Projekt preuređenja Importanne Gallerije u novu business-shopping destinaciju u samom središtu Zagreba

Trgovački centar Importanne Galleria smješten je u samom centru Zagreba, hrvatske metropole kojoj gravitira 790.000 stanovnika udaljenih 30 minuta vožnje, ali i intenzivno rastući broj inozemnih turista.

Zbog atraktivne lokacije u središtu grada i blizine ostalih zabavnih i kulturnih sadržaja, mjesto je posjeta velikog broja građana i poslovnih ljudi, kako na dnevnoj, tako i tjednoj razini.

Importanne Galleria je nakon 20 godina i dalje upečatljiv kao jedan od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih trgovačkih centara u Zagrebu.

Društveni i urbani značaj

Izgrađena je 1997. godine, prostire se na 10.000 četvornih metara kroz tri etaže, a u vrijeme izgradnje i dugo nakon toga predstavljala je jedinstven poslovno–trgovački centar koji je u značajnoj mjeri revitalizirao cjelokupni gradski blok najstrožeg centra grada oko Martićeve i Vlaške ulice.

Društveni i urbani značaj Importanne Gallerije zadržan je sve do danas, a ovaj je centar s vremenom zauzeo i položaj neizostavnog meeting pointa u ovom dijelu grada, odnos užeg centra Zagreba s obzirom da je od Trga bana Josipa Jelačića udaljena manje od 10 minuta hoda.

Sukladno poslovnoj odluci, Importanne Galleria pokrenula je projekt repozicioniranja iz dosadašnjeg koncepta trgovačkog centra u novu business-shopping destinaciju u samom središtu Zagreba s naglaskom na poslovno, modno i gastro odredište.

Novim projektom preuređenja Importanne Gallerije, Importanne Grupa nastavlja raditi na oživljavanju zone oko Martićeve ulice i isticati njezine potencijale i komparativne prednosti.

Očekuje se da će novouređeni centar zahvaljujući novim sadržajima i dizajniranim prostorima privući velik broj posjetitelja različitih generacija te na taj način postati glavno mjesto sastajanja građana ovog djela grada.

Novi koncept

Importanne Grupa je u lipnju ove godine započela s obnovom unutrašnjosti Importanne Gallerije, a u procesu su značajni zahvati na reorganizaciji i redizajnu interijera.

Novi koncept koji je primijenjen u obnovi Gallerije značajno je „otvorio˝ prostor, odnosno značajna je pozornost posvećena postizanju prozračne atmosfere i modernizaciji izgleda interijera.

Nakon punih 20 godina Importanne Galleria će doživjeti prvi značajniji makeover, a to znači promjenu koncepta iz malog gradskog trgovačko-poslovnog centra u business centar s naglaskom na poslovno, modno i gastro odredište.

Ideja vlasnika je ponovno oživjeti lokaciju koja se naslanja na Iblerov trg, Martićevu i Vlašku ulicu i od tog dijela napraviti prepoznatljivu poslovnu zonu s kvalitetnim uredskim prostorima i trgovačkim sadržajima.

Importanne Galleria prepoznatljiva je i po garaži na 4 etaže, a obnovom centra uvest će se još napredniji parkirni sustav.

Procjenjuje se kako će svi radovi koji su predviđeni na interijeru Importanne Gallerije biti završeni do studenog ove godine.

Najveću preobrazbu doživjet će etaža -1 koja će se oplemeniti novim CENTRO food court-om i a la carte restoranom sa preko 100 sjedećih mjesta s raznovrsnom gastro ponudom te proširenjem dm trgovine na preko 500 m2.

Importanne GalleriaRender: Arni Barišić, Logotip; vlasništvo: Importanne Grupa

· Otmjeni prostor ugodne atmosfere idealan je za potrebe poslovnih sastanaka i neformalno druženje

· Preuređeni centar ponudit će velik broj novih prodajnih prostora

· Glavna karakteristika novih trgovina bit će suvremeni dizajn interijera koji slijedi posljednje svjetske trendove.

·  Više od 1000 četvornih metara bit će prenamijenjeno u moderne poslovne prostore.

· Posebna atrakcija preuređenog centra bit će moderni prostor za bowling i provođenje slobodnog vremena.

Voditeljica marketinga Importanne Grupe Danijela Grmoja je pritom naglasila: „Importanne Galleria projekt repozicioniranja iz dosadašnjeg koncepta trgovačkog centra u novu business-shopping destinaciju započela je zbog svakodnevne potražnje poslovnih korisnika za uredskim prostorima te iskorištavanja velikog potencijala Gallerije kao modernog business boutique centra. Svakako očekujemo kako će novouređeni centar, zahvaljujući novim sadržajima i dizajniranim prostorima, privući velik broj posjetitelja među kojima će važno mjesto, kao i do sada, zasigurno zauzimati upravo urbane žene. Otmjeni prostor ugodne atmosfere uređen je po mjeri suvremene poslovne žene te idealan za potrebe poslovnih sastanaka i neformalno druženje s prijateljicama, a usput i posjete trgovinama poznatih brendova poput L’Occitanea, Roberta Boticellija, Rossinija, Galilea i drugih.“

O interijeru

Redizajn centra  težio je otvaranju prostora, transparentnosti i povezivanju. Suvremenim materijalima i obradama obnovljeni su izlozi prodajnih prostora. Obrada podne površine kroz sve tri etaže se izmjenjuje od svijetle jednostavne teksture, prema akcentima u prostoru tamnije i sitnije strukture popločenja.

Dekorativnim elementima unosi se dodatna živost u prostore komunikacija. Poseban naglasak stavljen je na rasvjetu kojom je naglašeno dinamično kretanje kroz centar. Povezivanje etaža +1 (takozvani mezanin), prizemlja i -1 ostvareno je visilicama koje se protežu kroz sve tri etaže. U centralnom dijelu prizemlja nalazi se svjetlosna instalacija grafičkog dizajna.

Importanne GalleriaRender: Studio Niskota; vlasništvo: Importanne Grupa

CENTRO food court i a la carte restoran – prostrani gastro doživljaj centra prostire se na etaži -1. Na potpuno preuređeni prostor pruža se pogled već samim spuštanjem pokretnim stepenicama gdje se otvara gastro scena – centralnu poziciju zauzima grill, zatim linija s hladnim i toplim jelima, dok se prostor za pripremu woka i tjestenine niže u nastavku vertikale s grafičkim prikazom gastro centra.

Importanne GalleriaRender: Arni Barišić, Logotip; vlasništvo: Importanne Grupa

Zoniranje različitih vrsta kuhinja kao i tlocrtnu razigranost objedinili smo istoznačnim elementima – teksturom obloge pulta, retropulta te elementa prostorne linije s natpisima na pozicijama kuhinja. Kako bi se dala prednost gastronomskom doživljaju koristi se nenametljiv, neutralan spektar boja akromatski tonovi u obradi pulta, zidova i podova s akcentom sive boje prisutne u elementima oblikovanja pulta i prostorne linije s natpisima te elementima rasvjete.

Vrste kuhinje nude i različite prostore za konzumaciju – centralni prostor za kratke predahe uz kavu ili zalogaje opremljen vrhunskim namještajem ispod spuštenog dekorativnog stropa koji ujedno ima i akustična svojstva apsorpcije zvuka. Food court je otvoreni prostor koji nudi različite tipove sjedenja. Dinamiku prostora daje i sjedenje u različitim tonovima od akromatkih boja prema toplim nijansama. Pod je kombinacija osnovnog opločenja većeg formata koje prelazi u opločenje uzorka riblje kosti.

Galleria Business Center – komparativne prednosti:

· Lokacija u samom središtu grada

· Više od 500 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži

· Idealno mjesto poslovnih susreta

· Nova dimenzija business koncepta

· Jedinstveni koncept na tržištu

· Suvremeni stambeni prostori koji su u potpunosti prilagođeni potrebama stanara

Importanne GalleriaRender: Studio Niskota; vlasništvo: Importanne Grupa

Projekt su osmislili i vodili: Nives Zovko (članica uprave Importanne Grupe), Danijela Grmoja (voditelj marketinga Importanne Grupe) i Otto Klasić (projektni menadžer). Interijer potpisuju arhitekti Zrinka Grosek, Mirta Rusan i Lada Vlainić iz arhitektonskog ureda Ars tema.

Foto: Importanne Galleria

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Noćni život ili noćni podoj: Nina Beg o pokušaju održavanja posla...

Od pojave, nastupa, kostimografije i šminkanja, Nina Beg stručnjakinja je u organizaciji zabavnih događaja. Međutim, put nije cijelo vrijeme bio lagan...