Voditelj EU projekata je zanimanje s kojim se ne trebate bojati nezaposlenosti

Hrvatska trenutno ima na raspolaganju 11,69 milijardi eura koje bespovratno može povući iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Dosad nam je isplaćeno manje od 5% raspoloživih sredstava što nas dovodi na samo začelje EU. Kako se to može promijeniti?

Desna ruka poduzetnicima

Uzrok tako slabom povlačenju sredstava leži u manjku stručnog kadra za pripremu i provedbu EU projekata. To je zanimanje postalo jedno od najtraženijih na tržištu rada kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Pitate se zašto? Uz malo ulaganja ono donosi mnoge osobne i društvene benefite.

Voditeljima EU projekata poznat je način funkcioniranja fondova Europske unije zbog čega ih mogu povezati s „malim čovjekom“. Oni uklapaju kreativne ideje u izvedive i sigurne projekte po unaprijed definiranim pravilima čime pridonose ostvarenju mnogih poduzetničkih snova.

Nema govora o nezaposlenosti

Voditelji EU projekata obučeni su za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije. To znači da znaju kako financijski i administrativno upravljati projektima, pripremiti studij izvodljivosti i financijsko-ekonomsku analizu te pripremu za natječaje.

Trenutno je jedan od najvećih prioriteta u Hrvatskoj usmjeriti se na izradu i provedbu kvalitetnih projekata, a voditelji EU projekata stručnjaci su specijalizirani upravo za to.

Izvrsne su vijesti što su voditelji EU projekata obučeni za rad u svim sektorima – od jedinica lokalne samouprave pa sve do rada u vlastitim ili tuđim tvrtkama. Osim toga, mogu se prijaviti i na brojne natječaje koje raspisuje Europska unija, kao i mnoge druge međunarodne organizacije.

Za voditelja EU projekata više nema govora o nezaposlenosti jer postaju opremljeni za provođenje vlastitih poslovnih ideja te se uklapaju u otvoreno tržište rada Europske unije.

Usmjerite svoju karijeru

voditelj eu projekata

U organizaciji Edukacentra uskoro započinje novi ciklus edukacije pod nazivom Voditelj pripreme i provedbe EU projekata. Program usavršavanja traje dva mjeseca po čijem završetku svi polaznici dobivaju Uvjerenje propisano od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koje omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.

EdukaCentar i sam uspješno sudjeluje u provedbi projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a certificirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom i dokazanim rezultatima u pripremi i provedbi projekata iz različitih fondova i EU programa svoje će znanje prenijeti i na polaznike.

Iskoristite priliku i prijavite se!

Sve Women in Adria članice ostvaruju 20% popusta na sve jezične, informatičke i poslovne grupne tečajeve EdukaCentra.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

skijanje u Bosni i Hercegovini

Savršena zimska destinacija nam je u susjedstvu: ove zime odite na...

Ako ste u potrazi za uzbudljivim snježnim vikendom ili jednostavno tražite bijeg iz grada, ljepote bosanskohercegovačkih planina i skijanje u Bosni...
- Advertisment -