Schneider Electric kreće u ekološke promjene, je li razlog to što žene vode 50% cjelokupnog svjetskog poslovanja?

2020. godina se približava kraju te će u povijest ući kao godina koja je potaknula trajne promjene u svim porama društva. Promijenila je poslovanje i poslovne modele mnogih industrija, ubrzala digitalizaciju i digitalnu transformaciju, promišljanja o načinu rada i suradnje, ali i zaštitu naše planete Zemlje. Mjere zaključavanja (eng. lockdown) i rad na daljinu pomogli su smanjiti emisije ugljičnog dioksida (CO2) te poboljšati kvalitetu zraka u najneočišćenijim dijelovima svijeta.

Schneider Electric kreira promjene koje su nužne za svijet

Kako su podaci satelita Copernicus Sentinel-5P pokazali, smanjeno korištenje gradskog, međugradskog i međudržavnog prijevoza i zaustavljen rad glavnih industrija rezultirali su znatnim smanjenjem CO2 nad Rimom, Madridom i Parizom, prvim gradovima u Europi koji su primijenili stroge karantenske mjere. Čišći i kvalitetniji zrak, čišća voda, oporavljanje ozonskog omotača, manje buke samo su neki od benefita koji podižu kvalitetu življenja i otpornost prema izazovima poput Covid-19, no smanjenje s jedne strane dovelo je do povećanja s druge kroz povećane količine otpada, povećane količine medicinskog otpada, korištenje online kupovine i slično.

No, zabrinjavajuća je činjenica kako je za postizanje znatnog pada nužna dugoročna strukturna promjena u gospodarstvima najvećih onečišćivača, jer se već krajem svibnja pokretanjem proizvodnje u tvornicama razina onečišćenja vratila na razinu prije pojave Covid-19 te postoji velik pritisak na industrijsku proizvodnju.


Pročitajte više: Ines Čule ljubav prema coaching i mentorstvu spojila sa svijetom financija


Je li žensko vodstvo ‘krivac’ što Schneider Electric provodi promjene?

Kako to vide naše članice i koja je uloga žena na putu prema održivoj budućnosti otkrivaju nam Ines Čule i Željka Bučec, kojima je u Schneider Electric-u, predvodniku u digitalnoj transformaciji u upravljanju energijom i automatizaciji održivost u fokusu poslovanja.

“Odličan je osjećaj kada znaš da radiš s uzvišenim ciljem koji će budućim naraštajima omogućiti određenu kvalitetu življenja koju su imali i naši preci. Pariški je sporazum predvidio da potpisnice Sporazuma do 2050. budu klimatski neutralne, no Schneider Electric je vrlo odlučan u tim nastojanjima te smo prije dva mjeseca najavili kako ćemo u našem opskrbnom lancu taj rok skratiti za 10 godina, dakle do 2040. “ izjavila je Ines Čule odgovorna za energetski segment poslovanja.

“Uzbuđenje se osjeća i na svim razinama kompanije, jer osvajanjem prestižne Gartner nagrade za najbolji održivi opskrbni lanac u industriji, znamo da smo na pravom putu i da ćemo potaknuti ne samo dobavljače, već i klijente na dodatna promišljanja o ubrzanju procesa prilagodbe na putu ka pozitivnom ugljičnom otisku nudeći im ujedno i povećanje učinkovitosti u poslovanju. Potrebno je samo osvijestiti kako će se potrošnja električne energije narednih 20 godina udvostručiti, a danas iz obnovljivih izvora koristimo svega 6% energije. Zastrašujuće, zar ne? Zamislite samo kako bi nam svijet mogao izgledati ukoliko ćemo ignorirati tu činjenicu. Mislim da o tome trebamo puno više pričati, jer svaki poduzetnik/ica ima budućnost u svojim rukama i svaka odluka koja se donese danas ima dalekosežne posljedice”, nastavlja Ines.


Pročitajte više: Nakon što se susrela s otkazom u trudnoći Željka Bučec iskoristila novu priliku za razvoj karijere i strastveno poticanje ženskog poduzetništva


“Promjene su sveprisutne, kako u kontekstu održivosti, tako i u svakodnevnom radu i suradnji” otkriva voditeljica financija, Željka Bučec, “čitam puno o organizacijskim promjenama prouzrokovane pandemijom, ali kao tvrtka u kojoj je rad od kuće uobičajena praksa i prije Covid-19 nismo ih osjetili u mjeri kao neki od mojih prijatelja/ica i poznanik/ica. Ponekad imam osjećaj kako je to i vezano uz strukturu na vodećim pozicijama kompanije. Naime, kod nas je u Upravi diljem svijeta 42% žena koje vode 50% cjelokupnog poslovanja. Poticanje i življenje raznolikosti nam daje puno više prostora za kreativnost i fleksibilnost koji su prijeko potrebni u godini poput ove, ali i na putu prema održivoj budućnosti.”


Pročitajte više: Kako je žensko vodstvo spasilo marku Gap usred koronakrize?


Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -