Pokrećete web shop? Uložite u tečajeve koji će vas naučiti što je sve potrebno za uspješno online poslovanje

Ukoliko vodite vlastiti brand, proizvod ili liniju proizvoda, sigurno ste čuli za važnost online prisutnosti tvrtke i branda, kako na web stranici tako i na društvenim mrežama. Uloga web shopa i društvenih mreža u poslovanju danas je nezamislivo važna kako biste bili uspješni u onome što radite.

Danas je jednostavno nemoguće kvalitetno i uspješno voditi poslovanje bez dobre online marketing strategije, kvalitetne web stranice i web shopa te mudrog pristupa korištenju društvenih mreža kao nezaobilaznog kanala za promociju i angažman svojih korisnika.

Kvalitetan web shop – ključ uspješnog poslovanja

Otvaranje web shopa u današnjem vremenu ključno je kako biste uspješnije poslovali i ostvarivali željene rezultate. Ova platforma odlična je kako bi vaša ciljana publika u bilo kojem trenutku i bilo gdje mogla vidjeti sve što ih zanima.

Ukoliko imate svoj web shop, kako bi on uspješno poslovao i postizao optimalnu stopu konverzije, bitno je imati na umu sljedeću listu ključnih stvari:

  • proizvodi – kako pronaći proizvode koji idu na web i kako ih opisati
  • slike – kakve slike koristiti, gdje pronaći besplatne i plaćene slike, važnost vlastitih fotografija i videa
  • kategorije – kako najbolje složiti pregledne kategorije
  • komunikacija s kupcima – putem e-maila, telefona i društvenih mreža. Jeste li dostupni svojim kupcima 24/7?
  • SEO – jesu li vam web stranica i web shop SEO optimizirani
  • košarica i plaćanje – mora biti pregledno, jednostavno i sigurno! Pazite kako čuvate osobne podatke svojih korisnika
  • tražilica na webu – je li vam dobro pozicionirana i postavljena
  • načini dostave – kada bi trebala biti besplatna te koliko besplatna dostava utječe na kupovinu
  • krizno komuniciranje – kako komunicirati sa klijentima i korisnicima kada dođe do kriznih situacija i kako rješavate prigovore
  • Loyalty program – imate li ga i kako ga kvalitetno postaviti

Ciljano, stručno i planski do željenih rezultata

Prednost online marketinga je, osim što je financijski manje zahtjevan, u tome da vam  dopušta mogućnost povezivanja s vašim kupcima i korisnicima. Pritom je izrazito bitno da svoje društvene mreže koristite ciljano, stručno i planski kako biste postigli željene ciljeve i ostvarili rezultate.

Kako bi strateški razvili svoj digitalni brand i postigli prepoznatljivost na društvenim mrežama morate razraditi svoju internu strategiju – postaviti željene ciljeve i odabrati odgovarajuće kanale s obzirom na svoju ciljnu skupinu te na samom kraju odabrati ton i način komunikacije koji ćete koristiti prilikom implementacije plana komunikacije.

Jednom kada ste to napravili, bitno je imati na umu i danas neizostavni content marketing i storytelling – bitno je odabrati kakav sadržaj stvarate i nudite svojoj publici te kojim kanalima. Imajte na umu potrebe svojih kupaca i korisnika, budite im na raspolaganju te nudite relevantne informacije i sadržaje!

EdukaCentar trenutno nudi edukacije iz web shopa te društvenih mreža. Rezervirajte svoje mjesto već danas.

Sve WiA članice ostvaruju 20% popusta na cijene edukacija.

Foto: Pexels

Tekst: EdukaCentar

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...