„Speed dating“ servisi za zapošljavanje iliti kako spojiti pravu osobu s pravom tvrtkom

Proces zapošljavanja uvelike se promijenio i danas je, više nego ikad, važno povezati prave kandidate s pravim poslodavcima. Važnost interneta, društvenih mreža i online servisa u procesu traženja posla nećemo posebno naglašavati. Nećemo naglašavati ni prikladnost svega navedenog prilikom traženja potencijalnih zaposlenika. Mi ćemo vam jednostavno popisati neke totalno zanimljive, inovativne i naprosto „cool“ online pomagače u spajanju idealnih kandidata s njihovim idealnim poslodavcima. Ostalo je na vama;)

Servisi za zapošljavanje pomažu da pronađete onog “pravog”

Themuse.com

servisi-za-zapošljavanje-1

Ova platforma zamišljena je kao pravi virtualni izlet u svijet vašeg omiljenog poslodavca. Na stranici se nalaze profili poslodavaca na kojima možete naći fotografije njihovih ureda i zaposlenika, video testimonijale zaposlenika o tvrtki i njihovom iskustvu, otvorene natječaje i druge korisne informacije. Možete pratiti profile određenih tvrtki i izraditi listu oglasa na koje ćete se kasnije javiti.

Dodana vrijednost cijele priče je edukacijski segment. Naime, themuse.com nudi i online „sveučilište“, kako ga nazivaju, na kojem možete naći pregršt besplatnih savjeta i uputa korisnih prilikom traženja posla, primjerice kako odraditi intervju, napisati savršeni CV, nadići svoj strah od networkinga i sl. Zasebna rubrika „Career advice“ informira vas o događanjima na tržištu, novim trendovima, inspirira iskustvima drugih i ostalo.

Sučelje je vrlo pregledno, estetski dorađeno i jednostavno za korištenje tako da ne možemo zamisliti zabavniji i inspirativniji način traženja posla.

 Hivepeek.com

servisi-za-zapošljavanje-2

Na ovom popisu našao se i proizvod hrvatske tvrtke iStudio, pokrenut krajem prošle godine. Riječ je o online platformi koja spaja idealne poslodavce s njima idealnim kandidatima po sustavu rangiranja. Poanta je naći idealan „par“, odnosno kandidata koji u potpunosti odgovara kriterijima poslodavca, ali i poslodavca koji odgovara onome što kandidat želi i može. Svaki poslodavac ima priliku označiti idealne kandidate, kao što i kandidati imaju priliku označiti idealne poslodavce, a kada se po traženim karakteristikama “poklope”, aplikacija obavještava i jednu i drugu stranu o tome i time direktno otvara put suradnji.

Sučelje je vrlo elegantno, uključiti se možete povezivanjem preko svog LinkedIn ili Facebook profila, sve je vrlo jednostavno za korištenje, a činjenica da se radi o hrvatskom brendu nekako nam cijelu priču čini još i dražom.

Contently.com

servisi-za-zapošljavanje-3

Ovaj servis namijenjen je prvenstveno novinarima/freelancerima te njihovom povezivanju s tvrtkama odnosno brendovima. Priča je zapravo usmjerena na stvaranje i objavu interesantnih priča u službi brendova, tvrtki ili neprofitnih organizacija, a koje stvaraju profesionalci iz novinarske branše. Sadržaj je ipak najvažniji, zar ne? A tko ga bolje može stvoriti od ljudi koji to rade cijeli život.

Kao novinar imate priliku otvoriti vlastiti profil te na njemu predstaviti svoj rad. Vaš svojevrsni online portfolio sastoji se od radova koje ste već objavili, tvrtki za koje ste radili, sadrži vaš opis, fotografiju… U svakom slučaju imate priliku predstaviti se pomoću svog rada i konkretnog sadržaja.

S druge pak strane, tvrtke imaju priliku direktno potražiti i angažirati autore zanimljivih blog postova, članaka, PR tekstova ili infografika koje će pomoći jačanju njihovog brenda i imidža. Novinari u ovom slučaju rade u svrhu promocije nečijeg brenda, ali pomoću stvaranja zanimljivih i inspirativnih priča.

 Thegoodjobs.com

servisi-za-zapošljavanje-4

Suosnivačica Anne Nimke svojedobno je ovaj projekt predstavila kao servis koji spaja poslodavce i kandidate putem korporativne kulture, odnosno putem vrijednosti i vizije u koju oboje vjeruju. Naglasila je da se u današnjem svijetu zapošljavanja poslodavci i posloprimci previše koncentriraju na vještine koje trebaju imati, karakteristike samog posla i konkretna znanja, no nitko ne pita kandidata vjeruje li u ono što tvrtka predstavlja, kosi li se to s njegovim načelima i sl. Ovim servisom, stoga, nastoji se spojiti tvrtke i zaposlenike koji će zajedno funkcionirati u harmoniji, na zajedničku korist.

Tvrtke se predstavljaju u samom staru na temelju određenih ključnih riječi, koje ih svrstavaju u pojedinu kategoriju korporativne kulture. To omogućava tvrtkama da se pozicioniraju i privuku prave kandidate, a kandidatima u samom staru pomaže suziti izbor pretraživanja na tvrtke koje odgovaraju njihovom stilu života i vrijednostima. Čak su i predstavnici samih tvrtki rekli da im je ovaj servis dao priliku preispitati se, svoje vrijednosti i put kojim dalje žele ići. Nama se ideja sviđa:-)

 Directapproachsolutions.com

servisi-za-zapošljavanje-5

Još jedan strani servis koji je na vrijeme shvatio koliko je bitno dati si truda i povezati prave ljude s pravim radnim mjestom. Ovaj sajt funkcionira po pricipu klasičnih online dating sajtova. Procesom detaljne prijave uključuju se poslodavci i kandidati, a poseban softver ih na temelju podudarnosti u raznim segmentima povezuje kao idealan par. Poslodavac prima listu svih kandidata koji mu odgovaraju, s detaljima o njihovom radu i kontaktima. Brzo, jednostavno i precizno. Ono što ih čini još preciznijima jest to što kandidati prolaze detaljnu provjeru prije nego se uvrste u bazu servisa. Provjeravaju se njihovi životopisi, prijave, kvalifikacije i sl., pa se tek potom, ukoliko je sve kvalitetno odrađeno, primaju u bazu.

Rješenje nije toliko „romantično“ kao prethodnih nekoliko, niti toliko vizualno usmjereno, ali je jednostavno za korištenje i svakako može pomoći pronalasku idealnog kandidata odnosno poslodavca.

Što još reći osim “Sretno” i javite nam svoje favorite.

Foto: 123rf, screenshots

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više