Priče o glazbi, ljubavi i životu: Matea Leko za Valentinovo najavila uzbudljivu izvedbu

Hrvatska pijanistica Matea Leko u Zagrebu nastavlja predstavljanje Musical Stories projekta. Projekt je pokrenula kako bi široj publici približila remek djela klasične i filmske glazbe kao i njihove autore i njihove životne priče. Drugi u nizu nastupa pred zagrebačkom publikom bit će 14. veljače na Valentinovo u hotelu Amadria Park Capital u Jurišićevoj 22 s početkom u 18h. 

Stiže pobjednik The Voicea

Osim izvedbe Musical Stories, Matea Leko je publici pripremila i nastupe drugih poznatih umjetnika. Na jednom od rijetkih zagrebačkih nastupa uz Mateu Leko nastupa Aleksandra Šuklar, perkusionistica svjetskog glasa koja za odabranu publiku priprema uzbudljiv nastup. Aleksandra Šuklar zvijezda je i tima koji izvodi djela jednog od najvećih suvremenih kompozitora, Hansa Zimmera. Zimmer je skladao glazbu za više od 150 filmova, a među njima su Oscarom nagrađeni Lion King, Dune, Posljednji samuraj, Gladijator, Pirati s Kariba i brojni drugi. 

Poseban gost večeri bit će i mladić koji je svojim izvedbama oduševio Hrvatsku, pobjednik The Voicea, Martin Kosovec. On će nastupiti uz klavirsku pratnju Matee Leko.


Pročitajte više: Marijana Knezoci u Hrvatsku svake godine dovodi Oskarovce, a napunila je i Pulsku arenu


Janko Popović Volarić recitirat će poeziju

Goste valentinovskih Musical Stories očekuje i nastup vokalistice Ivane Galić i gitarista Darka Horvata. Ivana Galić je nagrađivana i svestrana vokalistica osebujnog glasa koja svojim izvedbama oduševljava publiku diljem svijeta. Ivana Galić nastupa u pratnji vrsnog gitarista različitih glazbenih stilova Darka Horvata.  

Neizostavan dio večeri namijenjenoj ljubavi je poezija. Svojim nastupom večer će upotpuniti nagrađivani glumac Janko Popović Volarić.

„Musical Stories donosi malo drugačiji pristup najljepšim glazbenim djelima u povijesti. Snažni osjećaji vodili su i najveće kompozitore svih vremena, a nama su i danas poticaj da ljubav uvijek stavimo na prvo mjesto i zato ćemo ih se s velikom ljubavlju još jednom prisjetiti. O ljubavi i različitim oblicima ljubavi razgovarat ću s posebnom gošćom večeri i veselim se kreiranju atmosfere koja će nam svima ostati u lijepom sjećanju”, izjavila je pijanistica Matea Leko.

Prvi u nizu Musical Stories u Hrvatskoj Matea Leko je održala u prosincu za vrijeme adventa i u njezinim nastupima je uživalo stotinjak oduševljenih gostiju.

Predviđeno trajanje događanja je do od 18h do 21h. Goste očekuju glazbeni nastupi, poetska izvedba i razgovor sa zagrebačkom psihijatricom i psihoterapeutkinjom, Ljiljanom Škrinjarić. Ulaznice za Musical Stories by Matea Leko su dostupne putem sustava Entrio.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -