Stiže nam Noć kazališta! Ovu subotu pogledajte neku od odličnih predstava diljem Hrvatske po povoljnijim cijenama

Noć kazališta ove će se godine održati po trinaesti put diljem Hrvatske i to u 25 gradova te čak 55 kazališta. Program za najmlađe počinje već u 10 ujutro, a ulaznice će za sva događanja biti ili povoljnije ili besplatne.

Od Zagreba do Splita kazališta otvaraju vrata publici

Projekt je jednodnevna manifestacija koja se održava u subotu 20. studenog 2021. godine, te je posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Iako je kazalište pomalo zaboravljeno mjesto u ova digitalna doba, ipak toga dana kazalište postaje glavnim mjestom susreta i druženja umjetnika, kazališnih djelatnika i publike. Osim u Hrvatskoj ove će se godine održati i u Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini.

Pored kazališnih predstava, previđen je bogat popratni program koji će se sastojati od izložbi, koncerata, prezentacija knjiga, razgovora i fotografiranja s glumcima te okruglih stolova.


Pročitajte više: Što pokloniti kada ne želite poklanjati stvari?


Tako se ove godine u Zagrebu možete s djecom zaputiti u kazalište Trešnja na predstavu Trnoružica, u Žar ptica na Pustolovine baruna Münchausena, dvije vas predstave očekuje u kazalištu Mala scena, a igrokaz i radionica u Centru za kulturu Trešnjevka.

Program i za djecu i za odrasle

Za odrasle svakako preporučamo posjet kazalištu Kerempuh na jednu od najpoznatijih predstava Ja od jutra nisam stao, Teatar EXIT na Cabaret – za žlice i gitaru, Teatar&TD gdje ćete moći gledati Važnije polovice.

Da je u Rijeci uvijek nešto drugačije govori činjenica što će u riječkim kazalištima biti održano nekoliko komedija poput one Tenk you u Ri Teatru te stand-up Boca istine u HKD na Sušaku. U splitskom narodnom kazalištu moći ćete toga dana pogledati Cavalleriu rusticanu, premijeru Prvih dama u Gradskom kazalištu mladih te predstavu plesnog ansambla Portreti u Domu mladih Split.

Ako se nalazite na istoku zemlje predlažemo da s obitelji posjetite Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku gdje toga dana možete sudjelovati na dječjoj radionici pod nazivom Kuća luda, a kasnije pogledati predstavu Kako je Temnava dobilla dan.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

serena ventures

Serena Williams se nakon tenisa vidi i kao investitorica koja pomaže...

Jedna od najpoznatijih sportašica današnjice, teniska legenda Serena Williams povlači se iz sporta. No to nije kraj njezinoj karijeri. Naime, Williams...
- Advertisment -