Jednostavna čestitka može ozbiljno povrijediti osobu – Evo zašto biste trebali paziti pri izražavanju novogodišnjih želja

Često u dobroj namjeri pošaljemo čestitku koja može izazvati suprotan efekt kod njenog primatelja. Takozvani trigeri riječi su ili izjave koje mogu prouzročiti tužne osjećaje ili prisjetiti na negativno iskustvo u životu.

Birajte riječi

Stoga, nužno je pažljivo odabrati želje koje se koriste pri pisanju čestitke. Na Facebook profilu Beleške sa psihoterapije upozorili su na to što biste trebali izbjegavati u novogodišnjim čestitkama.

U obzir treba uzeti da ono što osoba nema, a želi si, možda joj nije ostvarivo. Velik broj žena bori se s neplodnošću. Bolna je to točka, posebice ako su u braku neko vrijeme. Također, neke žene možda ne žele djecu. Višak kilograma koji osoba nosi nije nužno samo fizički, već nerijetko i emocionalni teret osobe. Nemojte ulaziti u privatan život osobe, ako niste sigurni koje su njene unutarnje borbe, što ih tišti i opterećuje.

novogodišnje čestitke 2022.
Izvor: Facebook

„Kraj godine nije ni kraj ni početak, već zbivanje, sa svom mudrošću koju nam iskustvo može usaditi.” – Hal Borland


Pročitajte više: Zašto ove godine trebate ručno napisati novogodišnje čestitke?


Čestitke prikladne za poznanike, kolege i najmilije

Izbjegnite neugodnu situaciju i u svojoj novogodišnjoj čestitci poželite sretne trenutke, stvaranje divnih sjećanja i mir. U nastavku donosimo nekoliko primjera prikladnih čestitki.

  • Neka ti nova godina donese mnogo radosti!
  • Vama i Vašoj obitelji sve najbolje u novoj, 2022. godini!
  • Neka vam nova godina donese sreću i mir.
  • Neka vas radost i mir prate tijekom cijele nadolazeće godine! Želim vam najbolju Novu godinu.

Prijateljima i obitelji možete uputiti personalizirane čestitke zahvale za sve što su vam pružili u proteklog godini. Idealna je to prilika za pokazati koliko vam određene osobe znače. Naprimjer:

  • Tako sam zahvalna na tvojoj podršci i ljubavi protekle godine. Neka nam nadolazeća donese još mnogo divnih zajedničkih trenutaka!
  • Jako sam ponosna na sva tvoja postignuća u 2021. Jedva čekam vidjeti i s tobom proživjeti što ćeš sljedeće godine ostvariti!

Čestitke koje upućujete nekome iz svojeg poslovnog okruženja, partneru ili kolegama, neka budu bazirane na želji za poslovni uspjeh. Predlažemo neke od ovih:

  • Nazdravlje, za još mnogo zajedničkih uspjeha u novoj godini!
  • Vama i Vašima želim sretnu Novu godinu i zasluženi odmor!

Izvor: Pexels, Hamann La

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

fizkalna terapija

Zdravlje mišićno-koštanog sustava tijela = kvaliteta života

Moje ime je Marina Kovačević. Osnivačica sam zdravstvene djelatnosti za fizikalnu terapiju koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg obrazovanja, iskustva, izvrsnosti...
- Advertisment -