XD Xenia Design ima nove maske i savršeno rješenje za online sastanke

“Uvijek postoji pozitivan i šaljiv način razmišljanja i djelovanja. MICAKATAPEPA brine o našim kupcima, ali i našim zaposlenicima te partnerima. Govorite lokalno, djelujte globalno”, otkrila nam je Ksenija Vrbanić koja je svoj brend XD Xenia Design prilagodila stresnim vremenima u kojima se sada nalazi cijeli svijet. Za ovo vrijeme dizajnirala je komad odjeće savršen za Zoom ili Skype sastanak te nove maske.

“Upravo je MICAKATAPEPA bio prvi projekt s kojim smo se primili u koštac. Dok su drugi čistili broj zaposlenika, ostavljali samo one koji su spremni raditi više različitih stvari, istraživali mogućnosti za preživljavanje, mi smo snimili kampanju na XD zaposlenicima kako bi vam približili lica koja dugi niz godina stoje iza vaše odjeće, a sve u cilju očuvanja radnih mjesta u tekstilnoj industriji”, objašnjava nam dalje ova kreativna poduzetnica koja se uhvatila u koštac s problemima koji su joj nametnuti. Svojoj kultnoj kolekciji MICAKATAPEPA udahnula je novi život.

Mjere zaštite na međimurskom

Inače već poznata capsule linija brenda XD Xenia Design MICAKATAPEPA, nastala 2006. godine, sad je dobila osvježenje prilagođeno aktualnoj situaciji. Akcent je na živom međimurskom govoru, pretežno ruralnog područja koji je i glavna inspiracija za natpise na majicama. Nerazumljivost i šaljivost izaziva čuđenje kod onih koji prepoznaju, a i ne prepoznaju značenje. Gotovo kao strani jezik, a zbog toga su uz izraz ove godine dodali i prijevod. Specifični izrazi ove sezone prilagođeni su novonastaloj situaciji.


Pročitajte više: Kako u trenutku možete transformirati svoj kućni look u poslovni?


Natpisi su usitinu raznoliki poput onog Fkrej (makni se), Brni Se i Didi (okreni se i otiđi) ili pak zanimljivog Nejdi Name (ne dolazi blizu). Sve je snimljeno na lokaciji XD dizajn centra gdje se inače i nalazi XD Xenia Design, smještenog usred šume u Međimurju.

nove maske

Iduća ideja nastala je u jeku epidemije Covida-19 kada su neki od nas bili primorani raditi od kuće. Predstavili su nove odjevne komade kao jedinstveno rješenje koje će u modnom smislu spasiti svaki virtualni sastanak – HOMEWORK ili ZOOM kolekciju!

XD Xenia design rješenje za modne dileme

“Ponudili smo rješenje kako u trenu zamaskirati kućnu atmosferu i transformirati se u poslovni i fashion look za online prigode. Kreirali smo novi tip odjevnog predmeta koji se samo navuče preko glave i u trenu stvori fashion statement. Jedan komad odjeće u takvoj situaciji simulira cijeli outfit, a ispod kojeg lako ostanu sakrivene pidžama ili trenirka. Taj novi izazov također utječe i na naše samopouzdanje, jer on od nas zahtjeva brzu reakciju. Svaka žena dosad već sigurno zna što odjeća i dobar izgled mogu napraviti u takvoj situaciji, i koliko pomažu da vratimo samopouzdanje. Također znamo da to činimo ponajprije zbog sebe, a ne zbog drugih. Priča oko vizuala nastavak je na prethodnu MICAKATAPEPA kolekciju, u kojoj su modeli bili zaposlenici zaslužni za izradu XD odjeće”, potvrdila je Ksenija.

Ovog puta to su zaposlenice iz ureda XD dizajn centra, kojima su upravo današnja svakodnevica postali video pozivi i virtualne konferencije.


Pročitajte više: XD Xenia Design novom linijom želi očuvati radna mjesta u teksilnoj…


Prije samo godinu dana promisliti kako je maska za lice savršen modni detalj bilo bi potpuno apsurdno, ali ovaj period “novog normalog” odrazio se i na modu pa su tako nove maske najtraženiji komad nadolazeće sezone.

“Osmislili smo i izradili nove maske kako bi naši klijenti imali priliku kombinirati svoj omiljeni look s XD zaštitnom maskom. Od skice i odabira materijala pa sve do gotovog proizvoda, proces je koji krajnjem korisniku obično nije dostupan. Kako bismo približili proizvodni proces te transparentno djelovanje unutar XD zajednice otkrili smo kako, gdje, od koga i pod kojim uvjetima nastaju XD maske”, otkrili su sasvim novi pristup.

nove maske

Nove maske imaju veliku važnost

Maske mogu podići svijest o važnosti međusobne fizičke udaljenosti, odgovornom higijenskom ponašanju kao i pažljivijem ophođenju prema sebi i drugima. Veličina maske odgovara većini, a maske se održavaju strojnim pranjem te se tako mogu ponovo koristiti. Kao i prethodne, sve fotografije proizvodnog procesa snimljene su na lokaciji XD dizajn centra.

MICAKATAPEPA, ZOOM i XD MASKE kao i aktualnu XD kolekciju za jesen/zimu 2021 možete pronaći na xd-store.com. Ovo je početak, a pripremaju i još mnogo novosti.

FOTO: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

JD Vance seksizam

Sorry, Vance, ali biti žena bez djece nije grijeh

Čovjek koji je na korak do toga da postane jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, Trumpov potpredsjednički kandidat JD Vance, smatra...
- Advertisment -