UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je udruga Glas Poduzetnika koja u ponedjeljak, 11. prosinca, održava UGP konferenciju i svečanu donatorsku večeru. Događaj je to koji okuplja poduzetnike, vjerne donatore i članove udruge. Održat će se u 17 sati u Konferencijskoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, nakon čega slijedi gala večera u jedinstvenom ambijentu restorana Gastro Globus. Prijave traju još samo danas!

Središnji dio događaja činit će UGP konferencija, koja okuplja poduzetničke entuzijaste, stručnjake i vizionare koji će kroz četiri panela i dva predavanja podijeliti svoje viđenje stanja poduzetništva u Hrvatskoj. Konferenciju će otvoriti predsjednik UGP-a, Hrvoje Bujas, nakon čega će se obratiti predsjednik Europskog udruženja malih poduzetnika, David Caro.

Mediji, digitalna transformacija i obiteljsko poduzetništvo

Jedan od fokusa konferencije bit će panel pod nazivom “Transformacija Hrvatske”, na kojem se očekuje dinamična rasprava političke i poduzetničke scene. Panelu će prisustvovati Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a, Ivica Puljak, Damir Vanđelić, Dario Zurovac i Andrej Grubišić.

O važnosti panela “Obiteljsko poduzetništvo kao pokretač promjena” govori podatak da obiteljska poduzeća u svijetu zapošljavaju više od 24,52 milijuna ljudi. Da su nacionalna ekonomija, obiteljska poduzeća bila bi treća najveća ekonomija u svijetu, nakon SAD-a i Kine. Panel će biti usmjeren na pitanje postoji li adekvatna institucionalna podrška za proces nasljeđivanja poslovanja te kako bliskost obitelji utječe na dugoročni uspjeh njihovih tvrtki. Ovaj panel okuplja velika imena obiteljskog poduzetništva poput Šime Gligore, Danka Bačelića, Stjepana Roglića, Ane Lisak te doktorandice s ekonomskog fakulteta Lucije Mihotić.

Marko Biočina, Ilija Radić, Sandra Leskovar, Zoran Turković i Dražen Oreščanin na panelu “Poduzetnici u medijima” bavit će se utjecajem medija na javno mišljenje o poduzetnicima, te koliko su mediji angažirani kada je riječ o prepoznavanju poteškoća s kojima se poduzetnici suočavaju u Hrvatskoj.

Panel “Digitalna transformacija poduzetnika i nove tehnologije” će analizirati izazove i prilike digitalne transformacije, istražujući kako poduzetnici integriraju tehnologiju u svoje poslovanje. Panelu će se pridružiti Ivan Perić, Goran Ličina, Vedran Antoljak, Marijan Bračić i Hajdi Ćenan.


Pročitajte više: Dok vlast ‘koči’ poduzetništvo, UGP otvara vrata prema globalnom tržištu


Dodijelit će se i nagrade

UGP konferencija ugostit će i posebnog gosta, Peta Radovicha, producenta NFL-a i dobitnika 41 nagrade Emmy u 17 različitih kategorija, koji je radio na brojnim televizijskim emitiranjima najvećih svjetskih sportskih događaja uključujući emitiranja Olimpijskih igara Super Bowl finala, Masters, Wimbledon, US Open i French Open teniske turnire te mnogih drugih.

Snagu udruživanja predstavit će profesor Boris Podobnik, predsjednik Zadruge Glas poduzetnika. Govorit će o tome kako pogodnosti članstva u Zadruzi utječu na rast poduzetničkog poslovanja. Za sve ljubitelje umjetnosti UGP je pripremio izložbu slika pod nazivom ‘AI Art Singularity: When AI Meets Creation’ koju autorski potpisuje umjetna inteligencija i Aco Momčilović, ali i aukciju slika Dijane Novak Krešić, Nikoline Vuletić, Ace Momčilovića, te Jasminke Škalić.

Na UGP konferenciji bit će dodijeljene i nagrade za poduzetnika, antipoduzetnika, državnog službenika i novinara godine, a za bogati zabavno-glazbeni program zaduženi su omiljeni Soul Fingersi!

Udruga Glas Poduzetnika poziva sve zainteresirane da se pridruže na UGP konferenciji i donatorskoj večeri i ne propuste priliku sudjelovati na najvažnijem i najvećem okupljanju poduzetnika u 2023. godini! Ulaznice možete osigurati putem službene stranice udruge Glas poduzetnika.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -