Nikel – brend Mirjane Brlečić kojeg voli koža svake žene

Mirjana Brlečić, vlasnica je brenda Nikel, posve prirodne linije kozmetike koja ne samo da njeguje, nego i liječi kožu.

Nikel je od svog lansiranja na tržište pa do današnjeg dana osvojio mnoga priznanja, što ‘publike’ što struke, a proizvodi se i dalje usavršavaju i razvijaju prateći trendove i potrebe tržišta.

Sve je krenulo 2004. u vrijeme kada je magistra farmacije, Mirjana Brlečić, u svojim biljnim ljekarnama naziva ‘Priroda liječi’, osim stručnih savjeta u vezi zdravlja pokrenula kozmetološko savjetovalište.

Nikel – prva probiotička krema u Hrvatskoj

„Tada sam shvatila da imam znanja da nešto promijenim i poduzmem i odlučila sam napraviti kremu iz koje ću maknuti sve sastojke koji u njoj ne moraju nužno biti. Vodilo me moje prijašnje iskustvo, ali i povratne informacije kupaca i znala sam da ciljam na čist kozmetički proizvod u kojoj je čak i konzervans na ekološkoj bazi, ali bez kojeg krema ne bi mogla opstati jer bi se u njoj počele stvarati bakterije“, pojasnila je magistra Brlečić.

Tako je nastala krema Nikel, prva probiotička krema u Hrvatskoj, nešto između kozmetike koja služi za njegu kože i lijeka.

„Glavna karakteristika kreme je obnavljanje vrlo oštećene kože, za što smo imali brojne primjere. Ljudima je koža doslovno znala pucati, no nakon primjene ove kreme kroz samo nekoliko dana, stanje bi im se znatno popravilo“, kazala nam je.

Nikel

Dobri rezultati i kreativnost, bili su poticaj da djeluje i dalje na tom području. Kaže, kupci su bili zadovoljni, povratne informacije jako dobre.

Olakotna okolnost bila je i ta, što se obitelj već i prije bavila prodajom kozmetike, pa su tako imali dva prodajna prostora, gdje su ujedno mogli proizvoditi i svoju vlastitu liniju. No, kapital za pokretanje ovako nečega ne treba biti jako velik, naglasila je Mirjana, ali treba puno truda, rada, predanosti i prije svega ljubavi za ono što stvarate.

Brojna svjetska priznanja kao poticaj za usavršavanje

Nikel krema vrlo brzo dobila je i svjetsko priznanje, odnosno nagrađena je zlatom na Međunarodnoj izložbi inovativnih proizvoda, i tada je sve krenulo, a jedan proizvod bio je poticaj za stvaranje novoga.

„Jako sam ponosna i na činjenicu da je naš eksperimentalni laboratorij dobio bespovratna sredstva od Europske unije za razvijanje kozmetike i taj nam je novac pomogao da sve vrhunski opremimo. Zahvaljujući trudu i radu, Nikel je u posljednjih 10 godina stasao i u hrvatski izvozni proizvod, nagrađen mnogim priznanjima, među kojima je i 20 internacionalnih zlatnih medalja“, ispričala je Brlečić.

Nagrade su dolazile iz Rusije, posvuda iz Europe, Amerike, Azije, Velike Britanije, a vlasnica brenda istaknula je kako je posebno ponosna na nagradu za ‘čisti proizvod’ koja uistinu garantira čistoću i sastav njezine kozmetike. Sirovine koje se koriste u Nikel kozmetici, ekološki su uzgojene i uvoze se u Hrvatsku, uglavnom iz Francuske, ali i iz Njemačke i Švicarske.

Prodaja raste unatoč krizi

„U Švicarskoj su radili komponente od biljnih matičnih stanica, isključivo za kozmetičke proizvode, a s obzirom da u ovom biznisu uvijek morate biti inovativni i pratiti trendove, iskoristili smo tu sirovinu za naš serum koji njeguje područje oko očiju. Predstavili smo proizvod 2010. godine i dobili tri zlata za našu inovaciju. Prodaja nam je također jako porasla“, rekla je magistra.

Zanimalo nas je da li je kriza utjecala na prodaju Nikel linije, no unatoč teškoj situaciji, ona stalno raste.

Magistra smatra da su kupci prepoznali kvalitetu koja u potpunosti opravdava svoju cijenu. No i dalje joj je najveća nagrada kada dobije pozitivne povratne informacije od samih kupaca kojima se koža preporodila koristeći upravo Nikel proizvode. 

No, izvoz je također bitna komponenta, pa se tako Nikel probio i na police u Srbiji, Sloveniji i Njemačkoj gdje je pak jako velika konkurencija i gdje treba puno sredstava uložiti u marketing da bi se uspjelo. Najbolje je ipak na domaćem tržištu gdje je prodaja najveća.

U poslu je bitna konstantna edukacija

Za deseti rođendan Nikel kozmetika svojim je vjernim kupcima ponudila set proizvoda na bazi ruže,  inspiriran naravno, ovom kraljicom cvijeća i mirisa. Set sadrži četiri proizvoda, hidratantnu kremu s ružom, hranjivu kremu s ružom, ulje divlje ruže i tonik ruža, a proizvodi su povezani i imaju nadopunjujuće djelovanje.

Ruza 1

„Kod naše kozmetike je najbolje to što ne poznaje dob i namijenjena je apsolutno svim ženama. Među ostalim, štiti kožu od sunca, uv zraka, obnavlja epidermu i djeluje protiv bora, a usto ima i hidratizirajuća svojstva, pa ovaj set tako pruža kompletnu njegu“, pojasnila je. Ovaj set je isto tako nagrađen s čak tri zlatne medalje kao i mnogi prethodnici.

Tržište kozmetike, kao što svi dobro znamo, vrvi ponudom, no za dobar i kvalitetan proizvod, smatra magistra, uvijek ima mjesta. Nikel se probio na tržište prije 10 godina, kada nije bilo web shopova, društvenih mreža i mnogih drugih prodajnih kanala kojima se danas proizvođači služe. Ali, smatra ona, ni dobra reklama ne pomaže, koliko usmena predaja zadovoljnih kupaca.

„Vrlo bitnom u cijelom ovom poslu vidim i konstantnu edukaciju i kada u to uložiš, ne trebaš brinuti za konkurenciju, jer svatko ima svoj način i svoj stil. Koža voli promjene i uvijek treba probati nešto novo“, poručila je Mirjana.

nikel set ruža

 

 foto: Pixsell, Slavko Midžor

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više