Ne volite raditi u open space uredu? Evo rješenja za vas!

Open space ured ili veliki zajednički uredski prostor postao je simbol modernosti, ali i transparentnosti rada. Osim što stvara uštedu prostora, postiže se i bolja komunikacija među zaposlenicima, te se postiže uzajamni nadzor.

No, takav zajednički prostor može i ubijati produktivnost i koncentraciju zbog čestog ometanja te dovesti do smanjene efikasnosti i povećanog stresa.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Ergonomics zaposlenici koji rade u takvim uredima češće i obolijevaju.

Pregrada Veil

Stoga je tvrtka Box Clever iz San Francisca ponudila rješenje. Dizajnirali su pregradu Veil koja se sastoji od malih plastičnih dijelova koje kad se spoje izgledaju kao mreža.

Može poslužiti kao zamjenski zid te učiniti prostor privatnim.

Osigurava privatnost, ali i svjetlost

Neki su dijelovi prozirni kako bi se osigurala svjetlost u prostoriji. Sami možete oblikovati pregradu kako vama odgovara.

Kako stoji na njihovoj stranici, ideja je nastala iz vlastite potrebe – izradili su pregradu za sebe, a nakon brojnih upita odlučili su dizajnirati više pregrada Veil te omogućiti privatnost svima kojima je to potrebno. Također, otvorili su tvrtku MatteChrome koja je zadužena za prodaju Veila.

pregrada Veil

Ukoliko je to dozvoljeno, ne bi bilo loše kreirati mjesto za osamu. Što kažete?

Foto: George Lin – Box Clever

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -