Young Women in Adria – otkrijte svoje snage i slabosti na putu do karijere

Predstavljanje novog (pod)brenda Young Women in Adria odvilo se u četvrtak 03. listopada u restoranu Spoon-u uz potporu Badela 1862.

Prvi Young Women in Adria event Tajne uspješne karijere

Mlade sudionice željne networkinga, znanja, savjeta i svih tajni uspješne karijere, okupile su se  na prvom eventu Young Women in Adria. Gost predavač Saša Jurković, career coach i direktor portala Posao.hr, na vrlo ležeran i osoban način podijelio je vlastita iskustva i strpljivo odgovarao na pitanja.

Poslovni savjeti za svakoga

0051Opsežno predavanje  obuhvatilo je sve aspekte upravljanja karijerom, interno unutar tvrtke te prilikom prelaska u novu, pregovore i poduzetništvo kao karijeru.  Saša je iznio svoja iskustva u poduzetništvu te s kojim preprekama se susretao. Nezaposlenima je sugerirao kako i gdje tražiti posao te kako kreirati cv i motivacijsko pismo. Onima na početku svojih karijera, nastojao je objasniti kako u startu odrediti ciljeve dok onima nezadovoljnima sadašnjim poslovima, savjetovao je kako stvarati nove prilike i pregovarati za druge poslove.

SWOT osobnom analizom i poduzetničkim upitnikom otkrivamo sebe

Kako bi ovo predavanje bilo što što korisnije, Saša je pripremio i dva zadatka pomoću kojih su otkrile svoje prednosti i nedostatke u gradnji karijere. Naime, osobna SWOT analiza je pokazala koje slabosti i snage posjeduju te kojim prilikama i prijetnjama su izložene u svojom poslovnom okruženju dok je poduzetničkim upitnikom svaka sudionica otkrila posjeduje li osobine uspješnog poduzetnika.

Muškarci savjetuju kako se odjenuti za intervju

Dobro odrađeni intervju za posao je korak do dobivanja posla i zato je bitno naučiti sve njegove tehnike. I koliko god nam se čini da smo dobri u tome, savjeta nikada dosta, osobito kada dolaze iz muškog ugla na račun odijevanja žena.

„Pripazite kako se odijevate za razgovor za posao. Budite umjerene u nakitu i šminki, a osobito u otkrivenosti tijela. Osobno mi bude neugodno kada preko puta mene sjedi žena u vrlo kratkoj suknji i povećeg dekoltea jer je vrlo mal0 pažnje usmjereno na sadržaj intervjua“, otkrio je Saša tajnu iz muškog ugla.

Osmijeh ipak otvara vrata

Svaki dobar intervju ili pregovor, trebao bi završiti i osmijehom na licu kojeg se ne bismo trebali lišiti. „Umiljata ovca, dvije majke sisa“, rekao je Saša i savjetovao kako osmijeh u nekim situacijama može biti ključan element.

Martini Royal koktel podignuo atmosferu

young women in adria

Ni ovaj Women in Adria event ne bi bio toliko ugodan da nije bilo Badelovog Martini Royal koktela, idealnog pića za večernje žensko druženje. Gladan i žedan se ne može raditi pa su tako uz pokoje piće, sve sudionice uživale su i u slanim i slatkim delicijama restorana Spoon.

Sljedeći Young Women in Adria događaj planira se za siječanj kada će se u suradnji sa partnerom 3PlusInternational nakon New Yorka, Londona, Brisela i Pariza, u Zagrebu održati Mini-mentoring event na kojem će iskusne korporativne žene mentorirati mlađe o tajnama uspješne karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više