Malac Genijalac: Međunarodna škola uz koju učenje matematike nikad nije bilo zabavnije!

Jučer je u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra na Zagrebačkom velesajmu održana sedma konferencija “Mame poduzetnice” u organizaciji mreže poslovnih žena Women in Adria. No prava se zabava, za one najmlađe, održavala u dvorani pored, a za nju je bio zadužen “Malac Genijalac” – međunarodna škola za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece.

Vjerujemo kako su mnogi od vas u televizijskim emisijama uočili djecu koja poput ljudskih kalkulatora u sekundi rješavaju složene matematičke zadatke. Ako jeste, sigurno ste pomislili kako se radi o mališanima s nekim super moćima. Međutim, iste se mogućnosti nude i polaznicima škole “Malac Genijalac” u kojoj djeca pohađaju originalni japanski Hikari program mentalne aritmetike. Takve se škole već neko vrijeme nalaze diljem cijele Hrvatske, s upisnim centrima u gotovo svim većim hrvatskim gradovima.

Matematika nije i ne mora biti dosadna i teška

Djeca često matematiku opisuju kao tešku, dosadnu i bespotrebnu te si postavljaju vječno pitanje o tome koliko je ona zapravo potrebna u svakodnevnom životu. Ali to ne mora biti tako. Važno je da se matematičke aktivnosti provode kroz igru i učine pozitivnim i opuštajućim iskustvima za dijete. Upravo takav pristup njeguju u Malcu Genijalcu i to kroz tri programa – Numicon, Mentalnu aritmetiku i Super um.

Program ,,Numicon – dobar s matematikom“ namijenjen je polaznicima od 3. do 6. godine starosti. Riječ je o didaktičko-matematičkom sustavu kreiranom na sveučilištu Oxford, koji je 2015. proglašen najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom.

Foto: Duška Stepanov

Sljedeći program, „Mentalna aritmetika“ namijenjen je djeci od 4. do 12. godine i podijeljen je u starosne skupine. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz područja edukacije u suradnji s prestižnim japanskim Institutom Tomoe Soroban iz Tokija. Temelji se na upotrebi drevne računaljke abakus, čijom se vizualizacijom i simulacijom pokreta postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina i sposobnosti djece u ranom periodu života.

I naposlijetku, treći program škole „Super um“ nastao je kako bi polaznici obogatili svoje znanje iz matematike i razvijali svoje mentalne kapacitete, a namijenjen je svoj djeci koja imaju posebnu sklonost prema matematici, a dobi su između 8 i 17 godina. O kvaliteti i popularnosti programa govori činjenica da je početak „Super uma“ u Zagrebu najavljen za rujan 2021., ali predbilježbe već stižu!

Zašto baš Malac Genijalac?

Mentalno računanje, kakvo poznaje svaki Malac Genijalac, temelji se upravo na sposobnosti koncentracije, a ukoliko je ona visoko razvijena, kvalitetna i dugotrajna, utoliko je uspješnost rješavanja zadatka veća. Naravno, i u svakom je procesu učenja tijekom odgoja i obrazovanja koncentracija neophodna, a ishod učenja nerijetko ovisi upravo o njoj. Polaznici ove škole susreću se s novim sustavom računanja koji od njih zahtijeva postepeno sve veću razinu koncentracije, a najveći se napredak događa upravo kod učenika koji imaju poteškoća s fokusiranjem i zadržavanjem fokusa.

Upisni centar u Zagrebu trenutno odobrava 10% popusta na program „Mentalne aritmetike“ članicama Women in Adria mreže. Požurite, jer mjesta je još malo!

Tekst je pripremljen u suradnji s timom škole “Malac Genijalac”.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Dođite na najopakiji doček jeseni ikada – Kaubojska bundevijada u Općini...

Dolazak jeseni Općina Fužine proslavit će interesantnim događanjima, a posebno atraktivna bit će Kaubojska bundevijada koja se održava u nedjelju 26....
- Advertisment -