Naučite strani jezik na godišnjem odmoru

Moderna tehnologija omogućuje nam da neposredno stupimo u komunikaciju s bilo kime na ovome svijetu. Dovoljno je izvaditi pametni telefon iz torbe i upisati što želimo reći u aplikaciju za prevođenje. Međutim, poznavanje stranih jezika još uvijek je na cijeni, a naročito u poslovnom svijetu. Tamo e-mail poruke napisane pomoću Google Translatea izgledaju neozbiljno i neće rezultirati uspješnim poslom.

PBZ Card Travel tečajevi stranih jezika u inozemstvu

Čak i ako ne poznajete jezik svog potencijalnog poslovnog partnera, sporazumijevanje na nekom njemu poznatom jeziku uvelike može olakšati svakodnevnu komunikaciju i dati vam prednost u odnosu na neku tvrtku ili pojedinca koji svaku prepisku ili telefonski poziv mora odrađivati uz pomoć prevoditelja.

Do prije desetak godina, u hrvatskim se školama uglavnom učio engleski, talijanski, francuski i njemački jezik. No, s promjenama u svijetu promijenile su se i potrebe za poznavanjem stranog jezika. Danas je engleski jezik gotovo jednako važan kao i hrvatski, a sve više se traži poznavanje (barem) još jednog stranog jezika.

Tako sve više odraslih upisuje tečajeve poslovnog ruskog, njemačkog pa čak i kineskog jezika. PBZ Card putnička agencija čak organizira pohađanje i specijaliziranih tečajeva za pojedine industrije poput bankarstva, prava, financija ili marketinga.

Naučite_strani_jezik_1

No, iako je učenje u učionici prikladnije zbog poslovnih obaveza, većina nas je svjesna da se strani jezik zapravo uči stalnim korištenjem. Ako ste pri tome okruženi izvornim govornicima i “prisiljeni” koristiti ga svakodnevno, strani jezik možete savladati i u samo nekoliko tjedana.

Upravo zato PBZ Card putnička agencija nudi mogućnost pohađanja tečajeva stranih jezika u inozemstvu. Ovisno o tome koji jezik želite učiti i na koji način, možete odabrati između općih, intenzivnih, super intenzivnih, poslovnih ili specijaliziranih tečajeva. A volite li više pristup “jedan na jedan”, većina škola može vam organizirati i individualnu nastavu.

Tako, primjerice, možete godišnji odmor od dva tjedna iskoristiti kako biste otišli u Francusku i usavršili svoj francuski. Osim što ćete naučiti novi jezik, škole većinom organiziraju i fakultativne izlete i dodatne sadržaje pa tako možete upoznati i zemlju u kojoj boravite. Ovakva je organizacija posebno zanimljiva poslovnim ljudima i poduzetnicima koji imaju relativno malo vremena za odmor, a tijekom radnog dana jednostavno ne stignu pohađati još i tečajeve stranih jezika.

Naučite_strani_jezik_2

Odlučili ste se na avanturu zvanu “učenje stranog jezika u stranoj zemlji”? Izvrsno! Posjetite PBZ Card Travel, odaberite jezik koji želite naučiti i destinaciju u kojoj želite učiti jezik. Provjerite imate li važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu i počnite se pakirati.

Na kraju tečaja dobit ćete certifikat o završenom stupnju i vrsti tečaja.

Zašto ne biste učinili nešto za svoj posao i sebe osobno i spojili ugodno s korisnim? Upišite tečaj stranog jezika u stranoj zemlji i svoj godišnji odmor provedite upoznajući novi jezik i kulturu.

Autor/foto: PBZ Card, Shutterstock

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Facebook Shops

Može li Facebook Shops spasiti male biznise?

Mark Zuckerberg lansirao je novu aplikaciju unutar Facebooka, Facebook Shops. Temeljna ideja ovog segmenta Facebooka je da male tvrtke mogu jednostavno...