Voditeljica marketinga Pauze Ana Vaci na porodiljni je otišla prije pandemije, a ove promjene su je dočekale pri povratku!

Da ste prošle godine u siječnju napravili pauzu na poslu i vratili se početkom 2021. godine, koje sve promjene bi vas dočekale? Vjerojatno ogromne, rad od kuće, drugačija komunikacija, epidemiološke mjere i još mnogo toga. To je iz prve ruke iskusila Ana Vaci koja je na porodiljni otišla u listopadu 2019., a na posao se vratila u siječnju ove godine. U to vrijeme se Pauza promijenila, a opseg posla i sami Pauzin tim je tri puta veći.


Pročitajte više: Direktorica Pauze Elmira Majerić: “Mnogi restorani su preživjeli zatvaranje, pitanje je da li će preživjeti ponovno otvaranje”


Pauza i dostava su u epidemiji još više narasli

Ana je u Pauzu došla 2015. godine dok je to još uvijek bio start-up, a posao je dobila u korisničkoj podršci. No, ubrzo je Pauza ušla u grupaciju Delivery Hero, a nova direktorica Elmira Majerić je vidjela Anu u marketingu. “Primijetila je kod mene potencijal za vođenje marketinga, a kroz godinu dana nakon što sam se zaposlila i službeno sam postala voditeljica marketinga.”

Ulaganjem u marketing napravljen je dobar potez jer se tržište počelo razvijati i počela je dolaziti konkurencija. “Pauza je postala sve jača, a kad je došla pandemija, tržište se još više razvilo i potreba za dostavom je postala još veća.”

E-commerce je porastao i sve branše su morale krenuti u tom smjeru, a zbog epidemioloških mjera ovo je bio jedini način da se u nekim sektorima održi poslovanje. Ana je upravo u tom razdoblju došla s porodiljnog i ‘uletila’ u tu priču nakon godinu dana. “Bila sam na porodiljnom točno kad se korona pojavila. Otišla sam u jednom razdoblju Pauze i vratila se u sasvim drugačijem razdoblju, ne samo Pauze nego kompletne industrije.”

No, ističe da je porodiljni bio ogromna stvar za njezin poslovni i osobni rast.

“Stvarno mislim da je ovih godinu dana porodiljnog super vrijeme za majku i dijete te da se ništa ne gubi u tih godinu dana nego da se jednostavno može doći s još više inspiracije. Ja sam došla potpuno svježa, odmorna, s novom perspektivom i meni je tih godinu dana bilo stvarno inspirirajuće.”

Kad sam otišla Pauza je imala oko 250 restorana, a sad ih je više od 800

Iako je tijekom porodiljnog pratila inovacije i promjene koje se događaju, ipak ju je prvi dan iznenadilo sve što se dogodilo. “Firma je porasla od 25 na 65 zaposlenika i moj tim je narastao. Prvi dan mi je kolega pripremio prezentaciju kako bi me uputio u sve što se događalo.”

Međutim, već drugi dan je krenula raditi, a nakon tjedan dana je osjećala kao da nikad ni nije otišla. “Jednostavno ne zaboraviš raditi, prirodno se vratiš u posao, a ja sam se zapravo vratila svježija i s još više ideja i elana.”

Promjene su najviše bile u strukturi, pristupu zadacima i radu od kuće. “Najviše sam morala iskoordinirati sve online procese jer kolege nisu pored tebe, svatko radi od kuće pa nije jednostavno samo nekome ‘dobaciti’ što treba učiniti. Nije to nužno loše, ali se više vremena troši na određene stvari koje prije nisu bile potrebne, a sad su nephodne.”

Posao je ostao isti, ali sad Pauza ima suradnju s više od 800 restorana, a u trenutku kad je Ana otišla na porodiljni surađivali su 250 restorana. “Netom prije mog odlaska Pauza je uvela vlastitu dostavu, rast je već tada krenuo te se mogao predvidjeti porast u broju narudžbi kao i pojačanje u timovima. Trend se nastavio, pandemija je još više pogurala stvari naprijed i industrija je buknula, a s time je naravno došao i porast prihoda.”


Pročitajte više: Pauza ima nove opcije za naručivanje – voće i povrće te potrepštine iz supermarketa!


Budućnost dostave

Pauza i dostava hrane čini se imaju sve blistaviju budućnost. “Mislim da dostava sad ide samo uzlaznom putanju, a mi imamo relativnu nisku naknadu za dostavu za korisnika tako da očekujem sve veći rast u broju narudžbi. Sve je više restorana koji dostavljaju jer je sve veća potrebna korisnika za time. To nije slučaj samo s naručivanjem hrane, ljudi općenito sve više kupuju online.”

Kako bi se poslovanje održalo, ugostitelji moraju prilagoditi poslovanje.

“Potrebe korisnika se mijenjaju, a firme to moraju pratiti ako žele opstati. Ako korisnici traže dostavu, ugostiteljski objekti se trebaju prilagoditi. Upravo zbog korisnika smo uveli beskontaktnu dostavu, ali i brojne druge tehničke promjene”, zaključila je Ana.

Foto: Pauza

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -