Sourcebottle je alat koji će vam pomoći da svoj biznis lansirate globalno

Jedna od ključnih stvari za uspješno poslovanje zasigurno je javni publicitet, odnosno, pristup javnosti preko raznih vrsta medija, internetskih portala, novina, blogova, televizije… Pritom se ne misli samo na klasični marketing, promidžbu proizvoda ili usluge koje nudite tržištu, već promocija vas samih, vašeg znanja, iskustva, kredibiliteta, zapravo svega onoga što vas izdvaja iznad konkurencije, a samim time vas i čini zanimljivima medijima i široj javnosti.

Svojevrsna baza poduzetnika

Na internetu postoji nekoliko alata koji će vam olakšati pridobivanje publiciteta, na način da će umjesto vas tražiti izvore, odnosno medije, kojima su vaše znanje i iskustvo itekako zanimljivi. Među najpoznatije i najpopularnije alate spada Sourcebottle, besplatna usluga za sve koji traže relevantne mogućnosti u ostvarivanju publiciteta za svoje poslovanje ili sebe.

SourcebottleFoto: Screenshot

Riječ je o alatu koji je svojevrsna baza poduzetnika, preko koje novinari i blogeri u potrazi za zanimljivim ljudima i sugovornicima lakše pronalaze osobe za pisanje o različitim temama. Ovaj alat posebno bi trebao zanimati one poduzetnice koje traže proboj na strana tržišta. Strani specijalizirani mediji rado traže sugovornike iz različitih krajeva svijeta, čime podižu vlastitu čitanost, popularnost, kao i raznolikost tema i sadržaja.

Kakvu korist imate vi kao poduzetnica? Imajući na umu da osnovna razina pristojnosti internet novinarstva podrazumijeva navođenje izvora, ime i prezime osobe, tvrtke, proizvoda… uz obavezni link na internet stranicu ili pak navođenje izvora odakle su određene informacije i navodi preuzeti, vaše ime brzo će se proširiti internet tražilicama. Što ste više u internet pretraživaču to ste zanimljiviji i dostupnijim potencijalnim klijentima.

SourcebottleFoto: Screenshot

I dok neki za što bolje kotiranje na pretraživačima godišnje odvajaju prilične iznose u svojim budžetima, vi biste korištenjem ovog jednostavnog alati mogli isti učinak ostvariti na daleko jeftiniji način.

Sourcebottle namijenjen je s jedne strane novinarima i blogerima koji traže zanimljive teme i sugovornike te poduzetnicima s druge strane koji nude zanimljivi sadržaj. Alat funkcionira prilično jednostavno. Nakon što obavite registraciju, odabirete područje vašeg interesa. Prihvaćanjem uvjeta korištenja vaš ‘dosje’ ulazi u globalnu bazu podataka iz koje Sourcebottle odabire najbolje ‘parove’ za spajanje. S obzirom na potrebu za određenim sugovornikom na globalnoj medijskoj sceni, Sourcebottle vas može spojiti s novinarom ili blogerom s bilo koje strane svijeta.

SourcebottleFoto: Screenshot

Korištenjem ovakvog specijaliziranog alata izbjegavate potrebu za višestrukim registriranjem na pojedinačnim stranicama za spajanje novinara i poduzetnika, a samim time i zatrpavanje vašeg inboxa sa stotinu mailova, od kojih ionako većina završi u smeću. Sourcebottle koristi napredne filtere, tako da ćete na svoju e-mail adresu primati maksimalno do dva upita dnevno/tjedno, ali možete biti sigurni da je riječ o kontaktima kod kojih postoji iznimno velika mogućnost za ostvarivanje suradnje.

Foto: Pixabay

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više