Pokrećete web shop? Uložite u tečajeve koji će vas naučiti što je sve potrebno za uspješno online poslovanje

Ukoliko vodite vlastiti brand, proizvod ili liniju proizvoda, sigurno ste čuli za važnost online prisutnosti tvrtke i branda, kako na web stranici tako i na društvenim mrežama. Uloga web shopa i društvenih mreža u poslovanju danas je nezamislivo važna kako biste bili uspješni u onome što radite.

Danas je jednostavno nemoguće kvalitetno i uspješno voditi poslovanje bez dobre online marketing strategije, kvalitetne web stranice i web shopa te mudrog pristupa korištenju društvenih mreža kao nezaobilaznog kanala za promociju i angažman svojih korisnika.

Kvalitetan web shop – ključ uspješnog poslovanja

Otvaranje web shopa u današnjem vremenu ključno je kako biste uspješnije poslovali i ostvarivali željene rezultate. Ova platforma odlična je kako bi vaša ciljana publika u bilo kojem trenutku i bilo gdje mogla vidjeti sve što ih zanima.

Ukoliko imate svoj web shop, kako bi on uspješno poslovao i postizao optimalnu stopu konverzije, bitno je imati na umu sljedeću listu ključnih stvari:

  • proizvodi – kako pronaći proizvode koji idu na web i kako ih opisati
  • slike – kakve slike koristiti, gdje pronaći besplatne i plaćene slike, važnost vlastitih fotografija i videa
  • kategorije – kako najbolje složiti pregledne kategorije
  • komunikacija s kupcima – putem e-maila, telefona i društvenih mreža. Jeste li dostupni svojim kupcima 24/7?
  • SEO – jesu li vam web stranica i web shop SEO optimizirani
  • košarica i plaćanje – mora biti pregledno, jednostavno i sigurno! Pazite kako čuvate osobne podatke svojih korisnika
  • tražilica na webu – je li vam dobro pozicionirana i postavljena
  • načini dostave – kada bi trebala biti besplatna te koliko besplatna dostava utječe na kupovinu
  • krizno komuniciranje – kako komunicirati sa klijentima i korisnicima kada dođe do kriznih situacija i kako rješavate prigovore
  • Loyalty program – imate li ga i kako ga kvalitetno postaviti

Ciljano, stručno i planski do željenih rezultata

Prednost online marketinga je, osim što je financijski manje zahtjevan, u tome da vam  dopušta mogućnost povezivanja s vašim kupcima i korisnicima. Pritom je izrazito bitno da svoje društvene mreže koristite ciljano, stručno i planski kako biste postigli željene ciljeve i ostvarili rezultate.

Kako bi strateški razvili svoj digitalni brand i postigli prepoznatljivost na društvenim mrežama morate razraditi svoju internu strategiju – postaviti željene ciljeve i odabrati odgovarajuće kanale s obzirom na svoju ciljnu skupinu te na samom kraju odabrati ton i način komunikacije koji ćete koristiti prilikom implementacije plana komunikacije.

Jednom kada ste to napravili, bitno je imati na umu i danas neizostavni content marketing i storytelling – bitno je odabrati kakav sadržaj stvarate i nudite svojoj publici te kojim kanalima. Imajte na umu potrebe svojih kupaca i korisnika, budite im na raspolaganju te nudite relevantne informacije i sadržaje!

EdukaCentar trenutno nudi edukacije iz web shopa te društvenih mreža. Rezervirajte svoje mjesto već danas.

Sve WiA članice ostvaruju 20% popusta na cijene edukacija.

Foto: Pexels

Tekst: EdukaCentar

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eCommawards 2023.

eCommawards 2023. – Proglašeni najbolji web trgovci u Hrvatskoj

Hrvatski webshop godine je bima-shop.hr, prema ocjenama stručnog žirija ovogodišnjeg ekskluzivnog događaja eCommAwards powered by Ooblee, u organizaciji  udruge eCommerce Hrvatska....