Besplatni Womenpreneurs Balkan Bootcamp za poduzetnice početnice iz 11 zemalja regije!

Regionalna inicijativa Womenpreneurs Stories and Startup Macedonia s timom iz CEED Hub Skopja pokreće prvi online 5-dnevni bootcamp za poduzetnice iz svih 11 balkanskih zemalja.

Povezano:

Womenpreneurs Balkan Bootcamp

Womenpreneurs Balkan Bootcamp je besplatan i započet će u posljednjem tjednu svibnja. Program je namijenjen poduzetnicama početnicama, a sve zainteresirane sudionice mogu se na linku prijaviti do 24. svibnja. Odabrane će biti one koje su pokrenule poslovanje u zadnjih 3-6 mjeseci ili će ga pokrenuti u sljedećih 12 mjeseci.

„Nešto što je započelo kao inicijativa u Skoplju, kako bi se proslavile inspirativne žene na poslovnim i rukovodećim pozicijama, dvije godine kasnije preraslo je u petodnevni bootcamp za poduzetnice početnice. Budući da je pilot bootcamp bio zaista sjajan i s trenutnom situacijom s kojom se svijet trenutno suočava, htjela sam testirati koncept koji sam oduvijek imala, objedinjujući sve balkanske zemlje i stvarajući veze za suradnju. Okupljanje partnera iz svih zemalja bilo je sjajno iskustvo, sada ćemo surađivati putem interneta i nadamo se da ćemo napraviti sljedeći regionalni bootcamp uživo”, rekla je Nina Nikolikj, voditeljica i inicijatorica Womenpreneurs Stories i Balkan Bootcamp.

Uz podršku Startup Makedonije i Švicarskog programa poduzetništva (SwissEP), čelnici iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije imat će mogućnost učiti od domaćih i međunarodnih stručnjaka.

Što poduzetnice početnice mogu naučiti?

Moduli bootcampa podijeljeni su u:

  • Ekosustav za pokretanje i inovacije
  • Pravna pitanja
  • Pronalazak kupaca
  • Platni poslovni model
  • Formiranje tima
  • Priprovijedanje
  • Digitalni marketing
  • Spremnost na investiranje
  • Ulazak na tržište

“I što je najvažnije, moći će učiti i surađivati s vršnjacima iz regije”, objasnila je Nina.

Uloga CEED-ovog Huba u Skoplju je da podrži poduzetnice početnice i pruži im tehničku, pravnu, marketinšku i druge vrste pomoći u smislu pokretanja privatnog poduzeća.

„S našim CEED Hubom za poduzetnice i menadžerice i internetskim portalom Women in Adria, aktivno radimo na jačanju kapaciteta posebno žena u našem društvu da budu odvažne, sigurne u sebe i žestoke u poslovnom okruženju u kojem dominiraju muškarca. Balkan bootcamp vidimo kao sjajnu priliku za naše sljedbenice, kao konkretno sredstvo za razvoj vlastitog posla, posebno s obzirom na činjenicu da je ta aktivnost dopuna onome što radimo. Također čvrsto vjerujemo da smo zajedno jači i već planiramo razvijati i proširiti zajedničke aktivnosti, “ rekla je Elena Hadzi Pecova, voditeljica programa u CEED centra Skopje.

Womenpreneurs Stories inicijativa je koja je započela 2017. u Skoplju i ima za cilj proslaviti inspirativne žene u poslu, podijeliti njihove priče i nadahnuti! Doprinos koji žene kao inovatorice, poduzetnice i pokretačice promjena mogu dati gospodarskom rastu vrlo je važan. Mnogi su već izravno i neizravno uključeni u podršku okruženju u kojem su žene na Balkanu prepoznate i u potpunosti im je omogućeno da doprinesu razvoju novih poduzetničkih ekosustava.

Foto: Womenpreneurs Balkan Bootcamp

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

plave vrećice

Godina dana ZG vrećica. Evo kako uštedjeti na ‘plavim vrećicama’

Već je godinu dana prošlo otkako je u Zagrebu na snagu stupilo obvezno odvajanje miješanog komunalnog otpada u ZG vrećice. Ovo...
- Advertisment -