Raskošan sjaj Hollywooda u Lisinskom

U rujnu nas očekuje fascinantan mjuzikl velikog Andrewa Lloyda Webbera s Leonorom Surian Popov i Damirom Kedžom u glavnim ulogama.

U subotu, 21. rujna na daske Lisinskog dolazi Sunset Boulevard!

Djelo kultnoga statusa, Sunset Boulevard, jedan od najboljih i najpoznatijih svjetskih mjuzikala, priča je o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda ’50-ih poznatog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera.

Glamur, sjaj, ali i borba za preživljavanje čekajući “svojih 5 minuta” u svijetu koji je nemilosrdan u svom postojanju, sve je to Hollywood i Sunset Boulevard.

Mjuzikl je nastao prema nezaboravnom filmu velikoga redatelja Billyja Wildera iz 1950. godine o velikoj zvijezdi nijemoga filma Normi Desmond koja je pala u zaborav pojavom zvučnoga filma i mladom scenaristu željnom uspjeha Joeu Gillisu. Mjuzikl je postigao nezapamćen uspjeh na West Endu i Broadwayu, s tim da je broadwayska vezija, s Glenn Close u glavnoj ulozi, osvojila 7 nagrada Tony.

mjuzikl sunset boulevard

Ono što ovaj mjuzikl čini posebnim jest njegova snažna dramska radnja. Dok većina mjuzikala naglasak stavlja na pjesmu, ples i zabavu, Sunset Boulevard nudi izrazito dinamičnu radnju i zanimljive obrate koji gledatelje drže prikovanima do samoga kraja.

Mjuzikl koji će vas ostaviti bez daha

Zvijezde raskošne i glamurozne izvedbe koja je već na premijeri izazvala veliko oduševljenje publike i kritike su daroviti Damir Kedžo i čudesna Leonora Surian Popov. U ostalim ulogama pojavljuju se Elena Brumini kao Betty te Dario Bercich u ulozi Maxa von Mayerlinga. Ansambl predstave, pod redateljskim vodstvom Renate Carole Gatice i pod dirigentskom palicom maestra Igora Vlajnića, koji je preveo i prepjevao tekst mjuzikla (u originalu Don Black i Christopher Hampton) čine članovi Hrvatske drame u suradnji s Talijanskom dramom, Baletom i Operom HNK Ivana pl. Zajca.

mjuzikl sunset boulevard

“Ovaj mjuzikl ima sve: tu su muško-ženski odnosi, odnos prema onome što radiš, što stvaraš, ljubomora, prava ljubav, ljubav iz interesa, brutalnost kompetitivnosti i konkurencija… Zaista je širok raspon tema koje Sunset Boulevard pokriva.” (Renata Carola Gatica)

Postava koju ćete dugo pamtiti

Postava s Damirom Kedžom i Leonorom Surian Popov u glavnim ulogama premijere mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera, redateljice Renate Carola Gatice i dirigenta Igora Vlajnića, posve je raspametila riječku publiku koja je cijeli ansambl, a posebno Leonoru Surian Popov, ispratila dugotrajnim pljeskom i ovacijama. (Novi list)

mjuzikl sunset boulevard

“Meni je ovo ostvarenje snova. S te neke osobne strane, možda i najljepši projekt dosada!“ (Damir Kedžo za Glas Slavonije.hr)

Koreografkinja je Tihana Strmečki, scenografi su Dalibor Laginja i Paola Lugarić, a kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović.

Orkestracija: David Cullen i Andrew Lloyd Webber

Originalna produkcija: Really Useful Group Ltd.

Ulaznice po cijenama od 170, 200, 230 i 250 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog i na internetskoj stranici www.lisinski.hr.

Sve WiA članice ostvaruju 20% popusta na kupnju ulaznica, a popust vrijedi do 30.06.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

LinkedIn oblikovanje teksta

Ovo su tajne objava koje iskaču na Linkedinu

Kako se istaknuti na LinkedInu sve je češće i glasnije pitanje, a čak se održavaju i razne edukacije i radionice na...