Država će sufinanciranjem podržati projekt “Centar novog života” u Petrinji!

Jučer je održan sastanak vezan za početak gradnje “Centra novog života” na kojemu su sudjelovali predstavnici Stožera Vlade Republike Hrvatske za sanaciju nakon potresa, predstavnici Grada Petrinje na čelu s gradonačelnikom Dumbovićem te predstavnici UGP-a i Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo. Tema sastanka bilo je pitanje sufinanciranja projekta kako bi se ubrzala obnova pogođenog područja i poticanje ekonomske aktivnosti.


Pročitajte više: “Centar novog života” u Petrinji prilika je za oporavak i obnovu


Projekt “Centar novog života”

Projekt udruge Glas poduzetnika i Grada Petrinje naišao na odobravanje od strane Stožera. Naime, na sastanku je dogovoreno da će država sufinancirati izgradnju privremenog poduzetničkog centra.

Država se odlučila uključiti u ovaj hvalevrijedan projekt od kojeg će profitirati mnogobrojni poduzetnici, obrtnici i građani Sisačko-moslavačke županije. Također, UGP je zadovoljan jer su imali kvalitetne sugovornike koji su zainteresirani i koji žele pomoći u realizaciji. Smatraju da će ovaj projekt pokazati da postoji mogućnost da javni i privatni sektor surađuju. Osim toga, žele se još jednom zahvaliti svim volonterima koji su neumorno radili na tome da se ovaj projekt realizira. Mnogi od njih proveli su sate i dane kako bi osmislili kvalitetna rješenja koja se mogu brzo primijeniti, a tako je nastao projekt “Centar novog života”.

“Sa sastanka smo ponovo izašli s ogromnom količinom pozitivne energije, pa je doslovno pitanje sata kada se kreće s drugom fazom radova na “Centru novog života.”  Iznimno sam zadovoljan reakcijom Stožera i konstruktivnim sugestijama vezanim uz projekt “Centra novog života.” Današnji sastanak pokazao je kako javni i privatni sektor mogu i moraju ići zajedno, a vjerujem da ovo može biti začetak novih projekata u korist naših građana”, rekao je Mislav Bašić, koordinator Odbora za graditeljstvo i arhitekturu UGP-a.


Pročitajte više: UGP sudjeluje u obnovi Sisačko – moslavačke županije: Izgradit će kuću za jednu obitelj!


UGP se nada da će se projekt realizirati u što kraćem roku te da će postati primjer suradnje javnog i privatnog sektora. Građani, poduzetnici, obrtnici i zaposlenici iz Sisačko-moslavačke županije zaslužuju da svi zajedno radimo na tome da se njihov kraj što prije oporavi te da spriječimo na ovaj način nova iseljavanja.

Foto: UGP

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -