Ruski jezik, po mnogima jedini “jezik s dušom”, sve je popularniji za učenje

Ruski jezik je osmi po redu koji se najviše govori u svijetu. Više od 260 milijuna ljudi diljem svijeta govori ruski. Naime, ruski nije glavni materinji jezik samo u Rusiji, već i u Bjelorusiji, Kazahstanu i Kirgistanu. Također jedan je od šest glavnih jezika u Ujedinjenim narodima, a na internetu je drugi najpopularniji jezik, poslije engleskog.

Poželjan u poslovnim krugovima

Rusija je postala jedna od velikih ekonomskih sila, a značajan utjecaj osjeti se u globalnoj turističkoj industriji, pa je znanje ruskog jezika itekako poželjno. Mnoge tvrtke traže kvalificirane međunarodne djelatnike s dobrim poznavanjem ruskog jezika. Osim jezika, važno je poznavati i rusku kulturu ukoliko su vam Rusi klijenti ili partneri.

Primjerice, ako se služite ruskim jezikom, a vaš poslovni partner pregovore započne na vašem ili engleskom jeziku, nemojte inzistirati nastavak na ruskom. Smatrat će kako se ne služi stranim jezikom dovoljno dobro i time ga možete uvrijediti.

Ruski jezik krije bogatu povijest

Mnogi ga nazivaju jedinim jezikom koji ima dušu. Upravo na ruskom su napisana remek-djela svjetske književnosti. Tako čitanje Dostojevskog, Puškina i Tolstoja u originalnom izdanju predstavlja nezaboravno iskustvo za svakog ljubitelja ruske književnosti.

Ruski jezik ujedinjuje ljude na raznim krajevima Zemlje i predstavlja jezik međunarodne komunikacije.

Citirat ćemo Konstantina Georgijeviča Paustovskog koji je pisao:

„S ruskim jezikom mogu se stvarati čuda. Ne postoji ništa u životu ili u našoj svijesti što se ne bi moglo izraziti ruskom riječi. Zvuk glazbe, spektralni bljesak boja, igra svjetlosti, šum i sjena vrtova, nejasnost sna, neugodna grmljavina oluje, dječji šapat i šuštanje morskog šljunka. Nema takvih zvukova, boja, slika i misli – složenih i jednostavnih – za koje se ne bi mogao naći točan izraz u ruskom jeziku“.

Odvažite se i naučite jedan od najbogatijih i najljepših jezika svijeta. U Svijetu znanja čekaju vas veliki ljubitelji ruskog jezika pa će prenošenje znanja biti zabavno i jednostavno!

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -