Kako pronaći onaj 1 posto truda koji vam nedostaje da završite projekte započete prije ljeta?

Događa li vam se da entuzijastično započinjete projekte, a onda ih napuštate? Mnogi se s ovim problemom susreću dolaskom jeseni, kada bi trebali završiti projekte započete prije ljeta i godišnjih odmora. Oni stoje u njihovoj to-do listi, zbog čega im izazivaju osjećaj krivnje, ali nikako da se natjeraju da završe taj započeti posao.

Ukoliko ste se i vi prepoznali u tome, ne brinite jer postoji rješenje, a donosi ga copywriter RashidaTayabali.

6 načina kako postići da budete sto posto spremni za završavanje projekta

Ono što vama treba je 1 posto truda kako biste dovršili projekt. Naime, 99 posto truda ulažemo u stvari koje nas psihički iscrpljuju, zbog kojih trošimo energiju, a rezultati nisu vidljivi. Zbog toga imamo osjećaj da smo neuspješni, a zapravo je glavni problem taj što nismo u potpunosti posvećeni tome. Kad se uloži sto posto truda, sve se čini tako jednostavno, a s 99 posto pak sve izgleda mnogo teže.

Stoga obratite pažnju na ovih 6 stvari kako biste bili sto posto posvećeni završavanju projekata:

1. Napravite jesensko čišćenje postojećih projekata

Napravite popis projekata koje ste započeli prije ljeta. No, nemojte pretjerivati i obvezati se na milijun projekata. Sve one koji su zastarjeli eliminirajte i svedite popis na maksimalno 2 do 3 projekta koji vas i dalje uzbuđuju.

2. Uključite razloge

Zašto ste se odlučili za ovaj projekt? Kakvu ste ideju imali? Što ste željeli postići? Hoće li vas taj projekt dovesti do unapređenja, donijeti nove klijente ili vam poboljšati neke vještine? Zapišite odgovore na komad papira i ostavite na stolu kao podsjetnik zašto projekt trebate dovršiti.

3. Izdvojite 30 minuta za njega

Izdvojiti nekoliko sati dnevno je gotovo nemoguće, no uzmite barem pola sata dnevno za nedovršeni projekt. Tih pola sata možete iskoristiti nakon što djecu ostavite u školi, prije nego upalite računalo, kad se vozite u automobilu ili kad pijete kavu.

4. Podijelite ga u nekoliko koraka

Podijelite vaš projekt na najviše 10 koraka i za svaki označite krajnji rok, a zatim rješavajte korak po korak. Isto vrijedi i za pisanje knjige, stavite maksimalno 10 poglavlja.

5. Nagradite se

Kako biste se lakše riješili odugovlačenja, nagradite se za svaki prelazak na sljedeći korak.

6. Izbjegavajte ometanja

Pokušajte tih 30 minuta dnevno biti posvećeni zadatku, bez ometanja. Zato prije nego krenete, provjerite svoje društvene mreže.

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

prijave najbolje poduzetnice 2023

Prijave za nagrade najboljim poduzetnicama 2023. su otvorene – evo kako...

Već godinama u Women in Adria organiziramo natječaj za najbolje poduzetnice u Hrvatskoj. Cilj dodjele ovih nagrada je poticanje ženskog poduzetništva,...