Najmoćnija žena Wall Streeta savjetuje da tražite feedback

Sallie Krawcheck radila je na poziciji glavne financijske direktorice korporacije Citigroup do 2008. godine kada je bila otpuštena s te pozicije. Ne zato što je žena, već zbog toga što je imala potpuno drugačiju poslovnu perspektivu nego što je to uobičajeno u financijskom sektoru.

Najmoćnija žena Wall Streeta

Diplomirala je novinarstvo na Sveučilištu North Carolina, a 2002. godine na Columbia Business School.

Svoj je karijerni uspon započela u kompaniji Sanford C. Bernstein & Co kao analitičarka, da bi na kraju došla do pozicije izvršne direktorice. Upravo tijekom rada za Sanford C. Bernstein je postala poznata po svojoj iskrenosti i integritetu. Zbog svoje objektivnosti završila je na naslovnici Fortunea 2002. godine, a nazvali su je “posljednjim iskrenim analitičarem”.

Iz Sanforda Bernsteina je prešla u korporaciju Citigroup 2001. godine gdje je imenovana glavnom izvršnom direktoricom jedinice Smith Barney.

2004. godine je promaknuta u glavnu financijsku direktoricu korporacije Citigroup, a 2008. godine je napustila kompaniju.

Od 2009. do 2011. godine radila je za korporaciju Bank of America kao direktorica odjela Merrill Lynch.

2013. godine preuzela je organizaciju 85 Broads koju je preimenovala u Ellevate Network. Oduvijek je govorila kako je investiranje u žene pametan potez pa to svoje viđenje prenosi i kroz vođenje organizacije Ellevate.

Financijska industrija može napraviti puno dobrog u svijetu

Muškarcima je u poslovnom svijetu najvažniji novac, naročito u financijskom sektoru. Kada je radila za jedinicu Smith Barney, kaže Krawcheck, prodavali su neke financijske proizvode koji su se ispostavili kao rizični. Krawcheck je tražila da se klijentima vrati novac što bi učvrstilo odnos s njima s čim se uprava nije složila.

Svoj fokus prema ženama nije usmjerila zbog feminizma, već zbog toga što vjeruje da su žene u financijskom sektoru više usmjerene na klijente, a manje sklone rizicima.

Financijskoj industriji su potrebna različita gledišta, kaže Krawcheck, te nadodaje kako „financijska industrija, usprkos svojoj lošoj reputaciji, može napraviti puno dobra u svijetu“.

„Vjerujem da je dobro za biznis u Americi, ali i za globalni bankarski sistem, da postoji više različitosti u vodstvu“, rekla je Sallie Krawcheck za Fast Company.

„Žene žele investirati s određenim ciljem i sa svrhom, a kompanije koje vode žene su se pokazale kao uspješne“.

Žene su neiskorišteno financijsko tržište

U govoru na konferenciji IMCA 2015 New York Consultants Conference rekla je da su žene neiskorišteno financijsko tržište, piše Think Advisor.

Žene drže veliki dio bogatstva Amerike, 45% njih su milijunašice, a njih 90% kontrolira svoj novac ili će to činiti u skoroj budućnosti.

„Kada malo razmislimo, biznis se odvija između muškaraca, za muškarce… Morat ćemo promijeniti pristup i razmišljati malo drugačije ako želimo privući ovo veliko tržište“, rekla je prisutnima Krawcheck.

Većina žena koje imaju novac za ulaganje ne želi veliko bogatstvo i ne želi se boriti s financijskim tržištem kako bi imale čim više novaca. Ono što one žele, kaže Krawcheck, je financijska sigurnost za njihovu obitelj.

Tražite feedback

Krawcheck kaže kako žene najčešće ne traže feedback za svoj posao. Muškarci daju drugim muškarcima feedback više nego ga daju ženama jer se boje da bi se žene mogle rasplakati, rekla je Sallie.  Zato savjetuje da stalno tražite feedback nakon obavljenog posla, ali nemojte emocionalno reagirati na njega.

Foto: Flickr/ Fortune Live Media, FLM

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -