Kamo za vikend? Naučite zašto su šišmiši korisni ili djeci pokažite najveću gaming arenu u gradu!

Vrijeme je zahladilo, stoga za vikend više nećemo računati na kupanje i raznorazne aktivnosti u prirodi. Barem ne na isti način. Hladnije ljetne dane provedite edukativno, a svakako uključite i svoje mališane. Neka nauče kako su šišmiši korisni ili se pak upoznaju s vizualnom poezijom! Radije biste na zatvoreno? Čeka vas dvotjedna rođendanska proslava Z centra!

Međunarodna noć šišmiša

Ljudi općenito ne provode dovoljno vremena u prirodi. Gradski život nas je paralizirao. No priroda nudi toliko toga, posebno ako odlazite na dobro uređena mjesta. Parkove prirode svakako vrijedi posjetiti jer osim prekrasne prirode, čekaju vas i zanimljiva događanja.

PP Medvednica tako ovu subotu i nedjelju obilježava 25. “Međunarodnu noć šišmiša.” Špilja Veternica uređena je za sigurno turističko razgledavanje, a posjeti su mogući vikendom i blagdanima, osim dok šišmiši hiberniraju. Ova je špilja važno stanište šišmiša koji su među najistaknutijim bioraznolikostima PP Medvednica.

Cilj ove manifestacije je edukacija i podizanje svijesti o važnosti zaštite šišmiša kojih se mnogi, nažalost, boje. No, šišmiši su vrlo korisni za prirodu i čovjeka, a moguće ih je i usvojiti!

Na razgled obavezno ponesite toplu odjeću i čvrstu obuću, a detalje potražite na službenoj web stranici.

Uz razgled, a uz organizaciju planinarskog doma Glavica, dostupne su i zabavne aktivnosti za djecu, poput igre Skočimiš, kvizova, mozgalica, izrade origamija i oslikavanja tijela motivima šišmiša.


Pročitajte više: Na povratku iz Dalmacije, obavezno posjetite barem jedan predivni vodopad u Hercegovini


Z centar slavi prvi rođendan!

Popularni Z centar svoj prvi rođendan slavi čak dva vikenda, počevši s nadolazećim. Ovaj je veliki shopping centar smješten u zagrebačkom naselju Špansko, a uređen je kao pravi mini grad. Već godinu dana oduševljava posjetitelje izvrsnim izborom trgovina, kafića, restorana i salona za uljepšavanje, a može se pohvaliti i najvećom gaming arenom u gradu.

Prvi rođendanski vikend počinje 26. kolovoza. Oduševit će vas zabavni glazbeni program, a mališani će uživati u dječjem zabavnom parku, oslikavanju lica, eko radionicama i predstavama. Program se održava na više lokacija unutar centra.

Drugi vikend traje od 2. do 4. rujna, a posvećen je pripremama za novu školsku godinu, tako da djeca mogu sudjelovati na Festivalu znanja. Uz standardne zabavne aktivnosti, bit će dostupna i savjetovanja sa stručnjacima za razvoj djeteta, uključujući logopede.

Odlična je ovo prilika za druženje roditelja i djece koju vam svakako preporučamo da iskoristite.

Kompletni rođendanski program potražite na službenim stranicama Z centra.


Pročitajte više: U ove 3 kolibe za odmor želimo provesti zadnje vruće dane ljeta!


Odvalimo se poezijom

Ako niste na kontinentu i hvatate zadnje zrake sunca, preporučamo odlazak do Bola na Braču na kojemu se organizira 6. mali otočki festival poezije naziva Odvalimo se poezijom.

Kroz tri dana Bol će ugostiti pjesnike i ljubitelje poezije, u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol, a s ciljem razgovora i druženja pjesničkih duša. Za djecu se posebno organizira radionica vizualne poezije u Domu kulture.

Detalje potražite na Facebook stranici događanja.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -