Melinda French Gates progovorila o rastavi s Bill Gatesom “Nisam mu više mogla vjerovati”

Melinda i Bill Gates prošle su godine okončali svoj 27-godišnji brak. Za CBS Mornings Melinda French Gates je progovorila o rastavi koju su pratile oči javnosti – kako gleda na njihovu odluku godinu dana nakon rastave, što je dovelo do kraja braka i koji su joj planovi za budućnost.

“Nisam mu više mogla vjerovati”

Do odluke o rastavi došlo je sporazumno i nije postojao jedan razlog koji je dovodio do te odluke. Riječ je bila o zbroju različitih problema s kojima su se supružnici suočavali tijekom godina braka. “U jednom trenu sam shvatila da ono što imamo nije zdravo,” rekla je Melinda Gates. 

Veliki dio problema bio je i u nevjeri Billa Gates nakon kojeg je bilo teško ponovno izgraditi povjerenje. Kako navodi Melinda: “nisam mu više mogla vjerovati”.  Naime, Bill Gates je nakon rastave potvrdio nevjeru sa zaposlenicom Microsofta.


Pročitajte više: Razvode se Bill i Melinda Gates, što će biti s imovinom koju su zajedno stekli


Jeffrey Epstein je utjelovljenje zla, još uvijek imam noćne more

Osvrnula se i na njezin susret s Jeffreyjem Epsteinom, osuđenikom za seksualno zlostavljanje maloljetnica. Billovi sastanci s Epsteinom su joj smetali još u braku, ali ga je htjela upoznati upravo zbog njihovim učestalih susreta.

Nije razjasnila detalje o tome kako je tekao njihov susret, ali u intervjuu navodi: “Jeffrey Epstein je utjelovljenje zla. Još uvijek imam noćne more.” Billova povezanost s osuđenim zlostavljačem je jedan od razloga koji su vodili rastavi. 

Melinda o dobrotvornom radu: “Nije mi dovoljno samo potpisati ček”

Zajedno s Billom Gatesom, osnovala je zakladu Gates, jednu od najvećih privatnih zaklada na svijetu u okviru koje raspolažu fondom od 50 milijardi dolara. Nakon rastave, odlučili su na dvogodišnje zajedničko upravljanje zakladom kako se ne bi prekinuo njen rad.

Nakon rastave, plan joj je i dalje se aktivno angažirati oko dobrotvornog rada. Osim pružanja financijske pomoći, planira i raditi direktno u zemljama kojima pomaže. Kako navodi za CBS Mornings: “Nije mi dovoljno samo napisati ček.” Iako smatra da je i to u redu, ona voli upoznati ljude kojima pomaže i čuti njihove priče.


Pročitajte više: Melinda French Gates i novo doba filantropije: Ulaganje u žene


Tuga nakon braka

Iako smatra da je donijela ispravnu odluku do koje su došli zajednički, rastavu je popratio proces tugovanja zbog veze koje više nema. S Bill Gatesom je provela skoro tri desetljeća i nije mislila da će se ikada rastaviti, planirala je biti s njim do kraja života. Navodi da je unatoč rastavi i tugovanju uzbuđena onim što se nalazi pred njom u budućnosti.

Ostaju u prijateljskim odnosima, ali nisu prijatelji

Bill i Melinda Gates ostaju poslovni suradnici jer još uvijek zajedno rade na zakladi, te su zadržali prijateljski odnos. Međutim, Melinda Gates pojašnjava da još uvijek nisu prijatelji: “Prijateljstvo je malo drukčiji pojam za mene. Možda će doći kasnije, ali je još potrebno puno iscjeljenja kako bi se to dogodilo.”

Foto: YouTube

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -