Besplatni Womenpreneurs Balkan Bootcamp za poduzetnice početnice iz 11 zemalja regije!

Regionalna inicijativa Womenpreneurs Stories and Startup Macedonia s timom iz CEED Hub Skopja pokreće prvi online 5-dnevni bootcamp za poduzetnice iz svih 11 balkanskih zemalja.

Povezano:

Womenpreneurs Balkan Bootcamp

Womenpreneurs Balkan Bootcamp je besplatan i započet će u posljednjem tjednu svibnja. Program je namijenjen poduzetnicama početnicama, a sve zainteresirane sudionice mogu se na linku prijaviti do 24. svibnja. Odabrane će biti one koje su pokrenule poslovanje u zadnjih 3-6 mjeseci ili će ga pokrenuti u sljedećih 12 mjeseci.

„Nešto što je započelo kao inicijativa u Skoplju, kako bi se proslavile inspirativne žene na poslovnim i rukovodećim pozicijama, dvije godine kasnije preraslo je u petodnevni bootcamp za poduzetnice početnice. Budući da je pilot bootcamp bio zaista sjajan i s trenutnom situacijom s kojom se svijet trenutno suočava, htjela sam testirati koncept koji sam oduvijek imala, objedinjujući sve balkanske zemlje i stvarajući veze za suradnju. Okupljanje partnera iz svih zemalja bilo je sjajno iskustvo, sada ćemo surađivati putem interneta i nadamo se da ćemo napraviti sljedeći regionalni bootcamp uživo”, rekla je Nina Nikolikj, voditeljica i inicijatorica Womenpreneurs Stories i Balkan Bootcamp.

Uz podršku Startup Makedonije i Švicarskog programa poduzetništva (SwissEP), čelnici iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije imat će mogućnost učiti od domaćih i međunarodnih stručnjaka.

Što poduzetnice početnice mogu naučiti?

Moduli bootcampa podijeljeni su u:

  • Ekosustav za pokretanje i inovacije
  • Pravna pitanja
  • Pronalazak kupaca
  • Platni poslovni model
  • Formiranje tima
  • Priprovijedanje
  • Digitalni marketing
  • Spremnost na investiranje
  • Ulazak na tržište

“I što je najvažnije, moći će učiti i surađivati s vršnjacima iz regije”, objasnila je Nina.

Uloga CEED-ovog Huba u Skoplju je da podrži poduzetnice početnice i pruži im tehničku, pravnu, marketinšku i druge vrste pomoći u smislu pokretanja privatnog poduzeća.

„S našim CEED Hubom za poduzetnice i menadžerice i internetskim portalom Women in Adria, aktivno radimo na jačanju kapaciteta posebno žena u našem društvu da budu odvažne, sigurne u sebe i žestoke u poslovnom okruženju u kojem dominiraju muškarca. Balkan bootcamp vidimo kao sjajnu priliku za naše sljedbenice, kao konkretno sredstvo za razvoj vlastitog posla, posebno s obzirom na činjenicu da je ta aktivnost dopuna onome što radimo. Također čvrsto vjerujemo da smo zajedno jači i već planiramo razvijati i proširiti zajedničke aktivnosti, “ rekla je Elena Hadzi Pecova, voditeljica programa u CEED centra Skopje.

Womenpreneurs Stories inicijativa je koja je započela 2017. u Skoplju i ima za cilj proslaviti inspirativne žene u poslu, podijeliti njihove priče i nadahnuti! Doprinos koji žene kao inovatorice, poduzetnice i pokretačice promjena mogu dati gospodarskom rastu vrlo je važan. Mnogi su već izravno i neizravno uključeni u podršku okruženju u kojem su žene na Balkanu prepoznate i u potpunosti im je omogućeno da doprinesu razvoju novih poduzetničkih ekosustava.

Foto: Womenpreneurs Balkan Bootcamp

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Biocrystal

Hrvatska inovacija Biocrystal osvojila prestižnu nagradu na jednom od najznačajnijih sajmova...

BC TECH kompanija dobitnik je godišnje nagrade “20 PLUS 20” za svoj proizvod Biocrystal®, a koju dodjeljuje jedan od najznačajnijih sajmova...
- Advertisment -