Zlatni, rozi, plavi..proizvođači računala konačno shvatili da žene žele i snagu i dizajn

Svijet tehničkih i tehnoloških dostignuća gotovo svakoga nas tjedna učini bogatijim nekom novotarijom. Tako se i najveći svjetski proizvođači prijenosnih računala natječu u osmišljavanju i predstavljanju novih proizvoda. Prijenosna računala sve su moćnija u svojim performansama, brza i učinkovita, ali istovremeno i sve tanja, lakša te jednostavnija za rukovanje, kao i sa sve dugotrajnijim baterijama.

No, nisu više proizvođačima samo tehničke performanse u fokusu razmišljanja. Danas ništa manje važan nije ni fizički izgled računala. Oblici i boje postali su sigurna karta na koju igraju proizvođači u borbi za svakog kupca na zasićenom tržištu prijenosnih računala. I dok su ne tako davno crna i siva boja bile rezervirane za popularni laptop, danas gotovo da možete birati iz širokog spektra boja. U posljednje vrijeme posebnu popularnost privlače prijenosna računala zlatne i srebrne boje, kao i ona toplih, blagih roza, crvenih i plavih nijansi.

Velika borba proizvođača računala za žene

Među prvima ovom se trendu okrenuo HP, koji je predstavljanjem serije prijenosnih računala Spectre uveo mnoge novosti. Riječ je o njihovom najtanjem i najlakšem računalu, koji u nekim izvedbama ima tek 10,4 milimetara debljine i 1,1 kilograma težine. Moćni procesor, inovativni sustav hlađenja, savršeni slika i zvuk, samo su dio onoga čime je HP još jednom oduševio svoje brojne vjerne korisnike, ali si priskrbio i vojsku novih. Ovaj laptop dolazi u nekoliko boja, a svima su zajednički zlatni dodaci koji HP Spectri daju zasluženu crtu luksuznosti.

U utrku se uključio i Apple, koji je kroz svoj MacBook uspješno ostvario osnovnu ideju –bogatim inženjerskim iskustvom stvorili su najlakši i najkompatibilniji Mac u svojoj punoj veličini. Ono što su ponudili tržištu je prijenosno računalo vrhunskih tehničkih karakteristika. Čitav niz novotarija uključuje i novi sustav Force Touch, koji ne registrira samo mjesto koje pritisnete na ekranu već i samu jačinu pritiska, kojom određujete akciju koju želite poduzeti. Apple ovo računalo nudi u četiri boje: zlatnoj, srebrnoj, sivoj te potpuno novoj – zlatno-rozoj.

Poklonici Acera također ne trebaju očajavati. Njihov favorit izbacio je na tržište svojeg aduta kojim želi pomrsiti račune vodećim svjetskim proizvođačima prijenosnih računala. Acerova serija Aspire može se pohvaliti zavidnim performansama. Računalo debljine svega 12,9 milimetara i težine od 1,3 kilograma može se u potpunosti nositi s konkurencijom. I ostale tehničke karakteristike idu u korak s trendovima, a Acer se dodatno potrudio te ovu seriju računala nudi u pet različitih boja: sjajno sivoj, crnoj, tamno plavoj, jarko crvenoj te mramorno bijeloj. Upravo je ova posljednja postala svojevrsni zaštitni znak Acerove Aspire serije i uvjerljivo najprodavanija boja od trenutka izlaska na tržište.

Tanak, lagan i moćan – tako tvrtka Asus opisuje svoju uzdanicu na tržištu prijenosnih računala, ZenBook. Ova serija računala može se kupiti u tri boje, smeđoj, zlatnoj i roza boji. Nije samo boja vanjskog izgleda ono što očarava, već i sama projekcija boja na zaslonu, čime je Asus potvrdio uspješnu ravnopravnu borbu s konkurencijom. Posebno su ponosni na sustav štednje baterije Super Hybrid Engine, koji čuva i do 25 posto njezina kapaciteta. Tu je i čitav niz ostalih poboljšanja, posebno u dijelu video-audio performansa, koje samom korisniku omogućuju podešavanje prema vlastitim prohtjevima.

Tehnički ništa lošiji od konkurencije, ali izborom boja daleko najbogatiji je Dell sa serijom XPS. Osim izuzetno popularne zlatno-roza boje, XPS možete naručiti i u sjajno bijeloj, tamno plavoj, crnoj, sjajno crnoj, sivoj, svijetlo plavoj, crvenoj i ljubičastoj. Ono što je korisnike posebno oduševilo je rezultat testiranja baterije, koja je pod punim opterećenjem izdržala punih 13 sati i 49 minute. I ostale performanse, od brzine preko grafike i zvuka do priključaka, stavljaju ovaj model prijenosnih računala u sam vrh tehnički najkvalitetnijih rješenje u kategoriji prijenosnih računala.

Foto: Apple, Dell, HP, Asus, Acer

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

networking doručak o prodaji_

Uz savjete ovih stručnjaka nećete imati probleme u prodaji

Prodaja je ključni element u opstanku svake tvrtke. Ipak, često zadaje muke. Organizacija efikasnog prodajnog procesa malim se poduzetnicima čini kao...