Voditelj EU projekata je zanimanje s kojim se ne trebate bojati nezaposlenosti

Hrvatska trenutno ima na raspolaganju 11,69 milijardi eura koje bespovratno može povući iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Dosad nam je isplaćeno manje od 5% raspoloživih sredstava što nas dovodi na samo začelje EU. Kako se to može promijeniti?

Desna ruka poduzetnicima

Uzrok tako slabom povlačenju sredstava leži u manjku stručnog kadra za pripremu i provedbu EU projekata. To je zanimanje postalo jedno od najtraženijih na tržištu rada kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Pitate se zašto? Uz malo ulaganja ono donosi mnoge osobne i društvene benefite.

Voditeljima EU projekata poznat je način funkcioniranja fondova Europske unije zbog čega ih mogu povezati s „malim čovjekom“. Oni uklapaju kreativne ideje u izvedive i sigurne projekte po unaprijed definiranim pravilima čime pridonose ostvarenju mnogih poduzetničkih snova.

Nema govora o nezaposlenosti

Voditelji EU projekata obučeni su za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije. To znači da znaju kako financijski i administrativno upravljati projektima, pripremiti studij izvodljivosti i financijsko-ekonomsku analizu te pripremu za natječaje.

Trenutno je jedan od najvećih prioriteta u Hrvatskoj usmjeriti se na izradu i provedbu kvalitetnih projekata, a voditelji EU projekata stručnjaci su specijalizirani upravo za to.

Izvrsne su vijesti što su voditelji EU projekata obučeni za rad u svim sektorima – od jedinica lokalne samouprave pa sve do rada u vlastitim ili tuđim tvrtkama. Osim toga, mogu se prijaviti i na brojne natječaje koje raspisuje Europska unija, kao i mnoge druge međunarodne organizacije.

Za voditelja EU projekata više nema govora o nezaposlenosti jer postaju opremljeni za provođenje vlastitih poslovnih ideja te se uklapaju u otvoreno tržište rada Europske unije.

Usmjerite svoju karijeru

voditelj eu projekata

U organizaciji Edukacentra uskoro započinje novi ciklus edukacije pod nazivom Voditelj pripreme i provedbe EU projekata. Program usavršavanja traje dva mjeseca po čijem završetku svi polaznici dobivaju Uvjerenje propisano od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koje omogućuje upis zvanja u radnu knjižicu.

EdukaCentar i sam uspješno sudjeluje u provedbi projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a certificirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom i dokazanim rezultatima u pripremi i provedbi projekata iz različitih fondova i EU programa svoje će znanje prenijeti i na polaznike.

Iskoristite priliku i prijavite se!

Sve Women in Adria članice ostvaruju 20% popusta na sve jezične, informatičke i poslovne grupne tečajeve EdukaCentra.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tjedan ljepote

Zašto ne biste trebali propustiti Tjedan ljepote?

Tjedan ljepote najveći je projekt koji Udruženje kozmetičara Republike Hrvatske provodi na području cijele države. Održava se već osmu godinu za...