Stručnjak za AI, Yifei Chai poručuje nam da zaboravimo razumijevanje digitalnog – neka digitalno razumije nas

„Predavača Yifeia Chaia, da možemo, rado bismo najavili i dva puta“, poručuje direktorica programa Dana komunikacija, Dunja Ivana Ballon. On će na ovogodišnjem festivalu u Rovinju održati čak dva predavanja i time će postati prva osoba do sada na Danima komunikacija kojoj je to pošlo za rukom.

Čovjek s titulom arhitekta za inovacije

Yifei Chai, arhitekt za inovacije, savjetuje velike svjetske tvrtke kako na inovativan način potaknuti ljudsku emociju u digitalnom svijetu. Klijenti njegov pristup opisuju kao emocionalnu alkemiju. Inovacija, koncept i strategija, umjetnost i kreativna direkcija, dizajn i izrada – područja u kojima je Yifei Chai neupitan autoritet – pomažu oglašivačima i brendovima u namjeri da dizajniranjem nezaboravnih, dirljivih i iznenađujućih iskustava povećaju osjećaj dublje povezanosti s publikom.

Svestrani životopis Yifeia Chaia i zvučna titula arhitekta za inovacije u tvrtki UNIT9 priskrbila mu je klijente poput globalnih giganta Disneya, Adidasa i 20th Century Foxa, kojima savjetuje kako pomoću kreativnog razmišljanja i inovacija stvoriti najbolje emocionalno iskustvo kod svojih kupaca.

Razumijevanje digitalnog ili digitalna empatija

“Zaboravite razumijevanje digitalnog, natjerajte digitalno da razumije vas” – polazišna je postavka njegova prvog predavanja „Digital Empathy“. U njemu će se baviti pitanjima poput onoga kako možemo postati humaniji kada se podvrgavamo umjetnim platformama koje ne govore ljudski jezik. Također, objasnit će kako možemo stvoriti iskustva koja će nam omogućiti da u interakciji sa strojem ne zaboravimo ljudsku prirodu.

Njegovo drugo predavanje „Human Survival Guide in the Age of AI – How to Coexist with the Coolest and Baddest of AI“, idealno je za ljubitelje umjetne inteligencije (AI-a). Chai je predavanje zamislio kao usporedbu fiktivnih AI-jeva (poput Terminatora ili Ex-Machine) sa stvarnim AI-jevima. IBM Watsona ili tražilice poput Googlea, Hollywood već dugo predstavlja kao ultimativne junake ili ekstremne negativce. Chai redovito naglašava kako već živimo u budućnosti i neupitno postupamo po uputama umjetne inteligencije.

Komunikacijska industrija na jednom mjestu

Ovogodišnji Dani komunikacija održavaju se od 28. do 31. ožujka, a iz godine u godinu  bilježe sve veći porast posjetitelja. Organizatori sada najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posjećenosti.

Tekst i foto: Komunikacijski laboratorij

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -