5 savjeta za fotografije koje će privući pozornost na LinkedIn-u!

Poput mnogih društvenih mreža, većini prvo zapne za oko upravo profilna fotografija na vašem LinkedIn-u. Također, ako u Google upišete svoje ime i kliknete na slike, mogli biste se iznenaditi rezultatima pretraživanja. Ključ je u tome da slika odražava vašu profesionalnost i pristupačnost te je profilna slika na LinkedIn-u iznimno važna. Treba izbjegavati neprimjerene fotografije, a kako, pročitajte u nastavku!

Kada razmišljamo o društvenim mrežama, LinkedIn je zasigurno najveća i najopsežnija koja obuhvaća ponudu i potražnju poslova. Izuzev toga što na njoj možemo urediti vlastite kvalifikacije kao i prethodno stečeno iskustvo, profilna slika nije zanemariva. U vremenu u kojem je sve vizualizirano, a najbolji primjer za to je Instagram, iznimno je bitno kakva je profilna slika na poslovnoj društvenoj mreži.

Povezano:

Profilna slika na LinkedIn-u

Naravno, kvalitetan životopis je primaran jer bez određenih kvalifikacija koje se traže teško će se dobiti prilika. Ali profilnom slikom često se može zainteresirati poslodavca ili ga odbiti, ovisno o tome kakva profilna slika stoji na vašem profilu. Stoga pročitajte 5 savjeta kako objaviti kvalitetnu profilnu sliku na najvažnijoj poslovnoj mreži i zainteresirati poslodavca!

profilna slika na linkedin-u

Pobrinite se da je vaša profilna slika na LinkedIn-u autentična stvarnosti

Ova društvena mreža pomaže u povezivanju s potencijalnim klijentima kao i poslodavcima. No i s osobama iz područja u kojem radite. Vrlo je važno objaviti sliku koja je zaista nalik vama u stvarnosti. U stvarnom životu, kada sretnete osobu koju poznajete preko LinkedIn-a, prepoznat će vas ako je fotografija autentična. Ako je fotografija fotošopirana ili retuširana, lako moguće da osoba neće moći povezati dva i dva. A time preispituje i vjerodostojnost bez koje se ne dobiva niti jedan posao!

Obične pozadine s čistim linijama ističu profesionalnost

Slika profila na LinkedIn-u trebala bi sadržavati samo vas. Dakle, slike u kombinaciji s drugim ljudima poželjno je izbjegavati. Također, za najbolju moguću sliku koristite čiste pozadine. Najbolji su bijeli ili neutralni zidovi bez ičega po sebi. Na taj način privlači se pogled direktno na vas, a ne konfuznu okolinu u kojoj ste uslikali sliku. Ili druge ljude s kojima se nalazite na slici. LinkedIn je svojevrsno natjecanje s drugim kandidatima te ne treba odvlačiti pažnju neprimjerenom pozadinom!

Usmjerenost na lice

Vrlo je važno znati o kakvoj slici je riječ. Nije važna samo pozadina, već i dio na koji je kadar usmjeren. U slučaju LinkedIn-a, slika bi trebala biti usmjerena na glavu, odnosno lice. Ono bi trebalo zauzeti oko 60% kadra. Tako se pruža dobra predodžba o tome kako zaista izgledate, a bez pretjerivanja. Izuzev toga, to je i najlakši način za postavljanje slike na LinkedIn-u jer nećete morati rezati nepotrebne dijelove tijela koji nisu stali unutar kruga!

Obucite se primjereno

Ono što biste obukli na posao, obucite za profilnu sliku. Izaberite elegantnu odjeću koja odražava tko ste i što radite. Naravno, to će ovisiti o profesiji, no rijetko se može pogriješiti s bijelom košuljom i odijelom. Iako, ako radite u modnoj industriji, dopušteno je poigrati se s bojama i krojevima. Važno je i pratiti trendove, no kako biste sebi olakšali posao mijenjanja slike svake godine, držite se klasičnih komada. Isto vrijedi za šminku i frizuru!

Provježbajte fotografske trikove

Pronađite pravo svjetlo! Riječ je o vrlo lukavom triku, no iznimno učinkovitom. Cilj je dobiti prirodnu fotografiju na prirodnom svjetlu. To će dodati toplinu licu kojoj svi težimo na takvoj vrsti fotografije. Važno je i pogoditi pravi kut jer nije iz svakog isti profil. Ptičja perspektiva se preporučuje prije žablje, imajte i to na umu. Posljednja stavka vezana je za opuštanje. Stav u grču itekako se prepoznaje i preko slike, tako da budite što opušteniji jer ćete time dati veći osjećaj pristupačnosti!

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Stop nepotrenim nametima

UGP organizira potpisivanje peticije “Stop nepotrebnim nametima”!

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i...
- Advertisment -