Željni ste odličnih koncerata, kvalitetnih predstava i živih, razigranih ulica? Kraj kolovoza donosi sve to u našem baroknom gradu!

Najdugovječniji hrvatski festival, varaždinski Špancirfest, i ove se godine pobrinuo da u bogati program uvrsti ponešto za svakog. Manifestacija je to na koju već 23. godinu dolaze posjetitelji iz čitave Hrvatske, a i šire. Ako ste željni postpandemijskog života uz kvalitetnu ponudu, Varaždin je mjesto na kojem želite biti između 20. i 29. kolovoza, a mi smo provjerili gdje možete naći kvalitetan smještaj i odličnu gastro ponudu.


Pročitajte još: Hoće li se koncerti i festivali ikad vratiti na ono što su bili?


Ako se zbog neke manifestacije isplati ‘potegnuti’ i iz najudaljenijih krajeva lijepe naše, ona je to definitivno Špancirfest. U 10 dana trajanja ovog festivala s dugom tradicijom posjetitelji mogu zadovoljiti sva svoja osjetila. I to nebrojeno puta! Ulice ovog prekrasnog baroknog grada u tom periodu postaju žila kucavica Hrvatske, što mogu potvrditi svi zadovoljni posjetitelji prethodnih godina. Od doživljaja starih srednjovjekovnih zanata, preko lokalne i zanimljive gastronomske ponude, do veselih i šašavih uličnih performansa – sama šetnja kroz središte grada postaje avantura za sebe.

10 dana vrhunskog kulturnog i uličnog programa

No ovo je samo popratni dio odlične organizacije. Ako su vam nedostajali koncerti, na ovogodišnjem Španciru ih ima pregršt. Festival otvara koncert Gorana Bareta i Majki, a drugog dana posjetitelji će se prisjetiti mladosti uz zvuke Parnog Valjka. Drugi vikend festivala moći ćete plesati na Hladno Pivo, Gibonnija i Damira Urbana & 4 i Jonathana, a festival će zatvoriti diva hrvatske scene, Josipa Lisac, i Psihomodo pop.

Kao i svake godine, sastavni dio programa Špancirfesta su i odlične predstave, a ove se godine izdvajaju Exit i Kerekeš teatar. Exit će odigrati neke od svojih najvećih uspješnica, ako ste propustili predstave ‘Ja, tata!’, ‘Nevjerojatan događaj’, ili ‘Kako misliš, mene nema?’, sada je odlična prilika da se nasmijete i doživite katarzično iskustvo. Kerekesh teatar odigrati će svoju novu hit predstavu ‘Ja, trudnica’, uz ostale svoje urnebesne komedije.


Pročitajte još: Razgovarali smo s ravnateljicom prvog Drive In kina u Hrvatskoj, Lanom Velimirović Vukalović


Na Špancirfest uz odličnu smještajnu i gastronomsku ponudu

Za sve koji na festival dolaze iz udaljenih krajeva Hrvatske, Varaždin ima odličnu hotelsku ponudu. Ovdje moramo izdvojiti Park Boutique Hotel, najbolji hotel u Varaždinu i prvi boutique hotel u Hrvatskoj koji je pridružen brendu “Hotels de Charme et de Caractère”. S obzirom na to da je smješten u centru grada, u samoj povijesnoj jezgri, ovaj hotel nudi najbolji doživljaj festivalskog ‘movinga’, ali i baroknog grada općenito.

Park Boutique Hotel smješten je u parku Vatroslava Jagića, jednom od povijesnih simbola grada. Svoj šarm duguje ekstravagantnom interijeru, koji odiše modernizmom i duhom prošlog stoljeća. Ovaj hotel idealan je i za veće skupine jer u ponudi ima dvoetažne sobe pogodne za smještaj pet osoba.

A ako dolazite na jednodnevni izlet, Park Boutique Hotel najbolji je izbor za napraviti pauzu za ručak. À la carte restoran Park Boutique Hotela smješten je u posebno atraktivnom prostoru, temeljen na viziji vrhunske gastronomske ponude lokalnih jela i moderne kuhinje uz ponudu izvrsnih vina i pića. Jelovnici su osmišljeni i posebno pripremljeni kako bi prenijeli viziju prvorazredne, i pristupačne gastronomske filozofije, a njihova tradicija ugostiteljstva jamstvo je doživljaja zbog kojeg iz hotela tvrde da ćete se uvijek vraćati s radošću.


Pročitajte još: PARK BOUTIQUE HOTEL – 10% popusta za Women in Adria članice!


“U svakoj pravoj hrvatskoj kući, od pamtivijeka, naše bake su vladale kuhinjom. Kulinarska virtuoznost tih dobroćudnih gospođa mjerila se širinom osmjeha njihovih unuka nakon nedjeljnog ručka. I danas naši kuhari podižu kuhače u njihovu čast, a jela spravljaju s posebnim poštovanjem prema stoljetnim običajima svog velikog zanata”, ističu iz hotela.

U prekrasnom eksterijeru, engleskom tipu parka koji je uređen još 1838. godine, smještena je i kavana u kojoj možete popiti kvalitetnu kavu i zasladiti se pomno biranim slasticama. Ovo je caffe bar u koji rado dolaze i lokalni gosti, upravo zbog jedinstvene lokacije i maštovite tematske ponude.

Od 20. do 29. kolovoza Varaždin postajte mjesto na kojem žalite biti. Špancirfest je najbolji način za zatvaranje ljetne sezone, bilo da dolazite na cijeli festival ili na zadnji vikend provod prije nego što rujan donese novi režim života.

Foto: Špancirfest

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -