading, mikrosjenčanje ili popunjavanje obrva.

Nakon što korisnik skenira lice Modifaceom, dovoljno je odabrati željeni oblik, debljinu i boju obrva te provjeriti pomoću proširene stvarnosti kako bi one izgledale na licu. Nakon toga, dovoljno je nanijeti primer, povući uređaj preko obrva, nanijeti završni premaz kako bi se izgled fiksirao i cijeli postupak je gotov. Očekuje se da će L’Oréal Brow Magic biti dostupan tijekom ove godine.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -