Naučite strani jezik na godišnjem odmoru

Moderna tehnologija omogućuje nam da neposredno stupimo u komunikaciju s bilo kime na ovome svijetu. Dovoljno je izvaditi pametni telefon iz torbe i upisati što želimo reći u aplikaciju za prevođenje. Međutim, poznavanje stranih jezika još uvijek je na cijeni, a naročito u poslovnom svijetu. Tamo e-mail poruke napisane pomoću Google Translatea izgledaju neozbiljno i neće rezultirati uspješnim poslom.

PBZ Card Travel tečajevi stranih jezika u inozemstvu

Čak i ako ne poznajete jezik svog potencijalnog poslovnog partnera, sporazumijevanje na nekom njemu poznatom jeziku uvelike može olakšati svakodnevnu komunikaciju i dati vam prednost u odnosu na neku tvrtku ili pojedinca koji svaku prepisku ili telefonski poziv mora odrađivati uz pomoć prevoditelja.

Do prije desetak godina, u hrvatskim se školama uglavnom učio engleski, talijanski, francuski i njemački jezik. No, s promjenama u svijetu promijenile su se i potrebe za poznavanjem stranog jezika. Danas je engleski jezik gotovo jednako važan kao i hrvatski, a sve više se traži poznavanje (barem) još jednog stranog jezika.

Tako sve više odraslih upisuje tečajeve poslovnog ruskog, njemačkog pa čak i kineskog jezika. PBZ Card putnička agencija čak organizira pohađanje i specijaliziranih tečajeva za pojedine industrije poput bankarstva, prava, financija ili marketinga.

Naučite_strani_jezik_1

No, iako je učenje u učionici prikladnije zbog poslovnih obaveza, većina nas je svjesna da se strani jezik zapravo uči stalnim korištenjem. Ako ste pri tome okruženi izvornim govornicima i “prisiljeni” koristiti ga svakodnevno, strani jezik možete savladati i u samo nekoliko tjedana.

Upravo zato PBZ Card putnička agencija nudi mogućnost pohađanja tečajeva stranih jezika u inozemstvu. Ovisno o tome koji jezik želite učiti i na koji način, možete odabrati između općih, intenzivnih, super intenzivnih, poslovnih ili specijaliziranih tečajeva. A volite li više pristup “jedan na jedan”, većina škola može vam organizirati i individualnu nastavu.

Tako, primjerice, možete godišnji odmor od dva tjedna iskoristiti kako biste otišli u Francusku i usavršili svoj francuski. Osim što ćete naučiti novi jezik, škole većinom organiziraju i fakultativne izlete i dodatne sadržaje pa tako možete upoznati i zemlju u kojoj boravite. Ovakva je organizacija posebno zanimljiva poslovnim ljudima i poduzetnicima koji imaju relativno malo vremena za odmor, a tijekom radnog dana jednostavno ne stignu pohađati još i tečajeve stranih jezika.

Naučite_strani_jezik_2

Odlučili ste se na avanturu zvanu “učenje stranog jezika u stranoj zemlji”? Izvrsno! Posjetite PBZ Card Travel, odaberite jezik koji želite naučiti i destinaciju u kojoj želite učiti jezik. Provjerite imate li važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu i počnite se pakirati.

Na kraju tečaja dobit ćete certifikat o završenom stupnju i vrsti tečaja.

Zašto ne biste učinili nešto za svoj posao i sebe osobno i spojili ugodno s korisnim? Upišite tečaj stranog jezika u stranoj zemlji i svoj godišnji odmor provedite upoznajući novi jezik i kulturu.

Autor/foto: PBZ Card, Shutterstock

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tko ima hrabrosti, viziju i znanja reformirati razvojno ograničavajuće PDV politike?

Tko vas šiša - poručuje država vlasnicima frizerskih salona kojima stopa PDV-a od 25% onemogućuje daljnji razvoj. Stoga u vrtlogu nadolazećih...