Lufthansa slavi 50 godina postojanja u Hrvatskoj

Ove godine Lufthansa obilježava 50 godina postojanja u Hrvatskoj. Prvi let iz Frankfurta prema Zagrebu, kojim je tada letio Boing 727 „Europa Jet“, poletio je 25. kolovoza 1967.

Od tada Lufthansa preko svojih čvorišta zračnih luka Frankfurt i München povezuje Hrvatsku s više od 200 destinacija širom svijeta.

Obilježavanje 50-te godišnjice Lufthanse u Hrvatskoj uz dobrotvorna događanja

Povodom 50 godina tijekom ljetnih mjeseci na ulicama Zagreba imat ćete priliku susresti rikše u Lufthansinim bojama s QR kodom kojim ćete moći ostvariti 20 eura popusta prilikom kupovine sljedeće avio karte.

„Lufthansa Grupa osim što nudi pouzdanu i visoko kvalitetnu uslugu, također vodi računa o društveno odgovornom ponašanju“, rekao je Bernhard Wodl, generalni menadžer Lufthansa Grupe za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

Lufthansa

Tako će povodom svoje godišnjice Lufthansa Grupa priprediti nekoliko dobrotvornih događanja u Centru za rehabilitaciju djece i mladih u Zagrebu u kojem  dnevno boravi do njih 50-tak. Osoblje Lufthanse će obojati zidove prostorija kako bi stvorili ugodnije okružje u svakodnevnom životu djece i mladih iz Centra. Polaznici Centra će istodobno sami ručno izrađivati foto okvire s porukom 50 godina Lufthanse, koji će se poklanjati na završnom događanju i proslavi Lufthansine godišnjice u rujnu ove godine.

Članice Lufthansa Grupe ostvaruju preko 11.000 letova tjedno

Lufthansa Grupa kroz svoje članice: Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS i Eurowings nudi globalnu povezanost s više od 11.000 letova tjedno prema 308 odredišta u 103 države svijeta:

· Austrian Airlines preko Beča nudi povezanost prema 115 svjetskih odredišta, uključujući više od 50 u Centralnoj i Istočnoj Europi.

· Brussels Airlines preko Bruxellesa prema 95 odredišta u Europi, Izraelu, Africi, Aziji i Sjevernoj Americi.

· Lufthansa preko Frankfurta i Münchena prema više od 200 odredišta širom svijeta.

· SWISS i Edelweiss preko Zuricha prema više od 140 odredišta u 54 države.

· Eurowings preko Berlina, Kölna-Bonna, Dortmunda, Düsseldorfa, Hamburga, Münchena, Palma de Mallorce, Salzburga, Suttgarta i Beča prema više od 145 odredišta u Europi i širom svijeta, npr. Dominikanska Republika, SAD, Kuba, Tajland i Karipsko otočje.

Lufthansa flota, moderna i održiva

Lufthansa Grupa posjeduje ukupno 617 zrakoplova te će njene članice do 2025. godine preuzeti dodatnih 205 novih zrakoplova čime će i dalje pripadati jednoj od svjetski navećih i najmodernijih zrakoplovnih flota.

Nova flota će obuhvaćati 59 ultra modernih i dalekosežnih zrakoplova tipa Boing 777-9X i Airbus A350-900. Time će se dodatno povećati udobnost putnika, smanjiti potrošnju goriva kao i emisiju buke i štetnih plinova. Zrakoplovi tipa Airbus A320neo i Bombardier C Serije predstavljaju najučinkovitije i najtiše tipove zrakoplova te su dio Lufthansa Grupe na kratkim i srednje dugim letovima.

Lufthansa

Foto: Lufthansa

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...