Kako biti bolji od drugog kandidata u zadnjem krugu razgovora za posao?

Mnoge tvrtke imaju dvije faze razgovora za posao – prvi dio je testiranje, a zatim intervjui. Ukoliko se radi o manjem broju kandidata, onda to može biti i serija intervjua. Zadnji krug razgovora za posao daje vam priliku da dokažete kako se uklapate u kompaniju, njenu politiku, ciljeve i tim.

Iskoristite to, a usput se pridržavajte 3 pravila koja je business growth coach Bruce Eckfeldt podijelio, odgovorivši pritom na pismo kandidata koji je tražio savjet kako da se suprotstavi drugom kandidatu u posljednjem krugu razgovora.

Tri savjeta kako briljirati u zadnjem krugu razgovora

Najvažnije od svega je da ne gledate na to kao na borbu s drugim kandidatom, već da se fokusirate na sebe i na svoje vrijednosti. Čak i ako vam ovi savjeti ne osiguraju posao, pomoći će vam da se predstavite u najboljem mogućem svjetlu:

1. Naglasite vještine koje ste prethodno otkrili

Dajte potencijalnom poslodavcu još jednom primjere vaših vještina, vašeg specifičnog znanja, objasnite im kako ste to iskoristili u poslovanju. Spomenite svakako i neke primjere- ukoliko ste imali sastanak s novim ljudima i dobili njihove pozitivne reakcije, vrijedno je da i to istaknete.

2. Ispravite točku koja je bila slaba ili nejasna

Razmislite i o stvarima s kojima niste bili zadovoljni u prijašnjem krugu razgovora. Možda je nešto bilo nejasno, stoga pokušajte to iskomunicirati na jasniji i izravniji način. Bez obzira što je u prošlom krugu to bilo loše iskomunicirano, još uvijek to možete spasiti.

3. Prihvatite natjecanje i predložite kriterije

Utjecajem na kriterije možete se indirektno prodati, a da to ne ispadne kao vaša samopromocija. Primjerice, recite im da znate da imaju izbor i dobre kandidate za tu poziciju, ali da vam se čini da trebaju ljude koji će imati i tehničkog znanja i potrebnog iskustva.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za žene u sportu

Dolazi naša prva Konferencija za žene u sportu – Upoznajte govornice

Sport je još jedna industrija u kojoj dominiraju muškarci, a o temi potplaćenosti sportašica mnogo se priča. Sportašice i ženska sportska...
- Advertisment -