Što darovati nekome tko ne zna puno o Hrvatskoj? Donosimo ideje

Kada putujete u inozemstvo ili vam dolaze poslovni partneri u posjet, želite im pokloniti nešto lijepo i originalno. Nešto što će prikazati našu zemlju u najboljem svjetlu. Ako ste već  potrošili sve klasične adute kao maslinovo ulje, vino, rakiju, paprenjake ili licitarska srca, navratite u Take me home Croatian design shop gdje ćete dobiti puno novih ideja za odlične poklone. Predstavljamo vam nekoliko domaćih proizvoda koji će zasigurno ostaviti značajan dojam na vaše poslovne partnere.

Praktična umjetnost

Bite Art je kutija koja sadrži 4 ručno rađena paprenjaka s reprodukcijama umjetničkih djela naših autora u sredini. Kada pojedete ukusne umjetničke kekse, ostat će vam okvir s 4 minijature istih djela koja ste upravo pojeli. Ovaj okvir možete staviti na radni stol ili objesiti na zid, dok na omotu kutije možete pročitati informacije o umjetniku te o projektu na hrvatskom i engleskom jeziku. Bite Art kolekcija predstavlja 6 hrvatskih umjetnika, od kojih su dva stara majstora (Bukovac i Rabuzin) i četiri suvremena mlada umjetnika (Majer, Kolega, Oko i Tadić).

pokloni za strance

Dizajnerska mapa

Like a Map još je jedna od mini kolekcija odlično dizajniranih proizvoda. Predstavlja kartografsku ilustraciju Zagreba apliciranu na praktične notese, pamučne torbe i plakate u crno-bijeloj ili kolor opciji. Savršeno za turiste!

pokloni za strance

pokloni za strance

Spoj zabave i znanja

Memorize Croatia je vrlo originalna igra pamćenja koja sadrži 24 šarena pojma o Hrvatskoj i dvodjelni poster na hrvatskom i engleskom jeziku koji opisuje svaku ilustraciju na karticama koje spajate tijekom igre, tako da istovremeno igrate igru i saznajete zabavne i zanimljive činjenice o Hrvatskoj koje do sada niste znali. Kartice sadrže pojmove poput čvarci, pršut, peka, zagorski bregi, bura, zimmer frei, Goran Ivanišević, Nikola Tesla, Kornati, čipka, tartufi i mnoge druge.

pokloni za strance

pokloni za strance

Prva društvena igra posvećena ženama

Fierce Women (Strašne žene) prva je društvena igra u Hrvatskoj posvećena ženama. Radi se o igri karata na kojima se nalazi 60 “strašnih” žena s područja umjetnosti, kulture, znanosti, ljudskih prava, feminizma i politike koje je ilustriralo 8 domaćih umjetnica. Unutar špila nalaze se i tri Hrvatice – Ivana Brlić Mažuranić, Marija Jurić Zagorka i Nada Dimić.

originalni pokloni za strance

pokloni za strance

Novo izdanje poznatog klasika

Zlatarovo Zlato predstavljeno u novom zlatnom izdanju te u prvom prijevodu na engleski jezik još je jedan originalan i kulturan poklon koji možete pokloniti. Svi ljubitelji knjiga zasigurno će se oduševiti!

originalni pokloni za strance

Foto: Take Me Home

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

arhibau 2023 otvorenje

Otvoren ArhiBau 2023.! 6 dana promicanja kulture održivog razvoja

U svom već trećem izdanju, ArhiBau nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Ovogodišnji sajam održava se istovremeno sa sajmovima...
- Advertisment -